bokrecensioner boktips

Östermalmsmorden

Författare: Lars Bill Lundholm
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, spänning
Utgivningsår: 2002
ISBN: 9788770890267


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En ung kvinna hittas mördad i sin lägenhet på Östermalm. Någon har knivhuggit henne till döds och textat ”slyna” med läppstift på badrumsspegeln. Kommissarie Axel Hake kallas till brottsplatsen och blir ansvarig för den komplicerade utredningen.
Medelbetyg: 3,33 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Östermalmsmorden :
2004-07-07 00:27
har just läst ut den... bra, en helt vanlig trea får den av mig. en bra story, inte så spännande som jag egentligen vill ha mina deckare. författaen har bla skrivit skärgårdsdoktorn så jag klandrar honom inte för att den inte är så äcklig.. :)
Betyg 3
2004-07-09 07:33
Detta är en helt OK deckare utan några större utsvävningar. Det är den vanliga visan med lite trassligt privatliv, pressande och oförstående chef, några arbetskamrater med specifika egenskaper etc. etc. Ingenting som överraskade direkt så det får bli en 3:a i betyg. Jag ska i alla fall läsa uppföljaren Södermalmsmorden och hoppas att den kanske är något lite bättre.
Betyg 3
2005-03-20 10:32
En lagom trevlig deckare med allehanda mord och
knepiga personliga invecklingar.
Det som ger berättelsen en liten extra krydda är skildringen
av stadsdelen östermalm i Stockholm.

Läsvärd!
Betyg 3
2005-04-29 09:00
Lars Bill Lundholm är (åtminstone för mig) mest känd för att ha skrivit manus till olika tv-serier. Jag såg denna bok av honom och blev nyfiken på hur han skulle te sig i bokform. Och - helt ok, visade det sig. Jag gillar den här kriminalhistorien, den är lite mysig. Men inte är den nyskapande, inte på något sätt.

En helt klar trea får den, varken mer eller mindre.
Betyg 3
2006-06-02 15:10
Lars Bill kan verkligen få intrigen att hålla ihop. Många karaktärer introduceras och misstankarna kan därför sväva fritt. Men alla har sina roller och och behövs i historien. Oväntad upplösning genom att Hake hittar ett samband från en annan situation. Briljant. Också så älskar jag att slippa läsa en deckare om ytterligare någon icke trovärdig massmördare. Här är det en vanlig människa som begår ett brott. Så mycket mer psykologiskt intressant. Jag ska läsa fler Lars Bill Lundholm-böcker.
Betyg 5
2007-09-20 00:35
Det bästa med den här boken är skildringen av Stockholm. Det här är egentligen ingen särskilt speciell bok, det är bara en trevlig svensk deckare i raden.
Betyg 3
2016-01-22 13:17
Axel Hake och hans käpp känns igen från tidigare böcker. Axel som här utreder ett mord på en kvinna vilket snart utökas till ytterligare ett mord med synligt samband till det första. Här figurerar en man med en jakthund som uppträder misstänkt och Hake är övertygad om att denne man har med offren att göra. Det blir en något lång utredning och Hake tycks nästan ha kört fast när han i ett handgemäng med sin syster kommer på en lösning.

Boken är okay som deckare men jag gillade inte uppläsaren som lät trött och hes. Den grötiga stämman gjorde det lite problematiskt att höra ibland. Dessutom var tonläget för jämnt vilket gör att att boken mer känns som en insomningsbok.
Betyg 3
2018-10-31 08:35
Mord på en överklassflicka från Östermalm i Stockholm. Kommisarie Axel Hake blir ansvarig för utredningen.
Miljöbeskrivningarna är det som fångar mig mest. Intressant.
Bok ett i serien.
Betyg 3
Liknande böcker:
Vinterland
 K. Faber
De tre friarna
 M. Sandemo
Hälsa till mamma
 S. Lindqvist
Jag tänker ofta på pin..
 M. Stalbohm-Stieger
Det mystiska bandet
 A. Doyle
Lanthandeln
 K. Johansson
En fallen man
 H. Lindgren
Klippdockan
 R. B. Parker
Bankrånarna
 R. B. Parker
Sherlock Holmes versus..
 A. Conan Doyle