bokrecensioner boktips

Att lura döden

Originaltitel: Secret Vampire
Författare: L.J Smith
Genre: Fantasy
Ämnesord: kärlek, spänning, ungdom
Utgivningsår: 2011
ISBN: 9163868407


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Hastigt dö av cancer eller leva som vampyr - vad skulle du välja?Poppy och James har varit bästa vänner sedan dagis och Poppy tror nog att de vet det mesta om varandra (förutom att hon faktiskt är kär i honom).

Men allt vänds upp och ner när en läkare upptäcker att Poppy har cancer. Hon befinner sig i det sista stadiet och har troligen bara några veckor kvar att leva. Och hon är bara 16 år! Hon vill verkligen inte dö och James upptäcker att han inte heller står ut med att Poppy inte skulle finnas i hans liv. Och just James har faktiskt en möjlighet att rädda henne. På sätt och vis.

James är nämligen vampyr, eller en lamia, och han skulle kunna göra Poppy till vampyr också. Om hon tror på honom och vill ... och om han klarar det innan hon dör av sin sjukdom!

Nattens värld är inte en plats. Den finns överallt i vår vanliga värld. Varelserna som rör sig i natten är vackra, farliga och oemotståndliga för människor. Din bästa vän kan vara en av dem, eller den du är kär i.

Men reglerna för dessa varelser är glasklara: 1) de får aldrig avslöja för människorna vad de är och 2) en person från nattens värld får aldrig bli förälskad i en människa. Straffet för den som bryter mot dessa regler är fruktansvärt.

Det här är en berättelse om vad som händer när någon ändå bryter mot reglerna.
Medelbetyg: 3 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Att lura döden :
2011-03-08 18:02
Okej, jag hade höga förväntningar på den här med tanke på att den är skriven av samma författare till vampire diaries, som är sjukt bra.
Dock vet jag inte hur dem är skrivna då jag bara sett serien.
Men den här träffade inte så djupt. Jag slukades aldrig med och spännande blev det först efter ca 150 sidor. Jag är så besviken, baksidestexten verkade grymt bra!! Hela boken ... handlingen, karaktärerna och miljöerna var bara så trist. Slutet däremot, oförväntat! så jag ångrar inte att jag läste den trots allt. 3.5p får den.
Betyg 3
2011-07-20 20:25
Jag gillade denna bok men den är en av de sämre i serien. Har alla nio böckerna i night world serierna och läser nu bok nummer fem som är riktigt riktigt spännande. Beroende framkallande. Denna får en trea, men betygen ökar stadigt med böckerna utveckling. Väl värda att läsa och ge inte upp om första boken är mindre bra - de blir bättre!
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Att lura döden
Liknande böcker:
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander
The Watchman of Eternity
 P. Witcover
Drakarnas dans
 G. R.R . Martin
Stardust
 N. Gaiman
Rotlös
 L. Landström
Blodsbunden
 L. Landström