bokrecensioner boktips

Mannen i mina drömmar

Originaltitel: The Man of My Dreams
Författare: Curtis Sittenfeld
Genre: Roman
Ämnesord: psykologi, kärlek, ungdom
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9146215646


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Det är 1991 och Hannah - den drömmande, ständigt självbespeglande och inte helt genomsympatiska hjältinnan - är 14 år när romanen börjar. I veckotidningarna läser hon om kändisars förberedelser för sina romantiska, magnifika bröllop. Samtidigt ser hennes egen verklighet annorlunda ut, föräldrarnas äktenskap börjar knaka i fogarna och det tycks som om en skilsmässa är oundviklig.
Läsaren får genom romanen följa Hannah via universitetet in i vuxenlivet och ta del av hennes besatthet över frånvaron av män i sitt liv och hennes romantiska drömmar om kärlek. Ingenting blir riktigt som hon tänkt sig.
Medelbetyg: 2,8 (5 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Mannen i mina drömmar :
2008-05-08 13:54
Den andra romanen av Curtis Sittenfeld (den första var Prep, eller I en klass för sig på svenska) och en uppväxtskildring igen. Och hon är så bra på det, Sittenfeld. Skriver så vackert, så klart, så modigt om osäkerheten och förvirring hos unga kvinnor som söker kärlek, om hur deraa romantiska förväntningar inte stämmer med verkligheten och till och med försvarar för dem. Trots att det här boken inte når upp till debuten är den ändå riktigt bra och mycket läsvärd.
Betyg 4
2008-11-07 10:23
Sittenfeld har ett härligt språk så därför fortsätter jag att läsa ut boken. Romanen koncentrerar sig enbart på Hannahs förhållanden till män. Det blir så ensidigt och handlingen hoppar hänsynslöst framåt i tiden. Ja, vad hände emellan? Konstig kvinna, hon är som 14 hela tiden. Amerikanare verkar vara en sort för sig.
Betyg 2
2008-12-06 11:49
Jag tyckte mannen i mina drömmar var seg och tråkig. Hannah Gevener påminnde på pricken huvud karakteren i en klass för sig. Men Den stora skillnaden är att I en klass för sig var en bra bok och det är tyvärr inte Mannen i mina drömmar.
Betyg 2
2010-04-18 10:41
Hade jag fortfarande varit en rätt så olycklig och neurotisk ung kvinna, hade jag kanske tyckt att boken var spännande, men det ger mig inte längre särskilt mycket att läsa om olyckliga och neurotiska unga kvinnor. För övrigt har boken ett bra och precist språk, och berättelsen förs framåt på ett bra sätt.
Betyg 3
2020-06-22 16:45
Hannah växer upp i en värbärgad men dysfunktionell familj och den osäkerhet som byggs upp där släpar med in i ungdoms- och vuxenlivet. Det hon helst vill är att träffa en man. Hon nöjer sig inte med vem som helst, det ska vara Den Rätte, en själsfrände. Det i kombination med hennes introverta sätt sätter käppar i hjulet. Hon hamnar ur fas med omgivningen, både hennes vänner och de män hon träfar är på en annan nivå i utvecklingen och de män hon vill ha är de hon inte kan få.

Nu kan jag konstatera att Curtis Sittenfeld är en ojämn författare och denna bok hör inte till hennes bästa. Den känns som ett manus till en romantisk komedi, bara ännu mer långrandigt. Hannah lär sig aldrig utan fortsätter att säga fel saker vid rätt tillfälle och göra rätt saker vid fel tillfälle. Författarens annars så vassa språk kommer förvisso till sin rätt i vissa dialoger, men transportsträckorna är för långa och för många. Genren ligger närmast feelgood men med mörka stråk. Hannah är på många sätt en väldigt ensam person och alls inte genomsympatisk.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Mannen i mina drömmar
Liknande böcker:
Senare
 S. King
Här är jag nu
 K. Cambell
Olympia
 M. Kallentoft
Gertrud
 M. Gammel Ginsburg
Julia och Jack
 A. Lönnqvist
Skuggan av Rebecca
 S. Hill
Vi som älskade
 R. Carlino