bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Gamla Stan-morden
Kungsholmsmorden
Skärgårdsdoktorn - Krä..
Skärgårdsmorden
Östermalmsmorden
Liknande böcker:
Blekna lilla stjärna
 I. Hammarström
Liket går vidare
 A. Banfield
Vi var tretton i klassen
 M. Lang
En tavla för mycket
 M. Davy
Bä, bä svarta får
 E. Ullerud
Stenhjärtat
 K. Wennstam
Mördarens bok
 M. Lang
Skatan
 M. Sandén
Bränd bild
 E. Vall
Damernas detektivbyrå
 A. McCall Smith

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerSödermalmsmorden

 
Författare: Lars Bill Lundholm
Genre: Deckare
Ämnesord: Deckare
ISBN: 9789197588867
 
Spänning:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Under en promenad på Långholmen gör en kvinna en fruktansvärd upptäckt. Nedsänkt i det kalla vattnet, med en kätting runt foten, står en karl i överrock och stirrar på henne med tomma ögon.
Kommissarie Axel Hake blir ansvarig för utredningen. Hans jakt på motiv och mördare går via boxare och uteliggare, rysk exportmaffia och andra figurer på samhällets skuggsida. När Hake tycker sig vara nära lösningen begås ytterligare ett mord på Söder och han kastas tillbaka till ruta ett.
Men Hake får upp vittringen igen, och jakten tar ny fart. Denna gång tänker han inte låta mördaren komma undan. Det är inte bara hans poliskarriär som står på spel, utan även hans relationer med särbon Hanna och systern Julia...

Lars Bill Lundholm, känd som manusförfattare till exempelvis Skärgårdsdoktorn, har även skrivit lyrik och romaner. Hans deckardebut,Östermalmsmorden, vann en stor publik – inte minst som huvudbok i Stora Familjebokklubben. Här kommer den efterlängtade uppföljaren!Medelbetyg: 3,09 (11 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Södermalmsmorden :


lillamy 2003-10-16 14:39
Det här var en helt okej deckare. Historian var okej och stilen var väldigt lättläst så att det gick snabbt och läsa den. Det är den andra boken i hans deckarserie, den första heter Östermalsmorden.
Betyg 3

inca 2003-12-02 09:15
En hygglig deckare. Författaren har tidigare givit ut Östermalmsmorden som har samma komissarie som huvudperson.
Betyg 3

Rosa 2004-08-08 18:38
En helt OK deckare med snabbt tempo. Lättläst och med överraskande slut. Den är mycket lik sin föregångare Östermalmsmorden i stilen. En perfekt bok för en dag på stranden.
Betyg 3

h. 2004-09-01 18:01
lite seg, lite spännande, helt ok skriven. vet inte riktigt varför jag läste den över huvud taget, tyckte inte särskilt mycket om föregångaren heller... nej, nu ser jag fram emot att läsa något riktigt bra! södermalmsmorden får 3-!!!
Betyg 3

ErikH 2006-06-02 15:13
Jag skrev tidigare en recension som hyllade Lars Bills Östermalmsmorden. I denna andra del förstår jag vart han vill komma med sin serie. I Östermalmsmorden fick man följa människorna i den stadsdelen - de rika. I Södermalmsmorden bygger han upp miljön och vi ser boxningsklubbar skimra förbi och en och annan trashank. Än en gång är intrigen väldigt välkomponerad och jag ser faktiskt Lars Bill Lundholm som en av de bästa deckarförfattarna just nu.
Betyg 5

helix 2006-08-02 18:47
Lars Bill Lundholms deckare är habilt skrivna. Och annars vore det ju skräp, med tanke på hur mycket han skrivit för TV. "Södermalmsmorden" är ok, faktiskt kanske lite bättre än "ok", men inte mer än en trea. Författaren står sig bra i genren, klart bättre än många andra svenskar (som tex Camilla Läckberg eller Björn Hellberg). Jag tycker att persongallerierna i hans böcker är trovärdiga och han lyckas finna en hel del intressanta människor att skildra.

Jag finner att när man läser svenska deckare generellt, irriterar man sig ofta på att det faktiskt inte är så bra (=dåligt), men Lundholm håller sig över den gränsen. Därför läser jag gärna occkså "Kungsholmsmorden" inom en överskådlig framtid.
Betyg 3

kali05 2009-08-10 20:43
Ett mord har skett på Långholmen och Axel Hake och hans kolleger försöker lösa mordgåtan.
En intressant och realistisk historia. Miljöbeskrivningarna av Stockholm och framför allt Södermalm är bra.
Betyg 3

Marre 2010-12-25 15:22
usch och fy och blä. Var tvungen att läsa den här i svenskan och jag säger bara aldrig mer. Fy vad Lundholm skriver dåligt! Det var långsökta ledtrådar och absurda kopplingar. Herregud.
Betyg 1

gun 2015-10-25 14:31
Det är en levande och livfull skara av människor som man möts av i den här deckaren. Kommissarie Hake och hans problem med sitt knä, hans dotter, särbo och hur han blev skadad och hans tidigare intresse för boxning gör att han karaktär framstår mycket väl. Men även polisen Hake är beredd att begå ett brott för att rädda en anhörig.
Det är intressant att följa alla stickspår i utredningen av ett mord som sen blir ytterligare ett till. Så många olika människoöden presenteras och alla har sin egen framtoning som kan förklaras deras vidare öden. Trots att Hake lyckas åka på åtskilligt med stryk så lyckas han klara upp vem mördaren är.
Romanen är lätt att läsa och ger en bra bild av miljö och polisarbete.
Betyg 4

Phenomena 2018-10-31 08:37
Ett lik hittas i Pålsundskanalen.
Kommissarie Axel Hake är den som ska lösa mordgåtan. Jakten efter mördaren tar honom runt Södermalm i Stockholm.
Bok två.
Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Södermalmsmorden


  Köp boken som film på cdon: