bokrecensioner boktips

Kärleksroman

Författare: Carina Burman
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, humor, kärlek
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789100122386


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Tiden: Ungefär nu. Platsen: Visby. Ämnet: Kärlek. Självfallet kärlek. Mitt i livet finner sig de fyra berättarna drabbade av kärlekens omvälvande och besvärande makt. Vem hade trott att montessoriförskolan och rotaryklubben kunde ställa till det så i föräldrars och karriäristers liv? I denna allvarliga samtidsroman skildar Carina Burman med stilsäker finess livsval, otrohet, dagdrömmar, vardagstristess, depressioner, tonåringar och småbarn. Kärleksroman är en modern sedeskildring från rockmusikens, dataspelens och deckarnas tidevarv.
Medelbetyg: 4 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Kärleksroman :
2009-12-02 18:19
Bokens första hälft har kärleksskildringar med (vad jag tror är) kvinnlig stil; de är mustiga och frifräsiga beskrivningar av kärlek mellan förälskade gifta fast partnerbytande par, och humorn myser fint. Bokens andra hälft är lite tyngre, och skildringarna av de övergående förälskelserna ersätts av oväntade vändningar. Ett tag undrar man över om Burman själv har något emot lärda välutbildade kvinnor. Men i det stora hela en underhållande och roande bok.
Betyg 4
2010-05-02 18:05
Boken är underhållande och välskriven. Den skildrar tre familjer. I två av familjerna blir livet omvälvande efter att föräldrarna är otrogna med föräldrarna i den andra familjen. Jag väntade mig till en början att slutet skulle bli att de otrogna parterna återförenades och att det skulle bli ett lyckligt slut. Men slutet överraskade mig. Romanen är en sorglig skildring av vår tid där relationer bryts hur som helst utan att ta hänsyn till barnen.
Betyg 4
Liknande böcker:
Vända hem
 Y. Gyasi
En doft av jasmin
 E. Nord
Lättklätt i Tryckkammaren
 K. Brunk Holmqvist
Här är vi
 G. Swift
Syskonen
 T. Hadley
Aftonen och morgonen
 K. Follet
Versioner av oss
 L. Barnett