bokrecensioner boktips

Utan ett spår

Originaltitel: Vanished
Författare: Joseph Finder
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, humor, spänning
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789170029592


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


När Lauren Heller och hennes make Roger en kväll är ute och äter blir de brutalt överfallna. Ett dygn senare vaknar Lauren upp på sjukhus och upptäcker att hennes man är försvunnen utan ett spår. Den enda som har någon chans att hitta honom är hans bror, Nick Heller, en skicklig utredare som driver en privat underrättelsetjänst.

Nick Heller är smart och envis. Han är före detta elitsoldat och har specialiserat sig på att gräva upp hemligheter, som mäktiga personer inom den korrupta företagsvärlden, har försökt sopa under mattan. Nick och Roger har knappt haft någon kontakt sedan deras beryktade miljardärspappa hamnade i fängelse. Men Nick är beredd att göra vad som helst för att skydda Lauren och hennes 14-årige son Gabe. Han tar aldrig ett steg tillbaka, även om det innebär att han måste möta de farligaste fiender han någonsin ställts inför.

Nick kastas huvudstupa in i en desperat jakt och gör samtidigt flera chockerande upptäckter om sin brors liv och om det mäktiga företag inom försvarsindustrin som han jobbar för. För att rädda Lauren och Gabe måste Nick slåss mot en mäktig och dödlig konspiration som gör allt för att dölja sina hemligheter.
Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Utan ett spår :
2013-02-17 20:06
Det här var en fartfylld och händelserik thriller med överraskande vändningar. Intrigen var litet väl skruvad och tidvis något spretig men författaren lyckas rätt bra knyta ihop historien, även om trovärdigheten bitvis håller actionrullenivå. Det är dock bra flyt, svart humor och fungerande dialoger. Finder är en av de bättre thrillerförfattarna för tillfället.
Betyg 4
2014-10-30 17:46
Joseph Finder är enligt mig en av dagens mest kompetenta inom spänningslitteraturen men denna gång blev jag lite besviken.

Det här är tydligen den första boken i en ny serie och då förväntar man sig ju smärre stordåd. Karaktären Nick Heller är förvisso en charmig hårding men det bjuds inte på något vi inte läst många gånger förut.

Historien är i inveckligaste laget och de stereotypa bifigurerna känns konstlade. Det mesta kring karaktären känns faktiskt onaturligt och det skapar ingen vidare grund för framtida bestsellers.

Det är bra spänning, men spänning för spänningens skull. Betydligt svagare intryck än Finders tidigare fullträffar.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Utan ett spår
Liknande böcker:
Sandrosen
 O. Blegel
Den mörka vägen
 H. Fogelström
Falska bevis
 N. McClintock
Skuggan under vingarna
 M. Fischer
Vedergällning
 R. Harris
Uppdrag Jemen
 L. Frostelid
The IN-Sect - In The S..
 N. Gattegno
Vargasommar
 H. Rosenfeldt
Tornet i fjärran
 M. Sandemo
Samma Författare: