bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bytet
Chefen
Hjärnspionen
Paranoia
Liknande böcker:
Lösning i London
 L. Deighton
Nattviol
 N. Leavy
Den yttersta rättvisan
 D. Öhrlund
Jungfrustenen
 M. Mortimer
Nattens vittne
 H. Kritz
Ett steg för långt
 F. Faulkner
Spring för livet!
 G. Dahl
Dunkelt förebud
 L. Weström
Doft av ondska
 A. Rambach
Clara
 J. Lönnaeus

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerUtan ett spår

 
Originaltitel: Vanished
Författare: Joseph Finder
Genre: Thriller
Ämnesord: mord, humor, spänning
Utgivningsår: 2012
ISBN: 9789170029592
 
Spänning:  8
Humor:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsenNär Lauren Heller och hennes make Roger en kväll är ute och äter blir de brutalt överfallna. Ett dygn senare vaknar Lauren upp på sjukhus och upptäcker att hennes man är försvunnen utan ett spår. Den enda som har någon chans att hitta honom är hans bror, Nick Heller, en skicklig utredare som driver en privat underrättelsetjänst.

Nick Heller är smart och envis. Han är före detta elitsoldat och har specialiserat sig på att gräva upp hemligheter, som mäktiga personer inom den korrupta företagsvärlden, har försökt sopa under mattan. Nick och Roger har knappt haft någon kontakt sedan deras beryktade miljardärspappa hamnade i fängelse. Men Nick är beredd att göra vad som helst för att skydda Lauren och hennes 14-årige son Gabe. Han tar aldrig ett steg tillbaka, även om det innebär att han måste möta de farligaste fiender han någonsin ställts inför.

Nick kastas huvudstupa in i en desperat jakt och gör samtidigt flera chockerande upptäckter om sin brors liv och om det mäktiga företag inom försvarsindustrin som han jobbar för. För att rädda Lauren och Gabe måste Nick slåss mot en mäktig och dödlig konspiration som gör allt för att dölja sina hemligheter.

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Utan ett spår :


hencka 2013-02-17 20:06
Det här var en fartfylld och händelserik thriller med överraskande vändningar. Intrigen var litet väl skruvad och tidvis något spretig men författaren lyckas rätt bra knyta ihop historien, även om trovärdigheten bitvis håller actionrullenivå. Det är dock bra flyt, svart humor och fungerande dialoger. Finder är en av de bättre thrillerförfattarna för tillfället.
Betyg 4

Spaniard 2014-10-30 17:46
Joseph Finder är enligt mig en av dagens mest kompetenta inom spänningslitteraturen men denna gång blev jag lite besviken.

Det här är tydligen den första boken i en ny serie och då förväntar man sig ju smärre stordåd. Karaktären Nick Heller är förvisso en charmig hårding men det bjuds inte på något vi inte läst många gånger förut.

Historien är i inveckligaste laget och de stereotypa bifigurerna känns konstlade. Det mesta kring karaktären känns faktiskt onaturligt och det skapar ingen vidare grund för framtida bestsellers.

Det är bra spänning, men spänning för spänningens skull. Betydligt svagare intryck än Finders tidigare fullträffar.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Utan ett spår


  Köp boken som film på cdon: