bokrecensioner boktips

Chefen

Författare: Joseph Finder
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9170026211

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Chefen är en spännande thriller om ambition, svek och priset vi betalar för våra hemligheter.

Nick Conover är vd för ett stort företag och ensamstående far till två barn. Han är en son av bygden som stigit i graderna och var en gång en av de mest beundrade
i staden. Men det var före uppsägningarna.När hans familj trakasseras av en okänd förföljare upptäcker Nick att det bevakade kvarter de bor i inte erbjuder något skydd alls.

Han bestämmer sig för att ta saken i egna händer och snart vänds hans liv upp och ner. På arbetet avslöjar Nick en konspiration mot honom själv, där några av hans närmaste kolleger är inblandade. Plötsligt kan Nick inte lita på någon, inte ens på den smarta men rastlösa nya kvinnan
i hans liv.

När allt han älskar står på spel upptäcker Nick sin egen obeveklighet. Hans fiender vet inte hur hårt han är beredd att kämpa för att rädda sitt företag, och ingen inser hur långt han är villig att gå för att skydda sin familj.

Fascinerande och psykologiskt snillrik är Chefen Joseph Finders mest fängslande och originella roman hittills. Den belönades 2006 med The Gumshoe Award,
i konkurrens med bland andra Michael Connelly och David Morrell.

Medelbetyg: 3,25 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Chefen :
2009-01-10 15:56
Jag hade högre förväntningar på den här boken. Visst, den var helt ok och det var ju spännande att följa Nick Conovers kamp, men det är något som saknas. Förmodligen är det språket i boken som inte passar mig, men jag tror också att det är för långrandigt, att man skulle kunna få in samma sak på 300 sidor och få det mycket mer rappt och koncist. Knappt godkänd!
Betyg 3
2009-01-13 18:28
Jag hade inga förväntningar men blev mycket positivt överraskad.En riktigt välskriven bladvändare med bra upplägg.Jag fasade litet inför 590 sidor,men sträckläste boken på en dryg vecka.Inte det minsta seg eller långrandig,även om historien kunde ha komprimerats litet.Det var lätt att leva sig in i huvudpersonens liv.Jag slukades helt med.Det blir en stark fyra.
Betyg 4
2011-08-08 00:11
Finder är briljant när det gäller att hitta nya synvinklar med fräscha karaktärer och baka in dom i gastkramande thrillerscenario.

"Chefen" är gedigen utan att tappa drivet, och uppfriskande utan att förlora allvaret. Jag kunde identifiera mig med huvudpersonen och sätta mig in hans situation. Jag blev helt enkelt fängslad, vilket är detsamma som högsta vinsten när det gäller skönlitteratur.

Mycket bra!
Betyg 4
Vill du lära dig att läsa snabbare? Klicka här

Köp boken på amazon.se klicka här (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar jag pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Chefen
Liknande böcker:
Sandrosen
 O. Blegel
Den mörka vägen
 H. Fogelström
Falska bevis
 N. McClintock
Skuggan under vingarna
 M. Fischer
Vedergällning
 R. Harris
Uppdrag Jemen
 L. Frostelid
The IN-Sect - In The S..
 N. Gattegno
Vargasommar
 H. Rosenfeldt
Tornet i fjärran
 M. Sandemo