bokrecensioner boktips

Den sista shamanen

Författare: Barbara Wood
Genre: Roman
Ämnesord: historia, spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789146218609


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den unga kvinnan Hoshi'tiwa är av Ökensköldpaddans klan. Hennes stam har sedan generationer levt fredligt och välmående i en vacker dalgång. Men Hoshi'tiwa blir med våld bortförd från sitt folk till Lord Jakals palats. Hennes uppdrag blir att skapa magiska lerkrukor som äntligen kan bringa regn till det land där hennes nye herre härskar. Misslyckas hon är hennes liv förverkat.
I början av nittonhundratalet, många århundraden senare, forskar läkaren Faraday Hightower bland lämningarna efter en försvunnen indiankultur i sydvästra USA. Hans dröm är att upptäcka shamanernas legendomspunna vishet. Han upplever den stora kärleken, men hemligheten hos den gyllene kruka han till sist finner förmår han inte lösa. Så kommer den dag då även hans dotter Morgana tvingas ut i öknen för att ta upp jakten på shamanerna, men också för att finna fadern och sitt eget förflutna.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Den sista shamanen :
2007-08-29 08:13
Barbara Wood har alltid varit en favoritförfattare och den här boken gör inte mig besviken. Hon berättar om människor och miljöer på ett levande sätt som gör att man verkligen ser allt som en film.
I den sista shamanen väver hon samman indianernas kultur och tradition med ett sökande efter andlighet. Lägger till mord och världskrig, kärlek och vänskap. Allt detta blir en mycket spännande och underhållande bok som man har svårt att släppa förrän den är slut.
Betyg 5
Liknande böcker:
En tid för mirakel
 K. Thompson Walker
John Carter och marsfu..
 E. Burroughs
Livet kan börja
 S. OFlanagan
Fågeltribunalen
 A. Ravatn
Djungelrummet
 C. Möller
Att färdas i motvind
 M. Haraldsson
En sekund är jag evig
 M. Gustavsdotter
Jackie
 A. Swärd
Skuggan blir kortare
 D. Edqvist
Skuggan blir kortare
 D. Edqvist