bokrecensioner boktips

Hjärnspionen

Författare: Joseph Finder
Genre: Thriller
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 1994
ISBN: 9789132431364


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ben Ellison har lämnat CIA och svurit att aldrig befatta sig med agentlivet igen. Ett misstag kostade hans älskade hustru livet och han försöker så gott det går att glömma och gå vidare. Idag är han omgift och den nya katastrofen börjar då svärfar dör i en bilolycka, en arrangerad sådan. Det verkar som om svärfar på något sätt legat bakom stölder av ryskt guld och det är för Ben helt otroligt; svärfar som varit legendarisk CIA-chef och typ hjälte, skyldig till stöld? Nu mördad.

Mot sin vilja hamnar han i ett topphemligt CIA-projekt. En hög dos strålning ger honom förmågan att läsa människors tankar och det är en förmåga som kommer väl till pass i jakten på det ryska guldet. Detta känns på sina håll lite som en kopia på Stephen Kings Död Zon. Du vet; en man får övernaturlig förmåga som ger honom information han inte borde ha. I slutet här är det inte ett mord på blivande presidenten det handlar om utan om ett mord på ett viktigt vittne. Ben Ellison måste till varje pris förhindra attentatet.

Utdrag ur boken:
Knapp och jag hade läst juridik ihop, och ibland hände det att vi spelade squash tillsammans. Jag misstänkte att inners inne ogillade han mig lika mycket som jag ogillade honom, men vi träffades ofta i jobbet, så vi låtsades ha ett lättsamt, uppsluppet kamratskap som är så typiskt för många manliga vänskapsförhållanden.
Medelbetyg: 1 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hjärnspionen :
2012-10-20 23:20
Jag har läst några av Finders nyare verk och blivit imponerad av hur gediget och sanningsenligt han berättar sina historier.
Det här blev därför en riktig kalldusch.

Denna spionroman kom 1994 men känns totalt förlegad med sina teorier om KGB, stasi och CIA. I fokus finner vi den före detta CIA-agenten Ben Ellison som tvingas tillbaka i tjänst och beväpnas med ett psykologiskt vapen; tankeläsning.

Om ni misstänker att det blir svårsmält är ni rätt ute, tyvärr blir det värre än så. Det är hetsigt ā lā Dan Brown men inte lika tempofyllt. Raffinerat ā lā Ludlum men inte lika väl underbyggt.

Det är sammantaget en orimlig historia som förmodligen inte ens var bra vid releasen och tiden har frätit sönder det lilla läsvärde som fanns.

Tankeläsning kunde ha blivit kittlande, och gåtan kring Sovjets försvunna valutareserv rentav ett scoop men här skjuter den gode Finder över målet. Tyvärr. Läs hans nyare böcker istället.
Betyg 1Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hjärnspionen
Liknande böcker:
Sandrosen
 O. Blegel
Den mörka vägen
 H. Fogelström
Falska bevis
 N. McClintock
Skuggan under vingarna
 M. Fischer
Vedergällning
 R. Harris
Uppdrag Jemen
 L. Frostelid
The IN-Sect - In The S..
 N. Gattegno
Vargasommar
 H. Rosenfeldt
Tornet i fjärran
 M. Sandemo
Samma Författare: