bokrecensioner boktips

Ismarkens krona

Författare: Stuart Hill
Genre: Fantasy
Ämnesord: krig, natur, kärlek, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9171302670


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Spännande fantasybok om prinsessan Thirrin Fri Armstark Lidensköld vars far är kung av Ismarken.
Hon är tretton år gammal, lång för sin ålder och red sin häst lika bra som de bästa av faderns soldater. Hon är också Ismarkens tronarvinge.
Ismarken är ett litet kungadöme, sedan tidernas begynnelse omgärdat av farliga grannar. När riket så förlorar sin härskare, kung Rödvard, i ett blodigt slag blir hans dotter Thirrin krönt till drottning av Ismarken. Men Thirrin bär på en tung börda hon måste hitta ett sätt att skydda sitt rike från tidernas invasion, den värsta i mannaminne och det måste ske innan vintersnön drar bort. Hon utser Oskan, häxan Vit-Annis son, till sin rådgivare och dom ger sig ut på uppdrag att finna allierade till den kommande faran. Men slaget om Ismarken har bara börjat.


Utdrag ur boken:
Det blev tyst i salen och Thirrin drog djupt efter andan när det friska luftdraget nådde henne. Röken var nu som bortblåst och hon såg tydligt soldater komma marscherande genom dörren, släpande på en stor, lurvig varelse.
Soldaterna bar slottets vaktmundering, och deras ärende var tydligen viktigt, så några av huskarlarna skyndade sig att dra bockborden åt sidan. Snart hade det skapats en bred gång direkt upp mot det kungliga podiet, och den främmande patrullen började gå framåt.
Thirrin sneddade genom tränseln för att hinna fram till det övre bordet när soldaterna kom dit. Det var då hon såg exakt vad soldaterna släpade emellan sig. Det var varulven. Dess handleder var bundna med tjocka rep om en stång som låg tvärs över dess axlar och den var omringad av en ring skarpt stål - nu när alla vakterna riktade sina spjut och stod redo att hugga vid minsta provokation.
Vakterna hälsade kungen. "Ers majestät, vi bringar er inkräktaren från Demonlandet att ställas in för rätta."
Efter några laddade sekunder, när Rödvard försökte lossa en vettskrämd Tassla ur skägget, svarade han kort och barskt: " Ni borde ha dödat den ute på marken. Förspilld möda att ta in den hit." Han smekte Tassla ömt för att lugna henne."Och det stänker blod över hela golvet!"
Thirrin gick fram till sin far. " Då går jag till domstol!" ropade hon så högt att det ekade runt hela salen.

Medelbetyg: 4,75 (4 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ismarkens krona :
2007-11-30 14:36
Härligt spännande bok som även är lärorik. Författaren har stora kunskaper om krigsformateringar och stridsteknik.
Man lever sig verkligen in i denna bok och varulvarna är dom bästa karaktärerna, samt att hon träffar en hel del intressanta varelser under sin kamp mot Imperiet.
Jag ger den en femma, men så har jag inte läst så värsta många fantasyböcker heller, men jag tipsar er helt klart om denna härliga bok som man aldrig vill ska ta slut.
Orginaltitel: "The cry of the icemark"
Betyg 5
2008-01-17 17:24
mycket bra och spännande bok som handlar om hur en 14 årig flicka mister sin pappa och får ta över riket Ismarken. Hon blir vän med Jättestora snöleopader, vampyrer och varulvar occh hon behöver alla för att vinna sitt krig mot den starka fienden!! =)<3
Betyg 5
2008-11-01 15:11
Väldigt bra bok, härlig känsla när man läste den...:D
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ismarkens krona
Liknande böcker:
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander
Nordiska myter
 N. Gaiman
Samma Författare: