bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Ismarkens krona
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKlinga av eld

 
Originaltitel: Blades of Fire
Författare: Stuart Hill
Genre: Fantasy
Ämnesord: krig, politik, spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9132153473
 
Spänning:  6
Romantik:  4
Humor:  5
Lärorik:  3
Sorglig:  7

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Tjugo år har gått sedan det lilla kungadömet Ismarken sist försvarade sig mot en invasion. Nu hotas de åter av Scipio Bellorum och hans kejserliga styrkor - denna gång får han förstärkning av sina brutala tvillingsöner. Ismarkens öde vilar nu inte bara i drottning Thirrins och Oskan Häxefaders händer - utan är också beroende av deras fem viljestarka barn. Men alla de kungliga syskonen är inte redo för uppgiften. Vad ska hända med Medea, den mörka dottern som förgiftar familjen inifrån? Eller med prins Charlemagne, den yngste och svagaste sonen som enligt en mystisk profetia ska färdas till fjärran land och återvända med en klinga av eld?

I den andra boken i krönikan om Ismarken står striden i havet, i skyn, i de heta länderna i söder - och även bortom alla dessa platser, i själva tankens domäner. Känn stridens hetta!

Utdrag ur boken:
"Charlemagne Athelstan Rödvard Armstark Lindensköld, ditt öde kommer att föra dig till södern, över brännande sandvidder, till ett folk med en enda gud ... de väntar på att väckas av stormens skugga. Där skall din väg uppenbaras, prins Charlemagne, och du skall återvända till norr med en klinga av eld i din hand..."

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Klinga av eld :


Daenyras 2008-07-29 16:05
Efter att den efterlängtade fortsättningen på "Ismarkens Krona" kommit lägger jag mig nöjt med den i sängen för att läsa och fastnar direkt. Trots att det var ungefär ett halvår sedan jag läste den första delen i "Krönikan om Ismarken" kom jag direkt in i del 2 och det var inte svårt att identifiera personerna.

Boken handlar om livet i Ismarken 20 år efter det senaste kriget mot Scipio Bellorum. Nu måste de även stå emot hans söner och sina egna personliga familjefejder. Det handlar även om en ung pojkes kamp mot sitt försvagade knä och sin lärares planer för att få nya bundsförvanter till kriget på Scipio.

Boken är ganska lättläst med lagomt stor textsnitt, men den kan bli något långtråkig för den som inte egentligen föredrar att läsa om en massa krigsplaner och om slagfälten. Dessutom tar författaren väldigt lång tid på sig att komma till huvudkärnan - klingan av eld och inte heller riktigt historien om den. Det som för mig lyfter boken från en tvåa till en trea (och en ½) i betyg är författarens skilldringar om prinsen Charlemagnes bekymmer och det stora ansvar som helt plötsligt landar på denne prins axlar.
Men man får en fantastisk känsla av att läsa boken och det är helt klart en värd uppföljade till "Ismarkens krona".

Avslutningsvis vill jag säga att man egentligen inte måste läsa den första boken om Ismarken för att kunna läsa denna, de avslöjar inte direkt alltför mycket från första boken och denna har en helt ny handling förrutom fienden. Förrutom det så är boken mer riktad till ungdomar snarare än för vuxna inbitna fantasyläsare så undvik den om du inte gillar det något mer lättsmälta.

Betyg 3

ElinJ 2009-03-19 21:07
Jättebra!!! =D
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Klinga av eld


  Köp boken som film på cdon: