bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Att lura döden
Vampier Diares
Vampire Diaries - The..
Vampyrens kärlek 2: Ka..
Vampyrens kärlek 3: Vr..
Vampyrens kärlek 4: Åt..
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Odjuret av kaos
 T. Hollanti

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerVampyrens kärlek 1: Uppvaknandet

 
Originaltitel: The vampire diaries - The Awakening
Författare: L.J Smith
Genre: Fantasy
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 1991
ISBN: 006114097X
 
Spänning:  7
Romantik:  8
Humor:  2
Sorglig:  5

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Elena Gilbert är van vid att allt ska vara precis så som hon vill ha det. Men när hon svär på att hon ska få Stefan Salvatore att bli intresserad av henne, Har hon ingen arning om va hon ger sig in i. För skolans nye elev är inte den han verkar vara.... Stefan bär på en hemlighet som han dolt mycke länge - i århundranden! han är vampyr.

Utdrag ur boken:
Fan ta Stefan salvatore. Så lugn och behärskad, till och mef när han har räddat hennes liv. Fan ta hans artighet och de osynliga murana som verkae mer ogenomtränglingare än någonsin. Hon drog ut de hårnålar som fortfarande satt kvar i hennes hår och andvände dem till att fästa ihop klänningen framtill. Hon gick ut ur badrumet och såg stefan stå vid fönstret. Han såg spänd ut....

Medelbetyg: 3,17 (12 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Vampyrens kärlek 1: Uppvaknandet :


Rosy 2007-12-30 20:31
Kära dagbok,Någonting hemskt kommer att hända idag. Jag vet inte varför jag skrev så. Det är helt vansinnigt. Jag har ingen anledning att känna på det viset, men...Elena Gilbert slutade skriva. Det var så totalt befängt. När hade hon skolans okrönta drottning, den flicka som alla pojkar ville ha och alla flickor ville likna när hade hon någonsin varit rädd för någonting?Mörka kärleksminnen Bröderna Stefan och Damon Salvatore älskar samma flicka, men den unga vackra Katherine bär på en mörk hemlighet hon är vampyr. För att följa henne är de båda beredda att ge upp allt, och när Katherine inte kan välja mellan dem, leder hennes svek till en katastrof. Ända sedan dess, i århundraden, har bröderna hatat varandra Damon, som lever en vampyrs fulla liv, och Stefan som bekämpat sina mörka sidor. Nu är Stefan trött på att leva dold i skuggorna, och han kommer till den lilla staden Fells Church. Men redan första dagen i skolan får han en chock. Flickan Elena som är skolans populäraste tjej är som en kopia av Katherine, och hon väcker minnen inom honom, minnen som borde ha fått vila i frid
Betyg 4

Avelia 2008-04-20 20:55
Bra.
Betyg 3

bookfreak- 2009-01-07 21:38
En av mina favoritböcker.
<3
Betyg 5

Boknisse 2009-06-26 13:30
Bra kärleksbok som
rekommenderas för tråkiga stunder.
Betyg 4

katarina666 2010-04-25 21:49
Jag vet inte om jag är för gammal för den här sortens bok, men jag tyckte den var rätt platt och känslolös. Jag kunde inte heller uppmana någon sympati och intresse för huvudkaraktären - den självupptagna, populära och fantastiskt vackra Elena.
Och det är säkert ett helgerån, men jag tycker att tv-serien är mycket mycket bättre... :)
Betyg 2

balogh 2010-07-13 23:02
hm! visste inte att de här fanns på svenska!, har iaf läst på englska och jag måsta säga att jag håller med ovanstående lite grann, jag känner inte de där som läsare att jag delar kännslorna med karaktärerna och jag tycker också att serien är bättre, kontigt nog :)
Betyg 3

bokmal 2010-11-05 14:58
Jag läste boken på engelska men jag tyckte också att tv-serien är bättre. Men är det någon som har läst båda? ( Svenska och Engelska) Vilken är bäst?
Betyg 4

MissMuggle 2012-06-21 13:31
När jag började läsa den här boken så var min första tanke ungefär "Herregud så löjligt, L.J Smith har ju nästan kopierat Twilight", sedan insåg jag att dessa böcker skrevs ca 15 år före Twilight-serien. Dock kan jag knappast undvika att fortsätta jämföra den med Twilight. Jag är inget Twilight-fan, faktiskt tycker jag ganska illa om Twilight-serien och jag tycker att den här är mycket bättre. Främst av den anledningen att jag tycker att Elena är en mycket bättre karaktär än Bella. Visst är hon självupptagen och något otrevlig, men hon har en personlighet och hon är starkare och mer självständig än Bella, och det tilltalar mig.

Sedan tycker jag egentligen inte att detta är någon jättefantastisk bok, den är ganska underhållande, studtals nästan lite läskig och jag älskar ju kärlekshistorier i allmänhet. Men språket är inte jättebra, jag lär inte känna karaktärerna speciellt bra. Jag känner dessutom inte att jag "måste" fortsätta läsa eftersom det är spännande. Men jag tycker att den är helt okej och läsvärd i brist på något bättre.

Betyg: 3,5
Betyg 3

Hannjiiis 2012-06-29 18:40
När jag såg att The Vampire Diaries-serien gick att låna på Stadsbiblioteket så tog jag mig dit så snabbt som möjligt för att få läsa dem.
Tyvärr så blev det en enorm besvikelse. Jag har sett tv-serien innan jag läste boken och det blev ett stort magplask när jag insåg att den här boken inte passade mig över huvud taget.
För alla dem som tycker om tv-serien så KAN det vara en lika stor besvikelse, som för mig, att börja läsa böckerna.
Det är mycket som är ändrat i tv-serien och inte alls stämmer överrens med boken. - Då är det karaktärerna jag syftar på till störst del.
Men jag tänkte motivera varför jag inte tycker om den här boken:
1. L.J. Smith har inte lyckats alls när det gäller skrivandet. Det känns inte som att jag måste fortsätta läsa eller inte kan lägga ifrån mig boken, en enda gång.
Jag har läst mycket böcker och måste tyvärr säga att jag har hittat andra författare som har lyckats så mycket bättre än Smith med att skriva en text som ska fånga läsaren.
2. Karaktärerna är indelade i så typiska könsroller att jag nästan skäms. Bonnie Bennett till exempel, hon framställs, i alla fall enligt mig, som en riktigt stor mes! Samtidigt som Stefan och Damon ska vara stora och starka män som ska beskydda kvinnan/tjejen de älskar till 110 %.
Tjejerna får intrycket av att vara så "som tjejer ska vara" och killarna likaså.
3. Serien har ett bättre upplägg och det är som sagt vissa stora förändringar som gjorts och det är bara till dess fördel.
Tyvärr, jag hade väntat mig så mycket mer utav den här serien men läste bara första boken och en bit in på andra. Det kändes så pass meningslöst för mig eftersom jag anade att jag inte skulle kunna ändra uppfattning.
Betyg 1

Anzu91 2012-11-01 11:01
Något sådär hyffsad vampyrbok som mera riktar sig till yngre läsare. Dock har denna bok ändå sina stunder och passar utmärkt som tidsfördriv när man har tråkigt på jobbet och risken för att åka fast är lika med noll.
Själv föredrar jag TV-serien mera eftersom jag gillar mera Elena Gilberts rollkaraktär i TV-serien än i boken. Visst, det är inget fel med Elena i boken. Hon är viljestark, går sin egen och hon tvekar inte för att få det hon vill ha men hon vet när hon skall backa ur. Tyvärr så kan man ibland inte låta bli att bli smått frustrerad på henne när det blir för mycket Stefan-prat och prat om utseendet. Dock är hon lojal till sina vänner och det är något som jag gillar. Jag gillar också hur hon inte strävar till att bli en dam i nöd utan försöker undvika faror. Men också hur hon är villig att riskera att råka ut i fara om någon hon bryr sig om är illa ute.
Sedan är det den manliga huvudpersonen, Stefan Salvatore. Här ser vi lite spår av Louis från Vampyrkrönikan (notera att jag INTE jämför honom med Edward Cullen eftersom Stefan kom före) som att han ogärna dricker människoblod och hur han bryr sig om Elena. Stefan har aldrig varit en av mina favoriter. Om det har att göras med att jag helt enkelt är mera förälskad i hans bror eller om jag alltid drar paraleller med Louis vet jag inte.
Sedan är det helt klart stjärnan i serien. Damon Salvatore. Denna bad boy lyfter upp hela serien. Till skillnad från Stefan som man smått kan jämföra med Louis går det inte att jämföra Damon med Lestat, eftersom Lestat ändå har någon form av moral. Damon däremot har ingen moral i sig och han är killen som får tjejer med en känsla för äventyr att dra på mungiporna. Damon är det klassiska exemplet för hurudan en modern vampyr är. När jag var yngre var jag tokförälskad i Damon men inte så till den grad att jag var besatt av honom. Han är hursomhelst den som ger serien kött på benen.
Nu som äldre tilltalar bokserien mig inte men jag har ingenting emot den. Jag tycker tvärtom om den som en ung tonårs bok och jag gillar den som en brygga till andra vampyrverk som Dracula, Vampyrkrönikan och naturligtvis True Blood serien.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Vampyrens kärlek 1: Uppvaknandet


  Köp boken som film på cdon: