bokrecensioner boktips

Mer än ögat ser

Författare: Melissa Marr
Genre: Fantasy
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom
ISBN: 9789132154041


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Aislinn är sjutton år och en till synes helt vanlig tjej. Men hon är ganska ensam, dock har hon världens bästa killkompis, Seth. Han är en piercad och tatuerad outsider som de flesta tjejer brukar falla för. Alla utom Aislinn, för skulle de gå över gränsen skulle det nog innebära slutet på deras ovärderliga vänskap.

Men Aislinn är allt annat än vanlig hon ser mer än andra. Precis som sin mor och mormor är hon synsk och kan se de osynliga. En gåva som hon helst skulle slippa. För de osynligas värld är både vackrare och grymmare än något öga skådat.

Nu hemsöker de henne. Uppvaktar henne. Men vad är det egentligen de vill henne?
Medelbetyg: 3,38 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mer än ögat ser :
2009-03-22 12:49
Väldigt bra fantasybok. En av de bästa jag läst efter Stephenie Meyer´s Twilight saga. Händer spännande saker rätt ofta. En sak jag dock störde mig på var språket, vet inte vad man kan kalla det.
Gammeldags eller "fantasy ord" kanske? Det fanns i vilket fall ord jag inte förstod, de dök upp nästan hela tiden i boken.

Bortsett från det är den helt fantastisk, härlig romantik som gav min mage frärilar många gånger.
Man får läsa ur 3 personers perspektiv.

Sen borde jag nämna att den har vissa likheter som Stephenie Meyer´s Om Jag Kunde Drömma. Alltså är den väldigt läsvärd!
Egentligen vill jag ge 4,5 i betyg.
Betyg 4
2009-04-08 20:42
vældigt bra bok och handling spænnade och annorlunda !
kanske inte kan beskriva den ¨så bra men jag kan sæga att den ær vørd att løsa ! sorry e i danmark hos kusiner !
Betyg 4
2010-07-18 12:53
Väldigt bra bok.. jag gillar den, lite mkt fantasy för min smak.. men det är ju olika vad man gillar.. klart värd en 4:a.
Betyg 4
2010-07-19 00:35
boken var så himmla bra men lite tråkig i mellan åt.
men jag tycker att den var riktigt bra skriven man förstod verkligen handlingen och innehållet var suveränt xD
Betyg 4
2010-08-30 20:44
Hm... tråkig och väldigt... det känns som att boken är en "kladd" om hur de skulle skriva boken. Typ. Jag fatta ingenting först, men lite bättre andra gången.
Betyg 2
2011-03-24 10:59
Jag tycker egentligen väldigt mycket om fantasy men jag fastnar inte alls för denna bok. Den är inte särskilt välskriven, allting går för fort fram och boken är allt för förutsägbar. Jag känner absolut ingenting för huvudpersonerna; Aislinn, Keenan, Seth och Donia. Mycket tråkigt, men man kan ju inte gilla allt!
Betyg 2
2011-11-27 17:57
Mina känslor om den här boken är väldigt blandade. Vissa scener och så i boken var helt okej och vissa var till och med bra men det fanns även en massa scener som jag fnös (eller till och med skrattade åt) högt för att de var så löjliga.
Jag kommer ihåg när jag såg serien för första gången och omslagen gjorde mig mållös. Jag satt i min kusins rum och kikade runt lite i hennes bokhylla tills jag fick syn på en väldigt intressant bok med ett väldigt vackert omslag. Det vart tvåan i denna serien som då heter Under din hud. Min kusin berättade lite mer om serien och jag bestämde mig för att ge den en chans. Så jag lånade hem boken, nästa dag, från biblioteket.
Så jag började läsa den och halvvägs in i första kapitlet stötte jag på ett ord som fick mig att skratta högt. Aislinn, den sjuttonåriga Aislinn, kallade sin mormor för Mommo. Inte bara för sig själv utan inför andra också. Jag vet inte vad som är det mest komiska, att en sjuttonåring verkligen skulle säga så eller att hon skämmer ut sig så himla mycket. Men visst vissa är ju så, jaja strunt samma. Vi går vidare.
De första tvåhundra sidorna var inte bra. Jag segade mig igenom det och önskade så förfärligt att den skulle ta slut. Men sedan de sista 100-200 sidorna började det äntligen bli lite fart. Det blev en aning spännande och man blev äntligen lite fäst i historien för att den sedan skulle sluta på det bästa möjliga sätt, jag verkligen älskade epilogen. Det räddade boken lite, men tyvärr så kan jag fortfarande inte kalla den bra. Den är bara okej.
Karaktärerna är heller inga jag kommer att minnas direkt. De var bara tråkiga och vanliga små grå prickar, förutom möjligtvis Donia men jag tvivlar på det. Jag har förmodligen glömt alla namnen om en vecka. Den så kallade kärleken mellan Aislinn och Seth är inget jag kommer att komma ihåg i heller. Visst kärleken fanns där, men den var inte så stark så att man kunde ta på den och när de pratade med varandra (gav varandra löften och sa att de älskade varandra o.s.v.) så kändes det inte så trovärdigt. Författarinnan hade skrivit det på ett sätt så att man kände att de inte riktigt menade vad de sa. Dessutom tyckte jag att deras förhållande var en aning irriterande då de bara klängde på varandra som små valpar och lekte ”jag-kan-inte-leva-utan-min-pojkbän/flickvän” lek. Nja, inte något jag gillar direkt. (SPOILER!) Däremot så gillade jag Donia och Keenan's förhållande och det var så häftigt i prologen. Kombinationen mellan eld och is. Det är bara ni som har läst den som fattar vad jag menar.

Vill helst ge den 2,5 men kan inte det, så det får bli 2.
Betyg 2
2011-12-29 19:09
En av de bäsa böcker jag har läst! Självklart rekomenderar jag denna boken till fantasyälskare där ute.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mer än ögat ser
Liknande böcker:
Serafers drömmar
 O. Wikander
The Watchman of Eternity
 P. Witcover
Drakarnas dans
 G. R.R . Martin
Stardust
 N. Gaiman
Rotlös
 L. Landström
Blodsbunden
 L. Landström
Kråkorna fest
 G. R.R . Martin
Samma Författare: