bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Babylons gator
Den tionde sånggudinnan
Kärleksroman
Kärleksroman
Liknande böcker:
Entry Island
 P. May
Och högsta betyget är..
 J. Sjöholm
Två sorters sanning
 M. Connelly
Utmarker
 A. dahl
Östermalm – Rivieran:..
 H. Sjöman
Midsommarnatten
 S. Strömberg
Vedergällningen
 T. Giron
Tills bara aska återstår
 L. Bjurwald
Mördare mot sin vilja
 A. Marinina
Jag ser dig
 M. Jungstedt

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVit som marmor

 
Författare: Carina Burman
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9100109371
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Nu är bästsäljarförfattarinnan och amatördetektiven Euthanasia Bondeson i Rom, lika rättfram och frågvis som i Babylons gator. Året är 1852. Latin, arkeologi och italiensk mat är hennes senaste passioner, och bland svenska konstnärer och kosmopolitiska arkeologer visar hon sig i lika skiftande skepnader som förr.
Om Londonäventyret ställde henne inför frågor om fattigdom, fördomar och lastbarhet ger den eviga staden anledning att fundera över skönheten, konsten och döden. Här möter hon det förflutna, både antiken och sina egna ungdomsår. Och gamla gudar träder in i handlingen - skaldeguden själv, den bleke och sköne, den alltid lika skarpskjutande Amor och så förstås Döden. Allt är upplagt för en ny lärd, intelligent och spännande deckare med Euthanasia Bondeson.

Medelbetyg: 3 (1 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vit som marmor :


kartul 2006-05-04 20:51
En kriminalroman som utspelar sig i Rom 1852 och där huvudpersonen är en svensk författarinna är ju någonting ganska ovanligt. Nu skall jag säga på en gång att jag inte är någon större vän av vare sig kriminalromaner, speciellt inte av typen pusseldeckare i stil med Agatha Christie, eller historiska romaner heller för den delen. Så förutsättningarna är inte de bästa. Då kan man ju fråga sig varför jag envisas med att läsa denna bok. Men har man föresatt sig att läsa alla författare som är födda samma år som jag så har man.

Men lyckligtvis är ju litteratur ofta en källa till förvåning och överraskning. Den här boken är riktigt bra! Visserligen är deckarintrigen inte speciellt intressant, men jag har aldrig lyckats uppamma något större intresse för vem som mördat vem, speciellt inte när karaktärerna inte blir mer fördjupade än vad fallet är här. Så den delen av historien lämnar mig tämligen kallsinnig.

Men boken har mycket mer att ge. Till skillnad från bipersonerna så är huvudpersonen faktiskt en intressant karaktär. En kvinna som frigjort sig från sin förutsägbara tillvaro i det nordiska 1800-talet och som gett sig ut i världen för att leva ett självständigt liv. En slags feministisk pionjär som förverkligar sina drömmar långt innan sådana blev vanliga. Måhända är hennes tankar och något cyniska och ironiska betraktelsesätt något anakronistiska, men effekten är lyckad.

Den miljö hon vistas i är också spännande med konstnärer och arkeologer från såväl Sverige som andra länder som lever ett behagligt och bohemiskt liv huvudsakligen med hjälp av ärvda pengar eller underhåll hemifrån i 1800-talets Rom. Carina Burman har tillräckligt stora kunskaper för att lyckas skildra miljön trovärdigt.

Så sammanfattningsvis tycker jag att boken är bra, men personligen hade jag helst sluppit deckarintrigen. Carina Burman behärskar språket mycket bra och får fram en bra 1800-talsanda. Trean är stark, men mer blir det inte!
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vit som marmor


  Köp boken som film på cdon: