bokrecensioner boktips

Paranoia

Författare: Gretelise Holm
Genre: Deckare
Utgivningsår: 2003
ISBN: 9789164240347


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Någon försöker skrämma livet ur journalisten Karin Sommer. Eller är hennes nattlige inkräktare bara inbillning? Polisen finner inga som helst spår och de flesta i Karins omgivning börjar tvivla på hennes mentala hälsa.

I samma veva är Karin mitt uppe i att skriva ett reportage om en familjetragedi - en man har tagit livet av sin fru och sitt barn och sedan begått självmord. Karin inser att allt inte står rätt till, men när hon själv börjar tvivla på sin psykiska stabilitet tvingas hon till slut att sjukskriva sig och lägger reportaget på is. Som en räddande ängel dyker dock den unga advokaten Andrea Vendelbo upp och hjälper henne att reda ut vad som är verklighet och illusion.

Paranoia är en spännande deckare om ond bråd död i en dansk småstad, där sommaridyllen döljer både tvivelaktiga affärer och mördare. Vi får för första gången träffa den medelålders journalisten Karin Sommer som precis återvänt till sin hemstad, advokaten Andrea Vendelbo som brottas med karriär och småbarnsliv och kriminalinspektör Halfdan Thor, änkling och tvåbarnsfar som söker klarhet i familjetragedin.
Medelbetyg: 3,33 (9 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Paranoia :
2003-12-04 08:58
En spännande och bra deckare av en dansk författarinna. Rekommenderas om man gillar deckare.
Betyg 3
2004-06-29 19:00
En klart godkänd deckare som var lättläst och underhållande. Det fanns flera tänkbara kandidater vad gäller vem som var mördaren men man hölls länge i ovisshet innan sanningen kom fram.

Lite seg var den ett tag före slutet men ändå helt OK.

Det ska bli spännande att läsa uppföljaren.
Betyg 4
2004-07-03 15:26
Mycket spännande bitvis, särskilt i mitten. Men början och bitvis under andra halvan var den lite seg.
Betyg 3
2005-01-08 11:12
En ganska spännande upplagd deckare men som tyvärr
blir lite seg bitvis.
Ganska snart fann jag dock "mördaren" i handlingen, så
överrasknings momentet i historien uteblev, tyvärr.
Men icke för ty, dock läsvärd!
Betyg 3
2009-01-01 16:23
En ganska hyfsad historia.
Dock inget som sticker ut.
Betyg 3
2011-05-18 11:03
En riktigt bra och spännande bok.
Vem är det som försöker skrämma Karin Sommer? Eller är det bara hjärnspöken? Har hon blivit psykiskt sjuk? Går det en mördare lös?
Det får man veta först i slutet och jag lyckades då inte räkna ut vem mördaren var.
Betyg 4
2012-09-11 17:12
Helt okej bok :-)
Betyg 3
2016-12-18 22:07

Den här boken sträckläste jag på några timmar tidigare under dagen. En lättläst, spännande deckare som faktiskt sticker ut i deckarträsket. Jag gillar verkligen Gretelise Holms deckare och även Karin Sommer. Kommer dock på att jag läst de i helt fel ordning. Men, men. Så kan det vara. Ö-Morden av henne tycker jag personligen är hennes bästa bok, men även den här är mycket bra! Jag hoppas verkligen att det kommer fler böcker av henne i framtiden! Rekommenderas varmt!

Betyg 4
2018-03-22 17:01
Journalisten Karin Sommer blir ifrågasatt efter ett reportage om en familjetragedi. Hon misstänker att det kan vara mord men detta tror inte polisen. På tidningen får hon uppmaningen att sluta undersöka fallet. Karin får en nattlig inkräktare på besök men alla tror att hon själv iscensatt detta och att hon är paranoid då hon tidigare haft psykiska besvär. Till sist får Karin kontakt med en kvinnlig advokat, Andrea Vendelbo som blir intresserad. Det sker fler dödsfall och Andrea försöker hitta samband samtidigt som Karin tvingas att gömma sig. Det här är en händelserik deckare och helt okay läsning.
Betyg 3
Liknande böcker:
Vinterland
 K. Faber
De tre friarna
 M. Sandemo
Hälsa till mamma
 S. Lindqvist
Jag tänker ofta på pin..
 M. Stalbohm-Stieger
Det mystiska bandet
 A. Doyle
Lanthandeln
 K. Johansson
En fallen man
 H. Lindgren
Skamvrån
 S. Sarenbrant
Ur aska i eld
 J. Rogneby
Samma Författare: