bokrecensioner boktips

Gudarnas dotter

Originaltitel: Soul Flame
Författare: Barbara Wood
Genre: Roman
Ämnesord: religion, historia, kärlek, kultur, spänning, äventyr
Utgivningsår: 1989


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Gudarnas dotter är berättelsen om Selene, en ung kvinna som fötts med en mystisk kraft att kunna bota människor. Hennes liv utspelas mot en bakgrund av prakt och elände under det första århundradet e.Kr.
Selenes väg för henne från Syrien till Egypten och Caligulas Rom. Hon lär sig läkekonstens grunder av sin fostermor Mera och överallt dit ödet för henne samlar hon kunskaper. Hon uthärdar alla faror därför att hon bärs av drömmen om att en dag få återse den man hon aldrig upphör att älska, den grekiske läkaren Andreas.

Gammal medicinsk kunskap och historia vävs samman i denna storslagna roman, där antikens värld kommer oss till mötes. Men framförallt är det berättelsen om ett fascinerande kvinnoöde, ett liv fyllt av äventyr och dramatik och av en kärlek som tvingas att utstå allt.

Utdrag ur boken:
Han rörde vid kedjan om sin hals. Det var en kedja av guld och i dess ena ände hängde det gyllene Horus-ögat som han tagit emot den dag han avlade sin läkared till Hippokrates. Han lyfte kedjan över huvudet och lade det runt Selenes hals.
"Detta är min dyrbaraste ägodel", sa han, "och genom att ge dig den binder jag mig vid dig."
"Och jag ger mig själv till dig, Andreas", sa Selene och tog fram halssmycket som hon bar under kläderna. När hon lagt det kring hans hals sa hon:
"Min mor har sagt till mig att rosen innehåller allt som är mitt, allt som är jag. Därför ger jag den till dig, Andreas, som om jag skulle ge mig åt dig."

Medelbetyg: 4 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Gudarnas dotter :
2009-08-15 18:45
Betyg 4
Liknande böcker:
Sherlock Holmér i Skrä..
 A. Conan Doyle
John Carter, krighsher..
 E. Burroughs
John Carter och gudarn..
 E. Burroughs
Slutet på historien
 J. Guillou
Där kärleken bor
 A. Ledig
Knutby
 J. Bonnier
Till låns
 B. Plain
Att spegla sig i någon..
 H. Österlund