bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bittrare än döden
Dirigenten från S:t Pe..
Dvalan
Eld och djupa vatten
Handlaren från Omsk
Husdjuret
Innan du dog
Mannen utan hjärta
Älskaren från huvudkon..
Liknande böcker:
Morianerna
 J. Ekström
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNågon sorts frid

 
Författare: Camilla Grebe & Åsa Träff
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, kärlek, spänning, vetenskap
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789146219880
 
Spänning:  9
Romantik:  3
Humor:  1
Lärorik:  2
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Siri är psykolog och psykoterapeut. Till hennes praktik på Södermalm kommer alla sorters människor. De hänger av sig kappan, tar några klunkar vatten och berättar om sina djupaste rädslor och mörkaste hemligheter. Men Siri bär också på en smärta. Hon är änka sedan hennes man omkom för ett år sedan, och i skärgårdsstugan som skulle blivit deras drömhem känner hon sig alltmer ensam och rädd.

Så hittas en av hennes patienter död i vattnet utanför hennes hem. Polisen finner ett självmordsbrev där flickan tackar Siri för att ha hjälpt henne inse hur meningslöst livet är. Siris värld rasar samman. Är hon verkligen så dålig på sitt jobb? Eller finns det en annan förklaring?

Siri börjar få en otäck, smygande känsla av att någon förföljer henne. Att någon därute i mörkret utanför stugan vill henne illa.

Någon sorts frid är till sista sidan en riktig bladvändare. Skickligt använder Grebe Träff den klassiska deckarens alla möjligheter att driva upp spänningen och listigt plantera ut ledtrådar - eller villospår! - i handlingen. Samtidigt gör de något nytt och eget av genren. I terapisamtalen med bokens karaktärer växer en förtröstansfull insikt fram hos läsaren att vi delar våra mörkaste hemligheter med varandra. Och en obehaglig fråga väcks: Betyder det att jag också kan bli en mördare?


Medelbetyg: 4 (11 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Någon sorts frid :


sgs 2009-12-07 13:11
En riktigt psykologisk deckare/rysare.
En psykolog, Siri, börjar känna sig iakttagen. en av hennes patienter mördas, katten försvinner, blod på trappen...
Inget för mörkrädda, men om ni vågar så läs den.

När kommer filmen?
Betyg 5

fs7210 2009-12-27 19:04
helt ok!
spännande och psykologisk
Betyg 3

Rosa 2010-08-15 18:49
Detta är en bra deckardebut. Välskriven (om man bortser från stavfel som inte borde förekomma hos författare ....) och trovärdig.

Jag är lite skeptisk till att läsa böcker skrivna av två författare men det var inget som jag direkt tänkte på nu.

Boken kan helt klart rekommenderas och jag kommer att läsa nummer två också.
Betyg 4

h. 2010-11-10 22:51
Det glädjer mig alltid lite extra när nya författare intar den svenska scenen. Dessa 2 systrar verkar riktigt lovande. Ser med spänning fram emot fler böcker. Denna saknar dock det där extra men så är de ju debutanter så jag tänker inte vara så kritisk, bara därför blir det en 4:a.
Betyg 4

Phenomena 2011-08-03 12:20
I denna bok stiftar vi bekantskap med Siri. Vi får följa hennes liv såväl privat som på praktiken där hon arbetar som psykoterapeut.
Siri har en smygande känsla av att vara förföljd och då en av hennes patienter hittas död i vattnet utanför Siris hem i skärgårdsstugan blir det allt svårare att blunda för sanningen – att någon vill henne riktigt illa.

Detta är systrarna Grebes och Träffs debutroman. En spännande story med både bra miljöbeskrivningar och personporträtt.
Betyg 4

kirja 2012-10-20 16:03
En bok som överraskade mig på ett positivt sätt. Det märks att en av författarna har en bakgrund som psykolog. Den var lättläst och spännande. Jag kommer absolut att läsa flera av deras böcker. Lite Karin Alvtegen sort...
Betyg 5

gun 2013-02-02 16:51
En spännande och thrillerliknande roman om Siri som är psykolog. Hennes man dog under en dykning och det har ifrågasatts om det verkligen var en olycka.
När Siri börjar känna sig förföljd vill hon först inte berätta det för någon då hon tror att det kanske bara är en känsla på grund av att hon saknar sin man så oerhört mycket. Men när en patient hittas mördad vid hennes bostad så börjar hon inse att någon vill henne illa.

Till en början så kändes romanen lite fattig men väl inne i handlingen så var boken svår att släppa. En mycket bra början på en författardebut.
Betyg 4

Anfield 2015-10-14 11:52
Bra bok, vad mycket skruvade personer det finns.
Betyg 4

BlommigaBarbro 2016-12-16 16:29
Äntligen en svensk deckare där polisen inte har huvudrollen! Jag tycker om karaktären Siri och har följt hennes liv genom totalt tre böcker. Den första är den bästa. Ruggig, otäck spänning genom hela boken. Riktigt, riktigt bra!
Betyg 5

animisha 2017-12-16 12:24
Deckare är egentligen inte min genre och det får jag bekräftat när jag läser den här boken. Jag är mer intresserad av människorna och vad som händer i terapin, än i den obehagliga mordhistorien, och whodunnit. Annars är boken välskriven och det kan nog bli en film, som någon sade.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Någon sorts frid


  Köp boken som film på cdon: