bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Den goda terroristen
Det femte barnet
Giftermålen mellan Zon..
Katter
Ljuvaste dröm
Mara och Dann
Martha
Om katter
Shikasta
The Grass is Singing
Liknande böcker:
Kvinnorna på Flanagans
 Å. Hellberg
Dammsuga i mörker
 J. Beagin
Mormors val
 K. Branzell
Hit men inte längre
 M. Maunsbach
Hundraettåringen som t..
 J. Jonasson
En klimakteriekärrings..
 E. Wigenheim-Westman
Du tysta du glädjelika..
 D. Östlund
Sanning och skvaller
 C. Sittenfeld
Renoveringsobjektet
 E. Åhman Owetz
Flickorna i speceriaff..
 E. Åhman Owetz

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerRufus

 
Originaltitel: Rufus
Författare: Doris Lessing
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek, ömhet, inkänning, överlevnad
Utgivningsår: 1988
ISBN: 9789127554528
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Berättelsen om en okuvlig katt. Historien om Rufus skrev Doris Lessing hösten 1987.Den publicerades för allra första gången i Sverige i två avsnitt i tidningen Vi som alltså fick begå värlspremiären.

Utdrag ur boken:
Den som har känt katter, haft katter i hela sitt liv, har kvar en grundton av sorg, helt annorlunda än den man känner inför människor; den är sammansatt av smärta över deras hjälplöshet, av skuld å allas våra vägnar.

Medelbetyg: 3,83 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Rufus :


Panthera 2008-10-25 12:15
Ännu en kattbok av Doris Lessing, utkommen efter hennes förra, "Katter". Den handlar om strykarkatten Rufus som beslutat sig för att flytta hem till författaren. Med list och älskvärdhet lyckas han med seg uthållighet nå sitt mål, trots de bofasta katternas motstånd. Med förståelse och ömhet betraktar hon processen, i beundran av hans begåvade strategi. Men hans kärlek vinner hon inte. Den har han en gång för alla skänkt en okänd person, troligen sin före detta ägare. Doris Lessing avslutar boken med en mening jag aldrig kunnat glömma och som uttrycker en djup sanning (se under "utdrag ur boken"):
Betyg 5

Schelin 2009-02-15 08:09
En riktigt fin och gullig bok.
Betyg 4

lightbright 2009-03-06 12:26
Katter är det bästa som finns och den här boken är otroligt fin.
Betyg 4

Freddi 2011-05-13 01:25
En dag dyker Rufus upp i trädgården. Han är en illa medfaren katt med ett långt och hårt liv bakom sig. Men det märks att han en gång har varit älskad. "Det här var en katt som hade haft ett hem men förlorat det Han visste vad det ville säga att vara innekatt och någons älskling. Han ville bli klappad." Nobelpristagaren Doris Lessing är en tvättäkta kattmänniska och beskriver i denna enkla lilla bok ett litet livsöde. Katten Rufus som dök upp i familjens liv och försökte konkurrera med de andra katterna om familjens kärlek - och lyckades. Dock utan att de andra katterna egentligen förlorade någon kärlek. Ljudboken innehåller ett förord av den svenska översättaren Solveig Nellinge utan vars initiativ boken aldrig hade kommit till. Doris Lessing hade skrivit ihop den under ett besök i Sverige och överlämnat den till Solveig att översätta och publicera på lämpligt sätt. Den publicerades i två nummer av ICA kuriren och gavs sedan ut som en bok. Därmed gavs boken ut i Sverige som första land i världen.

Meg Westergren läser in boken med sin utbildade dramatenröst, men med en ömhet och medkänsla som överbygger det motstånd som jag annars tycker en sådan inläsning brukar ha.
Betyg 3

Zenmuron 2012-03-06 23:05
Mycket charmig. Lessing beskriver katter på ett underhållande sätt med en hög igenkänningsfaktor för alla oss som har katt.
Betyg 4

Spaniard 2012-06-16 08:53
Charmig novell om den illa medfarna katten Rufus som får, eller snarare skaffar sig ett hem. Det är träffsäkra reflektioner om katters smått mystiska beteende.

För oss kattälskare är det mysig läsning, för andra ganska meningslöst.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Rufus


  Köp boken som film på cdon: