bokrecensioner boktips

Bytet

Författare: Joseph Finder
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, humor, spänning, vetenskap
Utgivningsår: 2009
ISBN: 9789170027727


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är den perfekta platsen för ett företag i blåsväder. Inga mobiltelefoner, inga bilar. Bara en lyxig, avlägsen stuga omgiven av hundratals mil av vildmark.

Alla de högsta cheferna på Hammond Aerospace Corporation är där. Och så Jake Landry, som i sista stund hoppat in som ersättare. Han är en stabil, ödmjuk och tystlåten kille, duktig på att ligga lågt, och har ett turbulent förflutet som han kämpar för att lägga bakom sig.

Jake känner sig illa till mods bland alla höjdarna han fösts samman med, och är obekväm med allt skryt och all attityd. När ett gäng jägare våldgästar välkomstmiddagen, finner sig cheferna plötsligt tagna som gisslan av beväpnade män som skulle kunna göra vad som helst, mot vem som helst, för att kunna lägga vantarna på den största lösensumman i historien. Skräckslagna, desperata och isolerade från resten av världen är gisslan nu i händerna på män som kanske inte är vad de ser ut att vara. Ingen av cheferna ville ha Jake där, men nu är han den ende som kan rädda dem.

Medelbetyg: 4,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bytet :
2009-07-26 19:22
En infernaliskt spännande historia som utspelar sig på en ödsligt belägen konferensgård på västkusten i British Columbia,Kanada.Huvudpersonen Jake Landry och de högsta cheferna för Hammond Aerospace kidnappas mitt under festmåltiden av ett gäng brutala jägare.Nagelbitande läsning.Historien interfolieras mycket bra med flashbacks från Jake Landrys förflutna,vars karaktär förtydligas mer under historiens gång.Den bästa thrillern av Joseph Finder hittills.
Betyg 5
2011-08-23 23:06
Finders lägstanivå är det högsta jag stött på. "Bytet" är precis lika välskriven och spännande som hans tidigare toppromaner.

Det fina med "Bytet" är den isolerade miljön som merparten av berättelsen utspelar sig i. Finder utnyttjar begränsningarna till att stärka karaktärsdragen och intensifiera händelserna. I stigande grad. Det är imponerande berättarkonst vi får uppleva.

Svårt att lägga ifrån sig denna.
Stark fyra. Mycket stark.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bytet
Liknande böcker:
Sandrosen
 O. Blegel
Den mörka vägen
 H. Fogelström
Falska bevis
 N. McClintock
Skuggan under vingarna
 M. Fischer
Vedergällning
 R. Harris
Uppdrag Jemen
 L. Frostelid
The IN-Sect - In The S..
 N. Gattegno
Vargasommar
 H. Rosenfeldt
Tornet i fjärran
 M. Sandemo