bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Snälla pappa, sluta
 C. Walker
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Jag andas, alltså finn..
 C. Cederquist
Fyra om dagen
 C. Hagberg
Nyfikenhet och förundr..
 R. Dawkins

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerLeva med Lennart Hyland

 
Författare: Tuss Hyland & Ulf Nilson
Genre: Biografi
Utgivningsår: 1994
ISBN: 9134515518
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Lennart Hyland var Sveriges största mediegestalt genom tiderna - vårt mest kända ansikte och den mest avlyssnade rösten. Ingen annan sportjournalist hade samma genomslag, ingen annan underhållare lika stor eller entusiastisk publik.

Tuss och Lennart Hyland stod varandra oerhört nära under ett äktenskap som varade i fyrtiotvå år. Lennart talade ofta om att han ville skriva sin memoarer och han gjorde också utkast, men tidsbrist och en stark självkritik gjorde att det stannade vid detta.

När Tuss Hyland nu berättar för journalisten Ulf Nilson är det hennes skildring av hur det var att leva med en man som brottades med problem som mycket få kände till, en man vars framgång var exceptionell men dyrköpt. Hon ger här ett annorlunda och nyanserat porträtt av en fascinerande och komplicerad personlighet, och hon beskriver den kärlek och omtanke som förenade dem genom alla svårigheter.

Medelbetyg: 4 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Leva med Lennart Hyland :


helix 2008-08-03 10:58
Lennart Hylands liv skulle vara fascinerande att få ta del av om det så bara var en framgångssaga utan mörk baksida. Men i denna (enda?) biografi över mediemannen framgår med tydlighet att att allt inte alltid var "en dans på rosor", vare sig för honom eller hans fru, som står som författare till biografin. Han led av en accelererande alkoholism och hon var manodepressiv. Och "ingen" visste.
Visst blir man tagen av biografin - och jag minns och förstår rabaldret den orsakade när den kom ut för 14 år sedan. Men ändå blir det bara en skrapning på ytan. Både vad det gäller Hylands karriär och hans privatliv. Jag vill veta mer. Vad hände på alla hans reportageresor? Han hade ju kolleger med sig, sportjournalister som fortfarande är i livet. De kunde intervjuas. Och även hans alkoholism beskrivs väldigt summariskt, trots att Tuss Hyland i förordet "varnar" oss läsare och säger att hon skall ge ett sant porträtt och inte undanhålla något. Men det gör hon, om än kanske omedvetet. Vad betyder tex "tre dagar absitinens. Outhärdligt."?

Trots det läsvärt. Ulf Nilson - även om jag inte gillar hans självgoda nylle - har åstadkommit en lättläst text som ändå inte känns alltför banal.
Betyg 3

mackel 2009-11-02 18:31

Lennart hylland förstog, direkt eller indirekt gruppdynamik. Att få folk ur huse för att hjälpa och engagera andra. Jag tror det var det som fick saker att hända. Idag när jag surfar mellan TV kanalerna så är det minst 200 Stycken om inte fler. Jag undrar vad som hade hänt idag?

Den 4 november 2009 försöker vi återupprepa vad han gjorde i liten skala. VI får se vad det blir. Återkommer med Länk. Sjukt bra husband bokat!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Leva med Lennart Hyland


  Köp boken som film på cdon: