bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Längtans rike
Ögat över månskäran
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerUpprorsänglar

 
Författare: Libba Bray
Genre: Fantasy
Ämnesord: historia, kärlek, spänning, ungdom, äventyr, vänskap
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9132153392
 
Spänning:  9
Romantik:  7
Lärorik:  7
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Julen närmar sig och Gemma Doyle ser fram emot att få komma bort från Spence internatskola och spendera lovet i London tillsammans med sina vänner. Societetslivet lockar med glittrande baler, fjärran från flickskolans stränga regler och mörka salar. Mitt bland huvudstadens virvlande förströelser blir Gemmas syner allt starkare. Synerna som hon har sett som har visat vägen in i en ny dimension. Hon ser tre vitklädda unga kvinnor Något hemskt har hänt dem - något som bara går att finna svaret på i den andra dimensionenGemma kan inte motstå frestelsen. Alltför snart befinner hon sig tillsammans med Felicity och Ann i den magiska, underbara värld de lärt känna och dit bara Gemma kan ta dem. Där återfinner de till sin glädje sin förlorade vän, Penelope, och deras vänskapscirkel är nu sluten. Men deras dåliga samvete för Penelopes öde växer sig starkare och hotar deras vänskap.Upprorsänglar är den andra boken i trilogin om sextonåriga Gemma Doyle, som utspelar sig i 1800-talets England. Här finns mystiska skuggor i mörkret, dolda nattliga möten, magiska systraskap, men också hemliga brödraskap från fjärran länder - och skrämmande övernaturliga krafter som obönhörligt styr Gemmas öde. Men det handlar också om Gemmas strävan att förstå vem hon är, i en tid då en flickas främsta mål var att bli en god hustru - något som Gemma har svårt att anpassa sig till.Se den tuffa trailern till boken, gör roliga tester, läs vad Libba Bray skriver om sig själv och mycket mer på www.rebelangels.net


Medelbetyg: 4,29 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Upprorsänglar :


ForgottenChild. 2008-08-06 13:26
Gemma Doyle måste fånga in den förlorade trolldomen i Rikerna, bara hon hinner innan Circe får tag på henne.
Den andra boken om Gemma Dolye är minst lika bra som den första Ögat Över Månskäran. Och det är ännu mer magi och spänning i denna bok än den förra :D

Längtar tills nästa blir översatt till svenska ;)
Betyg 5

almgio 2009-03-29 20:12
Tycker att den första boken var bättre men den här är också bra. Läste den igen och igen men efter ett tag (ca 3-4 ggr) så tog det stopp. Boken hade inte mer och ge mig. Detta var negativt eftersom jag brukar kunna läsa böcker hur många gånger som helst. Samma kommentar som på 'Ögat över månskäran' gäller. Den var till och med bättre.
Betyg 3

Virus 2009-06-05 18:41
bra bok. Men jag stör mig rätt ofta på Gemmas vänskap med Anna och Felicity... Felicity tycker jag för det mesta bara är en lite arrogant tjej som har fått utstå rätt mycket. Och just därför, på grund av vad hon gått igenom kan man inte hata henne ^^' Och Anna för att hon inte heller riktigt... försöker..! Hon säger alltid att hon vill och vill, och jag vet att det inte är lätt, men jag har aldrig riktigt sett något tillfälle där hon verkligen försöker! Lite irriterande.. Och gemma.. Varför säger hon aldrig ifrån?! Jaja, det är fortfarande en fängslande bok som man, även om man stör sig, bara måste läsa ut.
Betyg 4

Efze 2011-01-09 03:06
Upprorsänglar var grymt mycket bättre än första boken, ögat över månskäran. Mer magi, spänning och kärlek i denna, finns inget bättre. Har allt en bra ungdomsbok ska innehålla för att man ska vilja sluka alla sidor.
Betyg 5

Marre 2011-04-16 19:22
lovely! Jag älskar den här serien så oerhört mycket!!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Upprorsänglar


  Köp boken som film på cdon: