bokrecensioner boktips

Vad hände på vägen till Damaskus?

Författare: Lena Einhorn
Genre: Fakta
Ämnesord: religion, historia
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9151846853


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

"Det jag har fascinerats av är verkligheten bakom texten, den historiska personen bakom berättelserna och de religiösa föreställningarna. Länge har jag frapperats av vissa omständigheter som gör just Jesus berättelse, eller snarare sökandet av den historiska sanningen bakom berättelsen, så oerhört lockande. Ändå har jag aldrig satt det på pränt. Ändå inkluderade jag inte berättelsen om Jesus från Nasaret i TV-serien Ur det förflutnas dunkel. Varför? Därför att det kändes som ett tabu."

Lena Einhorn gör inte anspråk på att konkurrera med de många teologer och historiker som sedan nu mer än två sekel ägnat sig åt att bakom de bibliska berättelserna hitta personen Jesus. Hennes avsikt har heller inte varit att konfrontera utan att utforska.
"Det är med religiösa gestalter som med innovationer: man är så inne i ett rotat tänkande, att man, trots att man tror att man tänker fritt, ibland ändå inte vågar tänka tanken ut. Den är för revolutionerande. Den bryter för mycket mot det vi alltid lärt oss."

Medelbetyg: 4,33 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Vad hände på vägen till Damaskus? :
2007-08-13 10:47
En fascinerande betraktelse om personen Jesus vara eller inte vara. Huvudfrågan i boken är om människan (ej gudsbegreppet) Jesus över huvud taget har existerat. Författaren går mycket noggrant igenom alla dokument om Jesus, som finns bevarade, evangelierna, Paulus brev, lokala historikers berätelser mm. Hennes slutsats ( eller hypotes) är häpnadsväckande. Mycket intressant.
Betyg 5
2009-11-08 11:37
Vem var Jesus, fanns han över huvud taget? Vad står skrivet i historieböckerna om Jesus?

Lena Einhorn för fram en intressant diskussion om vem Jesus kan ha varit. Hon letar i historieböcker som är skrivna av samtida historiker, jämför med Nya och gamla testamentet och kommer till en intressant slutsats.
Betyg 4
2011-06-20 09:35
Mycket intressant att läsa de jämförelser som görs historisk mot texten i bibeln. Inte en bok att sträckläsa precis men ett avsnitt då och då gick bra. En bok för den som vågar ifrågasätta om Jesus har funnits och vad som kan vara sant eller inte om berättelsen i bibeln.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Vad hände på vägen till Damaskus?
Liknande böcker:
Röda Khmererna Pol Pot..
 P. Fröberg Idling
Nazismen
 D. Harrison
Eric Hegg guldgrävarfo..
 P. Nordquist
Tutankhamon
 D. Harrison
Putins Ryssland: På ja..
 M. Georgieva
Spioner emellan
 B. Grigorjev