bokrecensioner boktips

När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var

Författare: Jessica Andersson & Lena Katarina Swanberg
Genre: Biografi
ISBN: 9789100122324


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Hur gick det till när sångerskan Jessica Andersson hamnade i Fame Factory?
Hur kändes det när hon som nybliven mamma med duon Fame helt otippat gick och vann Melodifestivalen? Men framför allt, med tanke på den framgångsrika artistkarriären: Varför har Jessica Andersson aldrig riktigt glada ögon?

Blicken röjer minnen från en otrygg barndom. Jessica och hennes syskon växte upp med sin missbrukande mamma och mammans mer eller mindre våldsamma män.

Syskonskaran splittrades när de placerades i olika fosterhem. En enda sak har Jessica Andersson alltid varit säker på. Att hon kan och vill sjunga. Att hon ska sjunga. Jessica skulle visa dem som sa att hon "skulle sluta som sin mamma". Så blev det också.

Lena Katarina Swanberg har skrivit en stark berättelse där sorg och glädje går om varandra i Jessica Anderssons liv. En riktig Askungesaga om växande självkänsla och den svåra vägen mot balans.
Medelbetyg: 4 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var :
2009-07-08 17:18
Det är inget litterärt mästerverk. Rakt upp och ner beskriver hon om hennes hemska barndom, sina tankar på hur det var och hur hon gick vidare.

Innehållsmässigt tycker jag den är bra och läsvärd.
Betyg 4
2010-04-12 15:21
Verkligen en läsvärd bok. Rakt upp och ner och utan försköningar berättar Jessica om sin barndom och uppväxt med en missbrukande förälder. Hur det har påverkat henne i livet och hur svårt hon har att inte känna ansvar för hur hennes mamma mår. Hon uttrycker säkert något de flesta missbrukarbarn kan skriva under på.
Läs den! Den är lättläst.
Betyg 5
2010-06-24 20:11
Boken är välskriven och bra! Texten e bra och korta kapitel. Jessica berättar om sitt liv från det hon var barn tills hon blir vuxen. hon beskriver hur hon och syskonen har haft det un der uppväxten. Bra bok.
Betyg 3
2010-12-17 17:16
En självbiografi om en svår och komplicerad uppväxt. En berättelse om hur Jessica Anderssons liv har varit allt annat än en dans på rosor. Vi tror att vi känner våra svenska "kändisar", men egentligen vet vi inte mycket om dom. Jag tycker verkligen att boken är lite som ett wake upp call och bevisar att många får en riktigt tuff och instabil start i livet - men att man kan gå långt ändå!

Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till När kalla nätter plågar mig med minnen av hur det var
Liknande böcker:
Steve Jobs : En biografi
 W. Isaacson
Flickan i källaren
 A. Hall och Leidig
Sten Sture den yngre
 L. Ericson Wolke
Rapporter
 M. Herr
Varför har livet ingen..
 G. Ninnisdotter
Spilld mjölk och röda..
 G. Ninnisdotter
Allt ska bli ditt
 A. Sundelin