bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Jag skulle så gärna vi..
Jag skulle så gärna vi..
Julstädningen och döden
Majken det brinner
Liknande böcker:
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Jag andas, alltså finn..
 C. Cederquist
Fyra om dagen
 C. Hagberg
Nyfikenhet och förundr..
 R. Dawkins
Fotbollsspelarpojken :..
 S. Lövgren

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerNatten innan de hängde Ruth Ellis

 
Författare: Margareta Strömstedt
Genre: Biografi
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9789100116149
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Margareta Strömstedt har samma ömhet i blicken vare sig hon berättar om sig själv eller andra kvinnor, och skapar på så sätt förbindelser och samhörighet mellan sig själv och dem, och oss som läser.
Titelns Ruth Ellis avrättades i London 1955, dömd för att ha skjutit den man som misshandlat henne och dödat det barn hon väntade. Den unga förälskade Margareta Strömstedt befinner sig på ett hotell i Bournemouth den dallrande heta julikvällen innan Ellis ska hängas. Med hennes tragedi i tankarna hamnar hon mitt i en annan kvinnas olycka, den övergivna bittra pensionatsvärdinnan, och gråter med henne... "Jag grät med henne och längtade efter min egen älskade, han som inte var lik de andra männen. Jag grät för att jag nu var så ung och ändå kände att det som var kärnan i mig själv, kvinnan längst därinne, var uråldrig och fårad och redan märkt av tiden. Älska mig, älska mig, ropade det inom mig."

Medelbetyg: 3,2 (5 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Natten innan de hängde Ruth Ellis :


okidoki 2007-09-15 10:33
”..och andra berättelser ur mitt liv”. Boken börjar med några mycket starka noveller som berör smärtsamma minnen i författarinnans liv (född 1931). Så modig hon är, tänker jag, som vågar skriva om detta. Men fortsättningen är inte lika stark och hennes brottning med kvinnorollen känns inte särskilt aktuell för senare generationers kvinnor. Lättläst bok.
Betyg 3

koala_75 2008-02-09 17:23
Lättläst, men har ingen dragningskraft. Lite för enkelt, lite för ytligt ändå trots vissa självutlämnande delar. Känns inte aktuell men klart trevlig att läsa
Betyg 2

helix 2008-09-15 09:59
En liten samling korta noveller med självbiografiskt innehåll, åtminstone enligt författaren själv.
Somt känns intressant, somt lite häpnadsväckande, annat smått obegripligt. Men allt är alltför tillbakalutat, odramatiskt skildrat. Jag fångas aldrig ordentligt.
Kanske är det det kvinnliga tilltalet Strömstedt begagnar som inte tilltalar mig. Det hela blit i mina öron oförargligt. Och det är precis det jag tror hon inte vill att man ska tycka.
Betyg 3

karis 2010-11-25 09:47
En läsvärd bok! Streckläste den på två dagar. Vissa delar otroligt välskrivna och igenkännande, andra lite konstigare och aningen poänglösa, därav poängavdrag. Men då den är så kort och lättläst gör det inget. Bör läsas med ett öppet sinne för andras allra innersta tankar och känslor, och det är en häftig upplevelse när man erkänner för sig själv att man ibland tänker eller har tänkt och agerat exakt likadant.
Betyg 5

gun 2017-12-26 12:31
Boken består av korta ögonblick från författarens liv. Välformulerad men ändå känner jag mig en aning lurad på grund av titeln då jag trodde att det skulle finnas mer om Ruth Ellis. Även om det kanske är på grund av denna händelse som författaren tittar tillbaka på sitt eget liv. Trots en aning besvikelse så var boken väl värd att läsa.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Natten innan de hängde Ruth Ellis


  Köp boken som film på cdon: