bokrecensioner boktips

Flickan som överlevde

Originaltitel: Little girl lost
Författare: Barbie Probert-Wright
Genre: Biografi
Utgivningsår: 2007
ISBN: 9185801240


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Året är 1945 och sjuåriga Barbie och hennes syster Eva är instängda i ett krigshärjat Tyskland. Deras far är försvunnen och de befinner sig tjugo mil från sin mor när de nås av nyheterna om den framryckande armén. De ställs inför ett till synes omöjligt val: att invänta de främmande truppernas invasion eller att fly till fots.
Nittonåriga Eva hade bestämt sig för att hitta sin mor. För Barbie, som var tolv år yngre, skulle beslutet medföra oerhörda påfrestningar, men styrkt av sin systers mod och sin starka längtan att återförenas med sin mor slöt hon tappert upp vid sin systers sida. Det skulle bli en resa som inget barn någonsin skulle behöva uppleva.
De gick femtio mil till fots genom ett sönderfallande Tyskland. De fick se fruktansvärda krigsscener, utsattes för svåra och påfrestande upplevelser, men mötte också ett mod och en medmänsklighet utöver det vanliga. De överlevde mot alla odds.
Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Flickan som överlevde :
2008-04-04 11:29
Vandringen är huvudhandlingen i boken, men den är också en slags sammanfattning av Barbies liv. Hur det blev. I sin enkelhet ett rörande dokument över ett liv.
Betyg 4
2009-01-30 21:17
Jag tycker att denna boken är bra, för den förklarar hur de tyskarna som inte stod bakom Hitler hade det under andra världskriget, och det är positivt att en sådan historia finns.
Betyg 3
2011-04-13 18:29
En mycket bra och gripande bok. Man får en annan vinkel på hur kriget var. Rätt så hemsk på sina ställen, mycket bra bok.
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Flickan som överlevde
Liknande böcker:
Äventyr i etikbranschen
 O. Sigvardsson
Pendeln
 J. Lindahl
Stalins prickskytt
 L. Pavlitjenko
Också Annie
 A. Lööf
Den osynliga flickan
 M. Hartley