bokrecensioner boktips

Innan du dog

Författare: Camilla Grebe & Åsa Träff
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, psykologi, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789146220978


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Februari 2005: En narkotikapåverkad tonårstjej bevittnar ett brutalt mord i en park i ett av Stockholms exklusivare områden. Hon ser både förövare och gärningsman, men hennes minnesbilder blandas med groteska hallucinationer, vilket gör henne oanvändbar som vittne.

Fem år senare: Terapeuten Siri Bergman har äntligen fått balans i tillvaron. Hon är nybliven mamma och kärleken till sambon Markus är stark.

Så går hon igenom en gammal kartong med papper som tillhört Stefan, hennes före detta man som tog livet av sig. Hon hittar en osannolik koppling till mordet i parken, en koppling som är svår att bortförklara.

Fast Siri trott att hon kommit över Stefans självmord kan hon inte släppa tanken på att hans död har med parkmordet att göra, och hon börjar undersöka saken på egen hand. Samtidigt som hon ohjälpligt sugs in i det förflutna hotar hennes eget liv att falla samman. Hon tappar alltmer greppet om tillvaron och förvandlas slutligen från jägare till villebråd.

Innan du dog är en spänningsroman som handlar om det förflutna och nuet. Om ungdomligt övermod och medelålders resignation. Om ett brott och om vilka följder en fruktansvärd hemlighet kan få långt senare och långt utanför en inre krets. Det handlar om hur tillit kan förstöras för alltid när de man tror står en närmast sviker. Handlingen rör sig växelvis mellan nutid och sent åttiotal, där framgång och status är det som räknas i den framväxande yuppieeran.Innan du dog är tredje delen i den framgångsrika spänningsserien om terapeuten Siri Bergman.
Medelbetyg: 3,14 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Innan du dog :
2012-10-27 19:33
Tredje boken om psykologen Siri, denna gång börjar hon undersöka varför hennes förra man Stefan tog livet av sig. Det visar sig att händelser långt bak i tiden kopplas till ett mord, och Siri hittar lite för mycket vilket både hennes nya man och andra i hennes omgivning tycker, liksom även läsaren.

Väldigt spännande och gastkramande.

Liksom de två övriga toppbetyg (nästan).
Betyg 4
2013-02-11 19:41
Siri fortsätter att tänka och drömma om sin man Stefan som dog under en dykning. Då det visade sig vara självmord går Siris tankar till detta och varför han inte orkade leva längre.
Siri upptäcker att i Stefans saker finns en del oförklarligt. Hon blir så fast i sitt sökande efter bakgrunden och sanningen att hennes nya kärlek inte orkar med henne. Flera mord sker och alla visar sig ha ett samband,
Precis som i de tidigare böckerna kommer Siri att råka riktigt illa ut.

En spännande bok
Betyg 3
2014-04-03 11:13
Terapeuten Siri Bergman upptäcker en koppling mellan hennes förra man som dog genom självmord och ett ouppklarat mord i Stockholm. Hon sugs in i det förflutna på jakt efter sanningen. Till vilket pris? Hon försummar sin familj, försummar sitt arbete och råkar i konflikt med bästa kompisen Aina under resans gång.

Känner du verkligen den du älskar? Kan man känna en människa fullt ut?
Ibland kanske det är bättre om sanningen får fortsätta vara begravd.
En bra, spännande bok som höll mig fast från pärm till pärm.
Tredje boken i serien om Siri Bergman.
Betyg 4
2015-10-20 13:32
Bra bok Tredje Siri boken i rad och tråden är bra.
Betyg 4
2016-12-16 16:27
Jag gillar verkligen sättet som systrarna Grebe & Träff skriver. Tyvärr tycker jag dock att handlingen var tråkigare än i de tidigare böckerna. Men på det stora hela en klart godkänd deckare!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Innan du dog
Liknande böcker:
En bondes död
 N. Naseh
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai