bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
I en klass för sig
Presidentens hustru
Systerland
Liknande böcker:
Selambs
 S. Siwerts
En aning övermogen
 C. Gustavson
Styr din plog över de..
 O. Tokarczuk
Antikkurs för vilsna h..
 Å. Hallengård
Maskiner som jag
 I. McEwan
Den enda utvägen
 A. Bengtsson
Änkorna på Österlen
 S. Paborn
Månskensryttaren
 E. Poulsen
Lyckan är ett lån
 E. Poulsen
Mormor på rymmen
 K. Branzell

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerMannen i mina drömmar

 
Originaltitel: The Man of My Dreams
Författare: Curtis Sittenfeld
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, kärlek, ungdom
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9146215646
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Det är 1991 och Hannah - den drömmande, ständigt självbespeglande och inte helt genomsympatiska hjältinnan - är 14 år när romanen börjar. I veckotidningarna läser hon om kändisars förberedelser för sina romantiska, magnifika bröllop. Samtidigt ser hennes egen verklighet annorlunda ut, föräldrarnas äktenskap börjar knaka i fogarna och det tycks som om en skilsmässa är oundviklig.
Läsaren får genom romanen följa Hannah via universitetet in i vuxenlivet och ta del av hennes besatthet över frånvaron av män i sitt liv och hennes romantiska drömmar om kärlek. Ingenting blir riktigt som hon tänkt sig.

Medelbetyg: 2,75 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Mannen i mina drömmar :


Isidora 2008-05-08 13:54
Den andra romanen av Curtis Sittenfeld (den första var Prep, eller I en klass för sig på svenska) och en uppväxtskildring igen. Och hon är så bra på det, Sittenfeld. Skriver så vackert, så klart, så modigt om osäkerheten och förvirring hos unga kvinnor som söker kärlek, om hur deraa romantiska förväntningar inte stämmer med verkligheten och till och med försvarar för dem. Trots att det här boken inte når upp till debuten är den ändå riktigt bra och mycket läsvärd.
Betyg 4

okidoki 2008-11-07 10:23
Sittenfeld har ett härligt språk så därför fortsätter jag att läsa ut boken. Romanen koncentrerar sig enbart på Hannahs förhållanden till män. Det blir så ensidigt och handlingen hoppar hänsynslöst framåt i tiden. Ja, vad hände emellan? Konstig kvinna, hon är som 14 hela tiden. Amerikanare verkar vara en sort för sig.
Betyg 2

bonadea 2008-12-06 11:49
Jag tyckte mannen i mina drömmar var seg och tråkig. Hannah Gevener påminnde på pricken huvud karakteren i en klass för sig. Men Den stora skillnaden är att I en klass för sig var en bra bok och det är tyvärr inte Mannen i mina drömmar.
Betyg 2

animisha 2010-04-18 10:41
Hade jag fortfarande varit en rätt så olycklig och neurotisk ung kvinna, hade jag kanske tyckt att boken var spännande, men det ger mig inte längre särskilt mycket att läsa om olyckliga och neurotiska unga kvinnor. För övrigt har boken ett bra och precist språk, och berättelsen förs framåt på ett bra sätt.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Mannen i mina drömmar


  Köp boken som film på cdon: