bokrecensioner boktips

Av skuggor märkt

Författare: Marianne Cedervall
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning, hästar
Utgivningsår: 2015
ISBN: 9789174614107


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Efter att hennes sjuke man gått bort ser Anki Karlsson fram emot att börja ett nytt liv. Äntligen ska hon ta upp sitt ungdomsintresse, ridningen. Hon lämnar Stockholm, köper två islandshästar och flyttar till den lilla gotländska socknen Mullvalds. Där ska hon rida ut i den vackra naturen och njuta av ett behagligt pensionärsliv.
Men hon hinner knappt packa upp förrän bilden av idyllen spricker. Någon vandaliserar kyrkan och altarduken lämnas blodig. Kort därpå ligger en främmande häst förgiftad i Ankis stall. När dessutom ett likfynd hittas i hennes trädgård kastas misstankarna mot henne. Tillsammans med den pensionerade och till en början inte så välvillige kommissarien Tryggve gör Anki allt för att ta reda på vem det är som stör friden i Mullvalds.

Av skuggor märkt är den första delen i Marianne Cedervalls deckarserie om Anki Karlsson.
Medelbetyg: 2 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Av skuggor märkt :
2016-12-22 17:00
Herregud som jag saknar Mirjam & Hervor! Samt naturligtvis de underbara uppläsarna Susanne & Gun! Eftersom Kajpe Kviar nämns så väntar jag hela tiden på att Hervor ska öppna dörren för Anki och säga "Men kom in då för helvete" Men Mirjam & Hervor uteblir tråkigt nog. Boken i sig då? Jo vars, jag tycker att det är en hel okej mysdeckare, dock lite mycket hästar för min del. Humorn som varit en av orsakerna till att jag äskat Mariannes tidigare böcker- infinner sig inte här. Den största besvikelsen för mig är ändå själva karaktären, Anki Karlsson som jag inte kan ta till mitt hjärta. Missförstå mig inte. Jag älskar amatördetektiver, Miss Marple, Berit Hård samt naturligtvis Aino Trosells: Siv Dahlin( som jag nog allt måste ta och lyssna om mycket snart), men Anki retar mig. Jag upplever henne som en totalt charmlös och i hennes tycke felfri besserwisser. Slutbetyget blir ändå en svag 3:a, men jag är faktiskt besviken!
Betyg 2Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Av skuggor märkt
Liknande böcker:
Rosenkavaljeren
 S. Trenter
Windsorknuten
 S. Bennett
Mordet i prästgården
 A. Christie
Lelo
 M. Grönholm
Flaubert & Brooke
 B. Danielsson
Grodmuggen
 U. Trenter
En snygg historia
 A. Goldstein