bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Alla får ligga
Konsten att få mentala..
Konsten att läsa tankar
Maktspelet
Öka din sociala kompetens
Liknande böcker:
SJÄLV Kraften i egentid
 L. Jonkman
Bestäm dig:vetenskapen..
 P. Tornell
Hjärnstark hur motion..
 A. Hansen
Var inte blyg!
 P. Shaw
Hur har du det med ner..
 T. Lake
Din egen lyckas smed
 M. Maultsby
Omgiven av idioter : h..
 T. Erikson
Kosmos Dialogerna
 A. Lytsy
Energierna avslöjar
 L. Tyfting
Generation ångest : Mi..
 S. Stossel

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNär du gör som jag vill

 
Författare: Henrik Fexeus
Genre: Psykologi
Ämnesord: psykologi, humor, vetenskap, beteende
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9137133616
 
Humor:  3
Lärorik:  9

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Genomskåda kriget om din hjärna!

Du tror säkert att du styr dina tankar och val - som till exempel att läsa den här baksidestexten. Det är ett vanligt misstag.
Du blir i själva verket utsatt för sofistikerad påverkan hela tiden. Varje gång du slår på radion eller tv:n, öpnar en bok eller går in i en butik försöker någon sätta idéer i ditt huvud. De snyggt och smart planterade budskapen finns överallt i vår omgivning. Annonser vill att du köper något, politiker att du röstar på dem, en chef att du presterar bättre. I den här boken får du veta hur.

Henrik Fexeus, populär tankeläsare och psykologisk manipulatör, debuterade med succéboken ''Konsten att läsa tankar''. Den här gången riktar han strålkastaren utåt och öppnar dina ögon för hur kriget om din hjärna går till. Med övningar och exempel visar han olika metoder för påverkan. Skillnaden mellan att sälja Pepsodent och Fredrik Reinfeldt är kanske mindre än du tror.

Utdrag ur boken:
Från det att första Barbie-dockan dök upp år 1959 har luttrade marknadsförare försökt lansera en ny leksak som ''alla måste ha'' varje år. Ibland har det inte gått så bra och då har vi inte märkt av det. Konkurrensen mellan leksakstillverkarna har också hårdnat så vi snarare överöses med reklam för leksaker som vi eller våra barn ''måste ha''. Men ibland har någon lyckats göra sig hörd över de andra och rena hysterier har skapats. Kåldockorna (Cabbage Patch Dolls), Teenage Mutant Ninja Turtles, Furby, Tamagochi, Pokémon, Nintendo Wii. Alla dessa succéer har en sak gemensamt: de var hela tiden slut i affärerna. Nintendo sålde osannolikt många Wii-enheter inför julen 2007, vilket till stor del berodde på att de allra flesta inte fick tag på någon till julen 2006 och hade väntat sedan dess!När jag börjar fråga dig saker (som kanske inte ens hänger ihop) och du inser att du svarat ''ja'' några gånger i följd, var då uppmärksam på min nästa fråga. För det är den som det hela handlar om egentligen. Är du inte uppmärksam kanske du står där på bion, med en lastbil full av tvättmedel parkerad utanför.


Medelbetyg: 4 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av När du gör som jag vill :


jossansten 2008-10-12 18:09
Lika intressant och rolig att läsa som hans första bok. Den ger förklaringar till beteenden man inte tycker om hos sig själv, till sådant man inte förstod varför man gjorde eller varför man köpte något man egentligen inte ville ha. Många aha-upplevelser levererade med humor och elegans. Mycket läsvärd. Jag har blivit mycket mer uppmärksam på reklam runt mig efter att jag läst boken.
Betyg 4

tekoppen 2009-02-16 08:17
En bra bok att läsa ifall man vill slippa dra på sig onödiga produkter. Detta är även viktigt attt lära sig ifall man vill slippa bli en bli pådyvlad åsikter man inte hade eller ville ha.
Betyg 4

marta153 2010-02-09 12:11
Det här är en oerhört intressant bok som huvudsakligen handlar om butikspsykologi och marknadsföring. Mycket är väldigt självklart om man bara tänker efter, men det gör man ju sällan utan att man uppmärksammats på det. Extra plus för referenserna, det blir lättare att leta vidare själv då.
Betyg 4

Thomas72 2014-08-03 23:52
Mycket bra bok om påverkan. Bok om hur butiker och säljare påverkar (ej lurar) köpare att välja/köpa deras produkter. Boken handlar även hur man påverkar andras idéer och åsikter. Rekommenderar alla att läsa denna bok.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till När du gör som jag vill


  Köp boken som film på cdon: