bokrecensioner boktips

Lyckan, kärleken & meningen med livet

Originaltitel: Eat, Pray, Love
Författare: Elizabeth Gilbert
Genre: Biografi
ISBN: 9789100113247


Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Klockan är 3 på natten och Elizabeth Gilbert ligger på badrumsgolvet och gråter. Hon är drygt trettio, hon har en man, ett hus utanför stan, ett framgångsrikt jobb och försöker få barn - men hon är inte lycklig. En slitsam skilsmässa, en depression och en turbulent kärleksaffär senare bestämmer hon sig för att söka efter det hon verkligen vill med livet.
För att på allvar ge sig själv tid och utrymme för att finna sig själv bestämmer hon sig för att alldeles själv ge sig ut på en lång resa. I den här boken får vi följa med på hennes reseäventyr. Hon börjar i Italien där hon lär sig konsten att njuta, i Indien konsten att nå sinnesro och i Indonesien hitta balans. En intensiv, känslig och underhållande memoar om att finna sig själv och allt som kan hända när man tar ansvar för sitt eget välmående.
Medelbetyg: 3,29 (7 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Lyckan, kärleken & meningen med livet :
2009-01-25 17:37
Författaren har precis blivit färdig med en skilsmässa och bestämmer sig för att resa under ett år till Italien Indien och Bali för att även göra en resa i sig själv.

Hon skriver på ett humoristiskt sätt om sina upplevelser på dessa resor. I Italien lär hon sig njuta av maten, i Indien lär hon sig youga och på Bali balans och kärlek.

En smått underhållande bok som duger bra till att slå ihjäl tid med, men inte mycket mer.
Betyg 2
2009-02-22 17:46
Självupptagen, välbeställd amerikanska som bjuder in och delar med sig av sina upplevelser under tiden efter ett sammanbrott. Om man kan bortse från det självupptagna så finns ett visst underhållningsvärde i berättelserna från Italien men framförallt från Bali. Indienavsnittet är väldigt tråkigt som kan skummas över.
Betyg 2
2011-01-28 17:35
Oh, den här boken gillar jag väldeliga! Det här är ingen vanlig roman, den borde kanske snarare hamna i hyllan med självhjälpsböcker. Liz är 30+ och för att övervinna en livskris bestämmer hon sig för att ge sig ut på en lång resa till Italien, Indien och Bali för att hitta sig själv igen. Det är en bok fylld av värme om en persons väg tillbaka till ett lyckligt liv. Hoppingivande och trösterikt!
Betyg 4
2011-04-10 00:33
En väldigt fascinerande, unik och härlig memoar av Elizabeth Gilbert! Det finns mycket i den här boken jag gillar. Ååh, jag vet inte ens hur jag ska fomulera mig. Jag älskar den helt enkelt!
Betyg 5
2012-07-19 10:55
Välskriven, intressant , uppriktig och självutlämnande.
Betyg 4
2013-07-30 21:44
Perfekt sommarläsning. Underhållande, tänkvärd och lättläst! Jag tycker ibland att det blir lite irriterande när hon skriver på ett lite överdrivet "käckt" sätt, men på den stora hela tyckte jag att den var väldigt bra. En stark trea!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Lyckan, kärleken & meningen med livet
Liknande böcker:
Trump och vredens Amerika
 L. Saarikoski
Livet omkring
 G. Antti
Gretzky
 W. Gretzky
Äkta hela vägen
 E. Niva
Margaret Thatcher
 K. Harris
Vardagar
 U. Lundell