bokrecensioner boktips

Ögat över månskäran

Författare: Libba Bray
Genre: Fantasy
Ämnesord: historia, spänning, äventyr, vänskap
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9132151357


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Gemma är inte som andra flickor. Flickor med förfinade manér - som talar först när de blir talade till och som vet sin plats. Nej, sextonåriga Gemma passar inte riktigt in i ett viktoriansk England med normer som lär unga kvinnor att avstå från att leva ett självständigt liv. Men efter hennes mors tragiska och dramatiska död i Indien, hamnar Gemma så småningom på Spence - ett internat för fina och belevade flickor ...


Ögat över månskäran är en palett av prasslande kjolar, åtsittande korsetter och stränga konventioner i den viktorianska eran. Här finns mystiska skuggor i mörkret, dolda nattliga möten, magiska systraskap, men också hemliga brödraskap från fjärran länder - och skrämmande övernaturliga krafter som obönhörligt styr Gemmas öde.

Medelbetyg: 4,3 (10 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ögat över månskäran :
2008-08-06 13:18
Gemma Doyle är inte som andra flickor. Hon bor i Indien med sin mamma och har aldrig varit i det vackra england som hennes farmor har beskrivit i sina brev.
Men när en tragisk händelse drabbar hennes famlij tvingas Gemma flytta från Indien, till en flickskola vid namn Spence utanför london i england.
och när hon fyllde sexton år började hon se syner, håller hon på att bli glalen?

En bok om en modig flicka som försöker förstå vad som händer med henne själv i henne nu upp och ner vända värld.

Jag tycker att boken var riktigt bra, och den andra boken Upprors Änglar var minst lika bra. :D
Betyg 5
2008-08-17 21:28
Boken handlar om 16 åriga Gemma som börjar på internatskolan Spence.
Boken är riktigt bra och nu ska jag bara leta reda på 2an "Upprorsänglar" och se om den är lika bra!
Betyg 5
2008-10-27 21:10
en jätte bra bok! Den var lite seg i början, och man tyckte att hon aldrig riktigt "kom igång"... men den blev jätte bra senare! Jag hade bestäm mig för att läsa ut den nästa dag, men så hade jag kastat en blick på en mening och efter två timmar så hade jag läst ut den... ^^' haha... xD
Betyg 5
2009-03-29 19:47
Fick den här boken av en lycklig slump. Fick ett bokstipendium och eftersom min bibliotekarie inte hittade något bättre fick jag den. Först var jag skeptisk men när jag väl kommit in i den var jag såld! Är lite bättre än uppföljaren ”Upprorsänglar” som följer samma fotspår. Tror dock att boken bara passar vissa speciella individer för den är ganska komplicerad. Skulle rekommendera den till ett begränsat urval fantasy-gillare. Mig passade den dock utmärkt. Väl värd en fyra!
Betyg 4
2009-07-19 20:29
Gemma bor in Indien och vill fara till England och på skolan men hon får inte. Hon tjatar hella tiden och på hennes födelsedag ser dom två killa dom tror är tjuvar men en av dom viskar till Gemmas mamma. Cerise. Mamma blir konstig och säger att hon inte får följa med till en dam dom skulle till. Gemma springer i väg, hon är vilse och svimar och ser en bild att mamma skuter sig. En an killarna skarar henne och frågar vad hon såg? Men Gemma springer iväg. Men när hon hittar mamma ser hon att hon är död. Hon hade sett sanningen. Men nu får hon börja på en skola i Enland för hennes pappa är förstörd. Men nu vill hon värkligen inte detsom hon ville hennes mamma är ju död. Och på skolan får hon dela rul med anne en nogran, knubbig och lite jobbig tjej. Men allt blir konstig...Tips läs den:D

Omdöme:
En jätte bra bok. Plus den är från 18oo-talet gillar sånt. Den är bra spenande, med lite kompis strul, jätte bra:D
Betyg 4
2009-07-26 20:30
Jag trodde inte att jag skulle gilla den boken men där hade jag helt fel. Riktigt bra och fast den är lite fantasy inspererad och jag inte brukar gilla sådant så gillar jag den här.
Betyg 4
2010-12-21 12:50
Nu skriver jag inte bara om "Ögat över månskäran" som är första delen i trilogin utan och del 2 "Upprorsänglar" och del 3 "Längtans rike".
Jag hatar fantasy men de här böckerna, h-e-r-r-e-g-u-d LÄÄÄÄÄS.
Jag blev förälskad på alla sätt, de var alla helt underbara och jag satt och grääääääät, jag gråter nästan aldrig i böckera. Om ni inte läser de här böckerna går ni miste om något.

Jag skulle ge en 10 om det gick, och kanske en extra guldstjärna.
Betyg 5
2010-12-27 15:11
Jättebra bok! Har precis beställt de andra två i serien, man kan inte låta bli. Vill läsa mer.
Dock förstår jag mycket väl med att "boken har svårt att hitta sin målgrupp", därför blir det en 4:a, just för att den var lite komplicerad.
Men bortser man från det är dem jättebra.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ögat över månskäran
Liknande böcker:
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander
Nordiska myter
 N. Gaiman
Samma Författare: