bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Krigsbarn
Ministermordet
Paranoia
Liknande böcker:
Rika barn leka häst
 U. Trenter
Miss Pym ingriper
 J. Tey
Christine Falls
 B. Black
Maigret och den unga döda
 G. Simenon
Maigret tar miste
 G. Simenon
Maigret och den gamla..
 G. Simenon
Domaredans
 U. Durling
Skräcknatt
 L. Jackson
Döden på apoteket
 N. Hövenmark
Den stumma flickan
 M. Hjorth

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerÖ-morden

 
Författare: Gretelise Holm
Genre: Deckare
Ämnesord: mord, kärlek
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9789164240453
 
Spänning:  2
Romantik:  2
Humor:  1

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Mitt under 86-årige Gustav Kwiums begravning uppstår oro i kyrkan. En senil gammal dam vacklar fram mot kistan och slår sin krycka så hårt mot kistlocket att blommorna flyger iväg. ”Nej”, avbryter hon prästen. ”Han har inte kallats hem till Gud. Han blev bortröstad av Örådet. Som i Robinson i teve.”
Journalisten Karin Sommer befinner sig på den lilla ön Skejø i utkanten av Sjællandspostens distrikt. Hon är där för att skriva några artiklar om livet på ön och hör snart rykten om en serie märkliga dödsfall på ålderdomshemmet. Först bryr hon sig inte om dem. För vem skulle vara intresserad av att ta livet av döende människor? Men ryktet vill inte lägga sig och Karins efterforskningar sätter henne i kontakt med bland andra några unga satanister, en kvinnlig präst som döljer sitt förflutna, en lokal politiker som förespråkar aktiv dödshjälp – och inte minst en läkare med kvinnotycke.
Så hittar man ytterligare ett lik på hemmet, och denna gång finns det inga tvivel om att det rör sig om mord. Jakten på mördaren tar fart.

Medelbetyg: 3,25 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Ö-morden :


Mystica 2005-03-17 21:00
Jag hade stora förväntningar på den här boken, tyvärr var den inte alls så spännande som jag hade trott. Själva handlingen att äldre människor på ett vårdhem på en liten ö börjar dö i förtid tycker jag skulle kunna utvecklas till en väldigt spännande och intressant berättelse, men där hade jag fel.
Spänningen går på lågfart genom hela boken och fastän man på flera ställen tror att nu, nu kommer det att bli spännande, så blir det inte så. Denna bok hade jag helst placerat i kategorin drama/romantik.
Betyg 2

Rosa 2005-07-01 13:45
Detta är en klassisk pusseldeckare. Journalisten Karin Sommer befinner sig på en liten dansk ö som präglas av en hel del udda personligheter. Hon blir snabbt anförtrodd både det ena och det andra i samband med ett antal mystiska dödsfall på ett ålderdomshem.

Boken är varmt skriven och är lättläst utan krusiduller. En typisk sommardeckare. Inte direkt spännande men väldigt underhållande.
Betyg 4

h. 2009-07-15 15:11
en för seg och intetsägande bok för min smak.
Betyg 2

Ninni_1960 2010-10-15 15:02
Underhållande deckare i lugnt tempo. Jag gillar den och det är lite kul att själv försöka komma på vem som är mördaren.
Betyg 4

emsku 2012-09-11 17:15
Lite sämre än jag förväntat, men den va läsvärd!
Betyg 3

gun 2018-04-15 13:32
Karin Sommer ska skriva om häxprocesser när det verkar utspela sig något liknande mitt framför hennes ögon. Människor som är färdiga att döma en kvinna utan att det finns bevis. Det har förekommit flera dödsfall på ett äldreboende och det sista är helt klart mord. De andra verkar vara vanliga dödsfall även om de skett något tidigare än förväntat. Boken är upplagd på ett intressant sätt med inblickar i satanstro, häxprocesser och kärleksmöten blandat med polisens arbete och Karin Sommers tankar. Det här är en ganska lättläst deckare. Bra.
Betyg 3

BlommigaBarbro 2019-12-20 21:51
En favorit i repris som jag åter har lyssnat på. Jag är oftast väldigt kritisk till deckare som jag ofta upplever har dussindeckarmärket över sig och som oftast är ganska tråkiga, men Gretelise Holms fyra deckare med journalisten Karin Sommer är verkligen ett mycket positivt undantag. Och det här är den andra boken i deckarserien av fyra, Ö-Morden som jag tycker allra bäst om. Den är spännande, mysig, underhållande med förträffligt språk, engagerande och fylld med udda karaktärer. Därtill en fenomenal uppläsning av Anna Godenius så är det här en förträffligt bra, spännande och mysig deckare som verkligen sticker ut i deckarträsket och som jag riktigt varmt kan rekommendera.
Och jag hoppas innerligt att danska Gretelise Holm någon gång i en inte för allt lång framtid skriver en ny deckare med Karin Sommer.
Toppbetyg!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Ö-morden


  Köp boken som film på cdon: