bokrecensioner boktips

Konsten att läsa tankar

Författare: Henrik Fexeus
Genre: Fakta
Ämnesord: filosofi, psykologi, vetenskap
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9789172321403


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Öka din sociala förmåga, gör ett starkare intryck, påverka andras tankar!

Konsten att läsa tankar är en humoristisk, insiktsrik handbok om hur man med psykologisk manipulation, sociala tekniker och förmåga att avläsa subtila ickeverbala signaler kan förstå, genomskåda och påverka andra utan att de märker något. Och vem vill inte besitta dessa kunskaper?

Se när någon ljuger.
Hur man flörtar på rätt sätt.
Få andra att lyssna på oss och dessutom köpa våra idéer.
Vända motstånd och förakt till medhåll och respekt.

Du har nytta av det på anställningsintervjun, på första dejten eller när du vill sälja in ett förslag till chefen på jobbet - i alla sammanhang där du vill få igenom idéer och kunna påverka.

Hållning, tonfall, tempo, blickar, handrörelser etc. berättar alltid något om vad en människa känner. Inte sällan går de stick i stäv med det budskap som uttrycks i ord. Henrik Fexeus avkodar alla dessa dolda budskap och ger oss verktygen. Fascinerande fakta och färdigheter levereras med en stor portion humor och självdistans på ett sätt som aldrig blir långtråkigt.

Henrik Fexeus har under de senaste åren såväl roat som oroat, provocerat och underhållt tusentals personer med sin show Mind Melt samt föreläsningen Konsten Att Läsa Tankar om icke-verbal kommuniaktion i vardagen. Genom att använda färdigheter inom ickeverbal kommunikation, kroppsspråk, psykologisk manipulation och påverkan har han givit en ny innebörd åt ordet tankeläsning.
Medelbetyg: 3 (12 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Konsten att läsa tankar :
2008-01-26 23:57
Lättläst, intressant, högst användbar och med en konstant glimt i ögat! Gillade den skarpt och kommer troligen att läsa den igen för att finslipa mina nya kunskaper. Har prövat en del kommunikationsknep (som åsiktsaikido) och det funkar faktiskt! Mycket läsvärd...
Betyg 4
s
2008-02-16 02:49
1
Betyg 1
2008-11-03 08:38
En bok som innehöll många bra saker att tänka på i sin kommunikation.
Betyg 3
2010-02-09 12:13
Intressant = JA! Men efter att ha läst boken kommer det behövas övning, övning och åter övning för att klara av att verkligen läsa av folk. Det är inte så lätt som det framställs...
Betyg 3
2010-04-09 00:18
Gillar man teveserien The Mentalist med den odräglige ansiktsläsare Patrick Jane eller den betydligt tristare Lie to me!, så gillar man denna!
: )
Betyg 4
2010-08-07 12:48
I konsten att läsa tankar spinner Henrik Fexeus vidare på konceptet från den hyllade TV-serien Hjärnstorm på SVT. Här lär Fexeus ut en del knep som kan fungera för att läsa av en del grundläggande mänskliga beteenden. Konkreta exempel varvas med psykologiska förklaringar av desamma.

Visst, det går säkert att lära sig ett och annat av detta, det tvivlar jag inte på. Problemet är bara komma ihåg alla knep och sedan omsätta dem praktiskt i verkligheten. Och vid en närare eftertanke: vill jag verkligen det? Jag undrar nämligen om det är ett sundhetstecken att jämt och ständigt gå runt och analysera sina medmänniskors förehavanden? Nej, Fexeus fungerar avgjort bättre i TV än i bokform, det är en man av det talande ordet snarare än det skrivna.

Henrik Fexeus kan dock uppenbarligen läsa många människors tankar: de vill kunna läsa andra människors tankar och dra nytta av det! Och jag tror mig kunna läsa Fexeus: och där ser jag stora dollartecken.
Betyg 2
2010-12-05 14:14
Väldigt intressant. Ganska lärorikt. Mycket bra skrivet, lagom lättläst och med glimten i ögat.
Betyg 4
2018-01-05 23:04
En svag trea. Bitvis ganska underhållande men känns som att den lovar runt men håller tunt.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Konsten att läsa tankar
Liknande böcker:
Soccernomics
 S. Kuper
Apan & filosofen : evo..
 F. Jalalvand
Incel : Om ofrivilligt..
 S. Krakowski
Finna flow : den varda..
 M. Csíkszentmihályi
Till försvar för kvinn..
 M. Wollstonecraft
Tänkande maskiner
 O. Häggström
Vara och tid
 M. Heidegger
Den svarta svanen : va..
 T. Nassim Nicholas
Religion och vetenskap
 B. Russell