bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Ministermordet
Paranoia
Ö-morden
Liknande böcker:
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Inga fler hemligheter
 E. Brunn
Fruktans hus
 M. Ahlstedt
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Tolv timmar
 S. Wilding
Skräcknatt
 L. Jackson
Döden på apoteket
 N. Hövenmark

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerKrigsbarn

 
Författare: Gretelise Holm
Genre: Deckare
Ämnesord: krig, spänning, äventyr
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9789164230584
 
Spänning:  6
Sorglig:  2

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Någon vill betala fyra miljoner kronor för att ta livet av journalisten Karin Sommer. Den lejde mördaren är lika ovetande som Karin om varför hennes liv är värt så mycket pengar. Polisen ger Karin livvaktsskydd samtidigt som man försöker ta reda på varför någon vill ta hennes liv. När mördaren begår ett misstag blir situationen ännu allvarligare.

I ett rappt och medryckande tempo berättar Gretelise Holm en historia där spåren går tillbaka till andra världskriget och leder ända fram till Danmarks inblanding i Irakkriget.


Medelbetyg: 3,71 (7 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Krigsbarn :


tigergirl 2007-06-05 10:22
Boken var helt okej.
Betyg 3

Sarah91 2007-07-21 18:42
Deckare är inte på långa vägar min favorit-genre, men jag fick tips om att läsa den här boken - inget jag ångrar.
För att vara en deckare var den väldigt bra, enligt mig. Jag tror att berättelserna om personerna som levde under andra världskriget hade en stor del i det.
Slutet och upplösningen var verkligen bra, och det ver nog slutet som fick mig att tycka om boken så pass mycket (det är ju trots allt en deckare).
I början var den lite seg och en aning långtråkig, förutom delarna från 1945, men den blev bättre och bättre ju längre man kom, och ju mer man fick reda på.
I början av boken hade jag lite svårt att komma ihåg alla karaktärerna då många dök upp samtidigt, men när jag hade läst ett tag var det inga som helst problem med det längre.
Alla personerna hade kopplingar med varandra, vilket jag gillar, och det fanns flera händelser/historier.

Det här är en bok för de som gillar deckare, såklart, men funkar också för de, som jag, bl.a. gillar historia. Även fast man inte läser deckare i vanliga fall rekomenderar jag att man ger den här boken en chans.
Perfekt slö-/sommarläsning.

Det var svårt att sätta betyg på den här boken. Dels för att jag inte vanligvis gillar deckare och dels för att jag inte tycker det finns rätt betyg. Helst hade jag gett den 3 1/2. En fyra blir dock lite för starkt för en deckare, därför får boken en 3:a av mig.
Betyg 3

Rosa 2008-01-14 08:17
Det är synd att kalla detta en deckare. Det är mer en kombinerad psykologisk och politisk samhällsroman och kriminalroman.

Vi befinner oss dels under andra världskriget, dels i nutid.

Någon försöker mörda journalisten Karin Sommer. Vad finns det i hennes förflutna som hotar hennes liv?

Romanen är mycket bra och det märks att författarinnan är väl påläst och kunnig.

Personskildringarna är mycket bra och speciellt mördarens!!!

Kan varmt rekommenderas!
Betyg 4

poby 2009-09-16 18:48
En bra och underhållande bok. Den skiftar mellan mord som händer i Danmark nu och människors flykt undan kriget i slutet av andra världskriget. Lite krystad förklaring till varför folk mördas, men i stordiplomatin kan nog allt hända!
Betyg 4

Ninni_1960 2010-06-11 14:26
Den här boken gillade jag så nu ska jag se till att läsa fler av Gretelise Holms böcker.
Som deckare var den egentligen inte en vanlig deckare då huvudpersonen inte utredde något mord eller själv begick något.
Själva historien med avsnitt både från nutid och från andra världskriget var intressanta. Och upplösningen var lugn och sansad - inte så där deckarspännande men ändå spännande.
Läs den!
Betyg 4

BlommigaBarbro 2016-12-18 22:05
Jag gillar verkligen Gretelise Holms böcker om journalisten Karin Sommer. Den här kanske inte är den allra mest spännande. Men den är välskriven och väldigt intressant. Som vanligt är danska deckare bra!
Betyg 4

gun 2018-04-23 12:10
Journalisten Karin Sommer vet inte att hon riskerar att mördas. Iförd Karins röda regnkappa så tar mördaren fel på person. Det här är en spännande och intressant skildring om hur någon är beredd att gå över lik för att få tag i en formel som kan söva ner motståndaren. Karin har ingen aning om att detta vetenskapliga verk kan beröra henne på något sätt. Hon kommer att få beskydd då polisen inser att det var henne som en mördare var ute efter. Men de vet inte att de placerat hennes beskydd i en mördares händer. En mördare som bara väntar efter att hämnas. Men boken handlar också om flyktingar från ett krigsdrabbat Europa under 2:a världskriget och om tyska kvinnor och barn som nådde Danmark. Detta kommer att förändra Karins identitet. Bra bok. Välskriven och fängslande.
Betyg 4KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Krigsbarn


  Köp boken som film på cdon: