bokrecensioner boktips

Ö-morden

Författare: Gretelise Holm
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kärlek
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9789164240453


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Mitt under 86-årige Gustav Kwiums begravning uppstår oro i kyrkan. En senil gammal dam vacklar fram mot kistan och slår sin krycka så hårt mot kistlocket att blommorna flyger iväg. ”Nej”, avbryter hon prästen. ”Han har inte kallats hem till Gud. Han blev bortröstad av Örådet. Som i Robinson i teve.”
Journalisten Karin Sommer befinner sig på den lilla ön Skejø i utkanten av Sjællandspostens distrikt. Hon är där för att skriva några artiklar om livet på ön och hör snart rykten om en serie märkliga dödsfall på ålderdomshemmet. Först bryr hon sig inte om dem. För vem skulle vara intresserad av att ta livet av döende människor? Men ryktet vill inte lägga sig och Karins efterforskningar sätter henne i kontakt med bland andra några unga satanister, en kvinnlig präst som döljer sitt förflutna, en lokal politiker som förespråkar aktiv dödshjälp – och inte minst en läkare med kvinnotycke.
Så hittar man ytterligare ett lik på hemmet, och denna gång finns det inga tvivel om att det rör sig om mord. Jakten på mördaren tar fart.
Medelbetyg: 3,25 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Ö-morden :
2005-03-17 21:00
Jag hade stora förväntningar på den här boken, tyvärr var den inte alls så spännande som jag hade trott. Själva handlingen att äldre människor på ett vårdhem på en liten ö börjar dö i förtid tycker jag skulle kunna utvecklas till en väldigt spännande och intressant berättelse, men där hade jag fel.
Spänningen går på lågfart genom hela boken och fastän man på flera ställen tror att nu, nu kommer det att bli spännande, så blir det inte så. Denna bok hade jag helst placerat i kategorin drama/romantik.
Betyg 2
2005-07-01 13:45
Detta är en klassisk pusseldeckare. Journalisten Karin Sommer befinner sig på en liten dansk ö som präglas av en hel del udda personligheter. Hon blir snabbt anförtrodd både det ena och det andra i samband med ett antal mystiska dödsfall på ett ålderdomshem.

Boken är varmt skriven och är lättläst utan krusiduller. En typisk sommardeckare. Inte direkt spännande men väldigt underhållande.
Betyg 4
2009-07-15 15:11
en för seg och intetsägande bok för min smak.
Betyg 2
2010-10-15 15:02
Underhållande deckare i lugnt tempo. Jag gillar den och det är lite kul att själv försöka komma på vem som är mördaren.
Betyg 4
2012-09-11 17:15
Lite sämre än jag förväntat, men den va läsvärd!
Betyg 3
2018-04-15 13:32
Karin Sommer ska skriva om häxprocesser när det verkar utspela sig något liknande mitt framför hennes ögon. Människor som är färdiga att döma en kvinna utan att det finns bevis. Det har förekommit flera dödsfall på ett äldreboende och det sista är helt klart mord. De andra verkar vara vanliga dödsfall även om de skett något tidigare än förväntat. Boken är upplagd på ett intressant sätt med inblickar i satanstro, häxprocesser och kärleksmöten blandat med polisens arbete och Karin Sommers tankar. Det här är en ganska lättläst deckare. Bra.
Betyg 3
2019-12-20 21:51
En favorit i repris som jag åter har lyssnat på. Jag är oftast väldigt kritisk till deckare som jag ofta upplever har dussindeckarmärket över sig och som oftast är ganska tråkiga, men Gretelise Holms fyra deckare med journalisten Karin Sommer är verkligen ett mycket positivt undantag. Och det här är den andra boken i deckarserien av fyra, Ö-Morden som jag tycker allra bäst om. Den är spännande, mysig, underhållande med förträffligt språk, engagerande och fylld med udda karaktärer. Därtill en fenomenal uppläsning av Anna Godenius så är det här en förträffligt bra, spännande och mysig deckare som verkligen sticker ut i deckarträsket och som jag riktigt varmt kan rekommendera.
Och jag hoppas innerligt att danska Gretelise Holm någon gång i en inte för allt lång framtid skriver en ny deckare med Karin Sommer.
Toppbetyg!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Ö-morden
Liknande böcker:
Islossning
 A. Dahl
Mörk flod
 D. Meyer
Parasiten
 S. Sarenbrant
Dödsmärkt
 P. James
Pistolen
 b. rai
Det trettonde fallet
 Å. Edwardson
Ökenstjärna
 M. Connelly
Hellre vara djävulen
 I. Rankin
Helgon eller syndare
 I. Rankin
Samma Författare: