bokrecensioner boktips

Hemligheten på Wilderness

Originaltitel: Whistle for the crows
Författare: Dorothy Eden
Genre: Roman
Ämnesord: filosofi, hälsa, musik, natur, kärlek, spänning, självmord, olycka, zigenare, familjehemligheter, barn, irland, hästar


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Cathleen kände det från första stund: det gamla irländska slottet gömde på mörka hemligheter, inte bara från gångna tider. Det fanns andra spöken än lilla Debby och Jonatan, vilkas historia hon skulle skriva tillsammans med slottets härskarinna, den skrämmande och fachinerande miss Tilly O`Riordan. Det fanns spöken av kött och blod, som fyllde nätterna med mardrömmar. Envist och målmedvetet sökte Cathleen lösningen på gåtorna och mysterierna. Hon visste att hon svävade i livsfara, men hon ville inte ge upp - hon måste avslöja hemligheten på Wilderness.

Utdrag ur boken:
- Man kommer inte undan spöken genom att springa. Då förföljer de en för evigt.
Medelbetyg: 2,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hemligheten på Wilderness :
2012-07-28 10:28
Många familjer har hemligheter som de inte vill ska komma ut till allmänheten. Här upptäcker man att det finns åtskilligt som gömts undan. Det här är en roman som är spännande. Cathleen verkar ha trillat in i en riktig familjetragedi där alla verkar göra allt för att tysta ner saker som hänt. Hennes nyfikenhet gör att hon själv råkar illa ut. Detta är en lättläst bok som kändes bra att koppla av med.
Betyg 3
2018-01-10 14:14
Underhållningsroman med så långsökta misstankar det bara går. Huvudpersonen är ju bra skildrad, men hon är lite för rättfram för att det ska bli spännande - och även den mystiska familjen är lite för ärlig. Lättläst och avkopplande.
Betyg 2
2021-12-16 20:03
Pendlar mellan en 2:a och en 3:a för mig.
Det här känns som en lågbudget version av någon Victoria Holt-bok. Ett stort öde slott på Irland, barnskrik mitt i natten, ett mystiskt dödsfall bakåt i tiden och skumma "tattare". Karaktärerna bortsett från huvudkaraktären, Kathleen är det egentligen inget fel på. Men boken tar aldrig riktigt fart för mig, och slutet var en stor besvikelse. Den skulle ändå kunnat vara bättre, jag läste ut den utan några större svårigheter- men jag gillar inte Kathleen som ger begreppet nyfiken en ny innebörd. Hennes benägenhet att lägga sig i saker och ting som inte angår henne, får mig som läsare att genast tappa sympati för henne.
Annars är väl boken välskriven, men det saknas något för att den helt ska gripa tag om mig.
Slutbetyg, en stark 2:a!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hemligheten på Wilderness
Liknande böcker:
Skilsmässan
 M. Herngren
Där vassen viker
 L. Edgarsson
Rosa Candida
 A. Olafsdottir
Mörk sol
 K. Branzell
Senare
 S. King
Här är jag nu
 K. Cambell
Olympia
 M. Kallentoft