bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Jag säger det ni tänker
Mannen i mina drömmar
Presidentens hustru
Systerland
Liknande böcker:
Vi mot er
 F. Backman
Lyktsken
 M. Ondaatje
Under Slussen
 J. Werner
Hallonfallet
 G. Tunström
Ensamheten
 I. Andersson
Den andra munnen
 C. von Zweigbergk
Allt utom det
 H. Busch
Führerns barnmorska
 M. Robotham
Robin Hood
 J. McSpadden
Nora O'Donoghues dröm
 M. Binchy

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerI en klass för sig

 
Originaltitel: Prep
Författare: Curtis Sittenfeld
Genre: Roman
Ämnesord: humor, kärlek, ungdom
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9170014469
 
Spänning:  4
Romantik:  3
Humor:  7
Lärorik:  4
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Lee Fiora är en intelligent och observant fjortonåring när hennes pappa släpper av henne utanför sovsalen till den prestigefyllda internatskolan i Massachusetts. Men hon upptäcker snart att skolan är en sluten värld av blasé, attraktiva ungdomar som tillbringar sina lov på exklusiva semesterorter och som bara kommunicerar med sina likar. I deras sällskap blir Lee någon hon inte vill vara, någon hon inte ens känner igen. Snart tar hennes uppträdande en självdestruktiv vändning och hennes värld splittras.
"I en klass för sig är inte bara en tonsäker uppväxtskildring utan en allmängiltig roman om sökandet efter en framkomlig livsväg." Upsala Nya Tidning
"Den är starkt och osentimentalt berättad, och helt omöjlig att lägga ifrån sig." Smålandsposten
"...en oerhört skarp blick för minsta nyans och skiftning i det sociala spelet" Expressen
"Den är helt enkelt fantastisk... Det är en tragisk, rolig, och medryckande uppväxthistoria som ni inte för allt i världen ska missa." Västerbottens Folkblad
Curtis Sittenfeld föddes 1976 i Cincinnati, USA. Hennes debutroman I en klass för sig väckte enorm uppmärksamhet när den gavs ut och hon har jämförts med författare som Sylvia Plath, J D Salinger och Joyce Carol Oates.Medelbetyg: 3,88 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av I en klass för sig :


jenna 2007-07-11 10:49
Fantastisk läsning som väcker minnen till liv och är helt omöjlig att lägga ifrån sig! Man slungas direkt in i Lee Fioras liv och uppväxthistoria men en otrolig kraft. Den handlar om det sociala spelet, klasskillnader och självrannsakan. Jag rekommenderar den varmt!
Betyg 5

Isidora 2008-04-13 17:54
Vilken läsupplevelse! Boken var så gripande och fängslande och så rolig att jag inte ville att den skulle ta slut. Jag kände igen mig i Lees uppväxt och henens historia berörde mig väldigt mycket. Författaren vet hur man knyter ihop en stark berättelse. Hon lyckades mycket bra, boken kändes så sann. En solklar rekommendation.
Betyg 5

okidoki 2008-05-05 18:54
En trevlig bok att vara med. Mycket tänkvärd. Passar alla åldrar inte bara "unga vuxna" som är mitt biblioteks hyllplacering.
Betyg 4

Navigo 2008-10-16 13:08
Lagom intressant historia om att vara ung och inte riktigt passa in.
Betyg 3

bonadea 2008-10-26 15:45
Detta är en riktigt bra bok, det är inte bara historien i sig som är bra även språket och man upptäcker när man läser massa med saker som ger en ordentlig tankeställare. Mycket av boken handlar om det sociala samspelet mellan människor, olika skrivna och oskrivna regler som finns och medan vi läser blir vi uppmärksamma på saker som är så självklara i umgänge med andra att vi inte ens lägger märke till det. Lee Fiora är en kompliserad 14 åring och vi får följa henne och se hur hon förendras på elit internatskolan Ault.
Betyg 4

ES 2010-01-20 12:53
Oj vad jag kände igen mig i den här boken, i många fall tänkte jag precis som Lee som tonåring och författaren har verkligen beskrivit det sociala samspelet på ett träffande sätt. Historien var rätt tunn, men det är ingenting som stör mig, livet är kanske inte så intressant alla gånger. Däremot är boken pratig och författaren svävar iväg och håller sig inte alltid till ämnet vilket för mig drar ner betyget.
Betyg 3

animisha 2010-08-24 09:09
Mycket välskriven och intressant roman. Sittenfeld har ett fantastikt öga för socialt samspel och kan återge det mycket, mycket väl.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till I en klass för sig


  Köp boken som film på cdon: