bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Min kärlek är du
 E. Busch
Kan du säga schibbolet
 M. Bakhtiari
Heavenly Angels
 C. Mortimer
Kråkprinsessan
 A. Bengtsson
S/Y Glädjen
 I. Alfvén
Ensam dam reser ensam
 K. Thorvall
Vi vet nog vem du är
 D. Dahlin
Barnhemmet
 C. Lidbeck
Efter flykten : Nutids..
 D. Edqvist
En andra smekmånad
 J. Trollope

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassiker


     

Jublen nu, fötter mina

 
Originaltitel: Peace Like a River
Författare: Leif Enger
Genre: Roman
Ämnesord: religion, barn, syskonskap
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9177151399
 

Direktlänk till boken hos Bokus

CDON.COM

Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen
Köp på tradera


Jeremiah Land uppfostrar sina tre barn i en liten stad i Minnesota på 1960-talet. Han betraktas som en kuf, även om alla i staden utnyttjar hans godhet och hjälpsamhet. Han tror på att vända andra kinden till och att även den värsta skurk till sist kommer till insikt och bättrar sig. Hans barn är inte lika övertygade.

Reuben Land är 11 år. Han har växt upp med berättelser om cowboys och sjörövare och förvånas inte över livets fantastiska händelser. När han föddes andades han inte. Alla trodde att han var dödfödd - förutom hans far, som tog honom i sin famn och beordrade honom att ta sitt första andetag. Reuben lider av svår astma och han påminns ständigt om att livet är förgängligt. Men han tänker också mycket på livets gåva, och i all hemlighet är han övertygad om att hans far kan utföra mirakel.

Reubens storebror Davy är urtypen av en hjälte. Han är beredd till kamp för att det goda ska vinna och är villig att ta konsekvenserna. När familjen kommer i gräl med två ökända bråkstakar drivs han till ett ödesdigert dåd som påverkar hela familjen. Anklagad för mord sätts han i fängelse men flyr innan domen faller och försvinner ut på prärien.

För Jeremiah, Reuben och lillasyster Swede är Davys flykt början på en färd tvärs över hela USA. De vägrar låta Davy försvinna. Deras familj får inte splittras. För att hedra Davy börjar Swede skriva ett hjälteepos om cowboyen Sunny Sundown och hans kamp mot ondskan, och Sunny Sundown eggar familjen Land till stordåd. I en skimrande ny Airstream-husvagn skyndar de över vidderna med en FBI-agent i hälarna ...

"Jublen nu, fötter mina är förförisk och underbart amerikansk, och här finns avsnitt som är så häpnadsväckande och kloka att man lyser av njutning." Frank McCourt

Medelbetyg: 3 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:
Mellansdagsrea hos adlibris upp till 70% rabatt!

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Jublen nu, fötter mina :


Isidora 2009-10-25 20:49
Jag blev nyfiken på denna bok för att den hade fått lysande recensioner på amazon.com. Den är väldigt amerikansk och det är mycket Midwest (där jag aldrig varit) och religion i den (inte mig emot). Språket är poetiskt och vackert, nästan för vackert ibland. Karaktärerna är noga utvecklade, men jag har lite svårt för Swede. Att en åttaåring kan prata och skriva poesi så som hon gör kan jag inte riktigt fatta. Men visst, hårt liv gör att barn blir vuxna snabbare.
Ja, jag är lite besviken på boken. Jag hade höga förväntningar. Men det betyder inte att detta är någon dålig bok. Tvärt om. Vissa delar är verkligen fantastiska, andra mindre lockande. Det börjar så bra, sedan faller det i mitten, men slutet blir så oväntat att jag måste omvärdera allt. Jag har funderat länge och vill rekommendera boken. Jag är glad att ha läst den.
Betyg 4

verran 2016-03-26 20:13
Inte riktigt min stil på bok, lite seg och jobbigt med det "poetiska".
Betyg 2

Skriv egen bokrecension till Jublen nu, fötter mina

 


Köp boken som film på cdon: