bokrecensioner boktips

Invasion!

Författare: Jonas Hassen Khemiri
Genre: Novellsamling
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789113018522


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Invasion!" visar en ny sida av Jonas Hassen Khemiri: pjäsförfattaren, krönikören, novellisten. Här möter vi en rad oförglömliga khemiriska hjältar: Vanja, världens mest sexuellt erfarna parkleksarbetare. Harley, som lever som bäst när hon svajar på broräcken och lovar att aldrig bli som vi andra. Legosoldater i fontänflätor, magiska drakar och pianoterorister. Och så den gåtfulle multitalangen Abulkasem, på rymmen från Carl Jonas Love Almqvist.

I denna efterlängtade samlingsvolym ingår ett urval av de noveller och krönikor som Khemiri har skrivit sedan debuten 2003, och två pjäser: den kritikerrosade Invasion! och den helt nyskrivna Fem gånger Gud.
Vare sig han skriver kort eller långt, dramatik eller prosa är det samma starka läsupplevelse, en allvarsam lek med språklig finess.
Medelbetyg: 5 (1 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Invasion! :
2009-03-24 09:08
"Invasion!" består av ett antal noveller, två pjäser och några andra texter. Alla väldigt bra. Olika, men med samma grundstämning av språklig finess och klara tankar... Så upplever jag det och det var en njutning att ta sig an Khemiri ytterligare en gång.

Jag har för några månader sedan sett uppsättningen av "Fem gånger Gud", som ingår i samlingen, och det var intressant att så här i efterhand återuppleva det genom att läsa den. Det är kul att få läsa de små skådespelarinstruktionerna, tycker jag. Det förhöjer upplevelsen.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Invasion!
Liknande böcker:
Vinkännaren
 R. Dahl
Asta Janssons testamen..
 Y. Silverbern
Hanteras varsamt
 P. Revenue
Daddy
 E. Cline
Julberättelser
 r. Magnus Palm
Julkrimineller
 A. Trosell
Kvinnor utan män
 P. Jaskoviak