bokrecensioner boktips

Babylon stjärna

Författare: Barbara Wood
Genre: Roman
Ämnesord: mord, religion, natur, historia, kärlek, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9146210318


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är år 332 e.Kr. och i Alexandria i Egypten flyr präster och prästinnor i panik från det brinnande inferno som det världsberömda biblioteket utan förvarning förvandlats till. En rasande mobb bränner oskattbara texter från hela världen på bål och lynchar alla som kommer i dess väg. Bara några få ur prästerskapet lyckas undkomma, och med sig bär de så mycket de kunnat rädda av böcker och heliga skrifter. Bakom sig lämnar de en rykande ruin och framför sig har de en osäker väg, men de vet vad de måste göra: så länge någon av dem är i livet måste det hemliga alexandrinska sällskapets uppdrag föras vidare och spridas.

Candice Armstrong är en ung, knivskarp egyptolog vars en gång så lovande karriär gått i stå. En stormig natt kallas hon till en dödsbädd: hennes gamle mentor professor Masters har råkat ut för en märklig olycka och allt han lyckas viska är: "Hjälp mig ... Babylons stjärna ... mitt hus..."
Tillsammans med professorns son, den stilige kriminalpolisen Glenn, dras Candice snart in i en skrämmande klappjakt där inte bara hennes eget liv är hotat.
Medelbetyg: 3 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Babylon stjärna :
2005-04-11 11:58
En hyggligt bra och spännande bok med arkeologiska inslag som jag tycker är fascinerande. Fanns en del i boken som jag inte gillade och som jag kände var onödig och det drar ner bokens betyg till en trea annars är det en bok jag gärna rekommenderar. Den är lättläst och man får lite egna funderingar när man läser boken.
Betyg 3
Liknande böcker:
Kommer aldrig solen
 E. Rydsjö
Karolinas Poltava
 E. Rydsjö
Till Min Dotter
 M. Wollin
Jag hade så mycket
 T. Marstein
Härskaren
 S. Scarrow
Sherlock Holmér i Skrä..
 A. Conan Doyle
John Carter, krighsher..
 E. Burroughs
John Carter och gudarn..
 E. Burroughs
Slutet på historien
 J. Guillou