bokrecensioner boktips

Kärleksroman

Författare: Carina Burman
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, humor, kärlek
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789100122386


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tiden: Ungefär nu. Platsen: Visby. Ämnet: Kärlek. Självfallet kärlek. Mitt i livet finner sig de fyra berättarna drabbade av kärlekens omvälvande och besvärande makt. Vem hade trott att montessoriförskolan och rotaryklubben kunde ställa till det så i föräldrars och karriäristers liv? I denna allvarliga samtidsroman skildar Carina Burman med stilsäker finess livsval, otrohet, dagdrömmar, vardagstristess, depressioner, tonåringar och småbarn. Kärleksroman är en modern sedeskildring från rockmusikens, dataspelens och deckarnas tidevarv.
Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kärleksroman :
2009-12-02 18:19
Bokens första hälft har kärleksskildringar med (vad jag tror är) kvinnlig stil; de är mustiga och frifräsiga beskrivningar av kärlek mellan förälskade gifta fast partnerbytande par, och humorn myser fint. Bokens andra hälft är lite tyngre, och skildringarna av de övergående förälskelserna ersätts av oväntade vändningar. Ett tag undrar man över om Burman själv har något emot lärda välutbildade kvinnor. Men i det stora hela en underhållande och roande bok.
Betyg 4
2010-05-02 18:05
Boken är underhållande och välskriven. Den skildrar tre familjer. I två av familjerna blir livet omvälvande efter att föräldrarna är otrogna med föräldrarna i den andra familjen. Jag väntade mig till en början att slutet skulle bli att de otrogna parterna återförenades och att det skulle bli ett lyckligt slut. Men slutet överraskade mig. Romanen är en sorglig skildring av vår tid där relationer bryts hur som helst utan att ta hänsyn till barnen.
Betyg 4
2023-05-06 16:53
En myndighet utlokaliseras till Visby, Frida, Christian och deras tre barn tvingas plötsligt bli gotlänningar. Här möter de Louise och Peter, läkare respektive präst, vid dagishämtningen och deras barn blir goda vänner. Till sin förvåning finner sig Frida väl tillrätta med att bli medlem i Rotary i Visby och där träffar hon singlarna Gurli och Björn, konstnär respektive rektor. Berättelsen förs framåt av de tre kvinnorna och Björn. Trots att äktenskapen fungerar bra drabbas parterna av kärlekens omvälvande och besvärande makt och på några månader har deras trygga vardagslunk vänts upp och ner.

På baksidan står det "Kärleksroman är en modern sedeskildring från rockmusikens, dataspelens och deckarnas tidevarv." En bra beskrivning av en roman som är både humoristisk och underhållande men också sorglig och berörande. Förloppen är hastiga. En av kvinnorna slutar helt sonika att älska sin man från ena dagen till den andra. Hennes medberättare blir föremål för Amors pilar när hon hämtar på dagis. Kärleksparen konstellerar om sig så raskt, praktiskt och livsdugligt att jag inte riktigt hänger med. Går det verkligen så lätt att lämna ett bra förhållande och gå vidare? Sorgligt i så fall då det är sex barn som får sin trygghet omkullkastad. Man anar ironi bakom författarens syn på detta tidens tecken, den egna behovsuppfyllelsen går först. Men till slut blir någon sittande med Svarte Petter och får betala priset.

En romantisk komedi med mörka stråk, lättläst med lite konstruerad humor och grunda men intressanta personporträtt. Författaren har inte lagt någon större möda på titeln men citerar å andra sidan Hjalmar Gullberg flitigt. Precis som hos honom kopuleras det hejvilt men utan detaljer. Jag har som sagt svårt att förstå mig på personerna men jag är väl för gammal. Och vem kunde tro att dagishämtning kan ställa till det så i föräldrars liv, tur man inte har småbarn längre...;-)
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Kärleksroman
Liknande böcker:
Två systrar
 J. Bengtsson
Eldsjäl
 A. Åhman
Stormberget
 L. Marklund
Mousa varats mysterium
 B. Lundberg
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews
Ensam i världen
 M. Sandemo