bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Händelser vid Kirkston..
Marionetter
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Surbrunnsgåtan
 K. Pettersson
Saknad, förmodad död
 S. Steiner
En högre rättvisa
 . Hjorth
Dvalan
 C. Grebe
Maigret och den unga döda
 G. Simenon

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerÖgonsten

 
Originaltitel: Apply of My Eye
Författare: Patrick Redmond
Genre: Deckare
ISBN: 9170012660
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Femtiotal. Engelsk landsbygd. Ronnie Sidney är den perfekte sonen, sin mors ögonsten, hennes lilla solstråle i en annars väldigt grå tillvaro. Men hon är ensamstående och tvingas för sitt uppehälle lämna sin älskade son och flytta till en annan ort. Ronnie är verkligen exemplarisk, men under ytan döljer sig en stark livsvilja som kommer att ta sig oanade uttryck.

För Susan Ramsey har det mesta varit enkelt och oproblematiskt. Hon är djupt älskad och uppmuntrad, för att inte säga bortskämd av sina föräldrar. Men så dör fadern, en händelse som förändrar hennes livssituation radikalt.

När Ronnie och Susan möts, dras de obönhörligt till varandra. Och i glädjen över att ha hittat en själsfrände känner Ronnie att han gradvis vågar blotta det som finns innanför den perfekta masken, en sida hos honom som är mer förskräcklig och fasansfull än vad någon kunnat föreställa sig.

Patrick Redmonds böcker handlar alla om barn som på olika sätt kommit i kläm, och om hur svåra händelser under barndomen påverkar människor och kan få förödande konsekvenser längre fram i livet. Såväl Händelser vid Kirkston Abbey som Marionetter blev stora försäljningsframgångar.


Medelbetyg: 4,17 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ögonsten :


MYP 2004-11-25 18:29
Jättebra! Har precis läst ut den! Spännande och uppslukande.
Betyg 4

Synnez 2005-08-20 10:08
Mycket bra bok med ett spännande slut. Det var ingen andlös spänning i boken men man anade att något skulle komma och de sista kapitlen var rafflande fram till slutet. Jag gillar parallellhandlingarna, dvs att man får lära känna varje huvudperson för sig innan deras vägar korsas, i det här fallet "Susie Sparkle" som i tidig ålder förlorade sin älskade pappa som ersattes av en otrevlig styvfar, och den överintelligente "Ronnie Sunshine", oäkting med en hårt arbetande ensamstående mamma. Har inte läst någon av ff:s tidigare alster trots att jag har dem hemma men jag ska ta och göra det nu.
Betyg 4

Kiaa 2006-03-01 20:33
Stark och intressant!
Betyg 4

gun 2011-07-15 09:04

Susan och Ronnie möts inte förrän i sista delen av boken. Fast Susan och Ronnie anser sig vara tvillingsjälar så kommer det att visa sig att den ena aldrig skulle kunna tänka sig att skada ett barn. Susan kommer att göra allt hon kan för att inte en annan flicka ska behöva gå igenom det som hon fick göra.
Det finns mycket psykisk mobbing mellan skolkamraterna något som tyvärr är vanligt förekommande bland de flesta elever men det finns även några som visar mod och ställer upp för andra. Kränkningar och skvaller förekommer i stora mängder. Boken är bra och svår att släppa
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ögonsten


  Köp boken som film på cdon: