bokrecensioner boktips

Händelser vid Kirkston abbey

Författare: Patrick Redmond
Genre: Deckare
Ämnesord: Deckare
ISBN: 9146175644


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Den kalla vintern 1954 hände fruktansvärda saker på internatskolan Kirkston Abbey. Händelserna tystades ner av både polis och tidningar. Nu, mer än fyrtio år senare, försöker en ung journalist avslöja vad som verkligen inträffade, men trots att åren gått är människor fortfarande rädda för sanningen...''Händelser vid Kirkston Abbey''är en psykologisk thriller om ondskan; om rädsla, utsatthet och hat. En kuslig och suggestiv berättelse om två pojkars hämnd på en värld som skoningslöst bryter ner den som är annorlunda.
''Det här är boken Stephen King skulle skrivit om han gått på engelsk internatskola.'' Magazine Café
''Sällan har ondskan skildrats så intensivt och förfärande.'' Helsingborgs Dagblad
''Det mest spännande jag någonsin läst. Från första till sista sidan är det så otroligt, ja nästan äckligt spännande, att man inte för en sekund lämnar boken ifrån sig.'' Falköpings Tidning


Medelbetyg: 3,89 (19 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Händelser vid Kirkston abbey :
2003-10-18 21:58
Jag brukar gilla deckare, men denna var ett undantag. Fast det är klart någonting gjorde ändå att jag ville läsa ut den, man är ju nyfiken på hur det ska gå. Men när jag läste baksidetexten så tyckte jag att den lät så bra, där står det ju att det skulle vara en psykologisk thriller. Men jag tyckte mest boken var seg och inte ett dugg spännande en riktigt sömnpiller enligt mig.
Betyg 1
2003-11-07 11:14
Jag började läsa den för snart nog ett år sen men tappade helt intresset när jag bara hade ca 80 sidor kvar och gjorde en hafsig "skum-läsning" av romanen för ca en månad sen. Den börjar bra men sen blir det bara för mycket.
Betyg 2
2003-11-27 16:44
Jag gillade den här boken. Nu var det ju tre år sedan jag läste den. Slutet var riktigt spännande.
Betyg 4
2004-02-25 16:46
Den här boken är värd ett betyg högre än 2.75 som det nu ligger på. Stämningen byggs succesivt upp.. men spänningen behålls under hela tiden pga inledningen.. mkt bra
Betyg 5
2004-03-21 13:14
Jag har precis läst denna boken, och i vanliga fall brukar jag inte tycka om liknande böcker, men Händelser på Kirkston abbey är en av de bästa böcker som jag har läst. Man behöver inte vara rädd för att bli uttråkad under läsning. Den var väldigt spännande och jag kunde inte inte lägga i från mig boken... Är värd betydligt mer i betyg än vad den har just nu!
Betyg 5
2004-12-19 12:54
En helt underbar bok. Jag kunde inte lägga ner den från det att jag hade öppnat den. Sättet att lägga upp berättelsen är imponerande, spänningen byggs verkligen upp hela tiden. Personlighetsbeskrivningarna är fantastiska och ondskan skildras på ett hemskt, nästan äckligt sätt.
Betyg 5
2004-12-27 15:45
Har precis läst ut den och jag tycker verkligen att den var väldigt,väldigt bra..... jag såg karaktärerna tydligt framför mig och spänningen fanns med hela tiden, genom hela boken, även fast det inte alltid hände så mycket. Jag läste den på engelska " The wishing game" heter den då...och den var hursomhelst jätte bra!
Betyg 5
2004-12-27 23:44
bästa bästa boken jag läst på länge! helt hundra procent i min stil! en av de bästa böcker jag någonsin läst!!!!
Betyg 5
2005-07-25 15:45
Minns inte så mycket mer än att jag ÄLSKADE boken!
Betyg 5
2006-06-19 18:04
Denna bok utspelar sig till största delen på en internatskola för pojkar i Norfolk, England år 1954. Historien börjar med att en journalist vill gå till botten med vad som egentligen hände där för fyrtio år sedan. Han har fått tag i en man som var elev på skolan och på något sätt inblandad i de mystiska händelserna vid Kirkston Abbey.

I centrum hittar vi några pojkar i 14-15 årsåldern. Jonathan Palmer kan man säga är huvudpersonen. Han är livrädd för det hot och våld som utspelar sig innan för skolans väggar. Jonathan finner snart Richard, som inte verkar rädd för vare sig skolans våldsamma gäng eller för elaka lärare. De blir vänner, men snart blir det inte så enkelt. Jonathans gamla vänner; Stephen, Michael och Nicholas inser ganska snart vem Richard egentligen är, men när Jonathan slutligen börjar förstå är det för sent.

Det som skrämmer mig mest när jag läser den här boken är beskrivningarna av förhållandet mellan personerna, både när det gäller eleverna och lärarna. Beskrivningen av livet på internatskolan är också obehaglig. Vad är det som döljer sig under ytan? Det är det man undrar hela tiden när man läser den här boken. Vi som läsare vet egentligen inte vad det är för händelser som det berättas om förrän på de sista sidorna. Berättelsen är otroligt tät och dessutom välskriven.
Betyg 4
2006-07-27 08:38
En spännande bok om livet på en internatskola. Jag tycker den är bra och välskriven. Det är som en ond spiral som snurrar snabbare och snabbare mot katastrofen.
Betyg 4
2008-06-10 08:10
En skrämmande bok om vad som kan hända under yta på på något som utanför ser ut som en väl fungerande skola. Det vissa också hur på ondskan kan tag i en om skyfflar alla hemska händelser under en fin välpolerad yta.
Betyg 4
2008-06-10 08:55
förstod mig nog aldrig riktigt på den. var lite för rörig för min smak
Betyg 2
2011-03-21 19:45
Boken var...sådär. Bitvis ganska spännande men Redmond har en tydlig ambition i att hela tiden hålla läsaren på halster vilket till sist blir ganska tröttsamt. Den är dessutom ganska enformig och spinner runt i ett och samma mönster lite väl länge. Förmodligen skulle boken funka bra som klyschig skräckfilm i sann The Omen-anda men någon verkligt meningsfull litteratur är inte detta. Det borde stå klart för var och en.
Betyg 2
2011-11-25 18:40
Spännande från början till slut!!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Händelser vid Kirkston abbey
Liknande böcker:
Blekna lilla stjärna
 I. Hammarström
Liket går vidare
 A. Banfield
Bä, bä svarta får
 E. Ullerud
Stenhjärtat
 K. Wennstam
Mördarens bok
 M. Lang
Skatan
 M. Sandén
Bränd bild
 E. Vall
Samma Författare: