bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Liknande böcker:
Jakten på Dawit
 M. Schibbye
Snälla pappa, sluta
 C. Walker
Fire and Fury: Donald..
 M. Wolff
Hit med flaskan! : han..
 E. Knyckare
Fear Bubble
 A. Middleton
Förste man in : att le..
 A. Middleton
Kvinnor förändrar världen
 M. Gates
Bernadotte för Sverige..
 H. Lindqvist
Jag andas, alltså finn..
 C. Cederquist
Fyra om dagen
 C. Hagberg

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerDen lilla fången

 
Författare: Jane Elliott
Genre: Biografi
ISBN: 9789186675110
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


”Jag fick sällskap tillbaka till rättssalen av en brottsofferassistent, en äldre dam. Fram till dess hade de varit noga med att jag skulle slippa använda samma ingång som Richard, min styvfar. Dold bakom håret hade jag hittills kunnat undvika att se på honom, minnas hans ansikte alltför tydligt. När jag kom tillbaka in genom dörren med huvudet sänkt såg jag ett par skor som spärrade vägen för mig. Jag tittade upp, rakt in i ett ansikte som gjorde mig sjuk av rädsla.”

Från det hon var fyra år bar Jane Elliott på en fruktansvärd hemlighet. Hon var sin styvfars slav – på alla sätt. Den lilla fången är den sanna berättelsen om en flicka som blev kuvad, trakasserad och sexuellt utnyttjad av sin endast fjorton år äldre styvfar. Hon hölls fången i en psykisk och fysisk mardröm i sjutton år – tills hon en dag slog tillbaka. En hjärtslitande men hoppingivande bok om en ung kvinna som med stort mod segrar över ondskan. Jane Elliott är en pseudonym.


Medelbetyg: 2,75 (4 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Den lilla fången :


Phenomena 2007-04-29 13:11
Detta är Janes berättelse om en uppväxt präglad av hot, förnedring och sexuella övergrepp. Sen fyra års ålder misshandlas hon såväl fysiskt som psykiskt av sin styvfar. Omgivningen blundar hårt för allt som händer.

Detta är en stark och hjärtslitande historia som gör otroligt ont att läsa. Egentligen är den rätt dåligt skriven men den griper och berör. Hemskheterna radas upp, likt en rapport, man blir både illamående och upprörd.
Betyg 3

Marre 2010-12-23 21:28
Jag tycker en här boken var fantastisk, det är en sjuk berättelse men man fick en ny känsla av mod när man läste den. Jag blev som besatt, jag har läst den flera gånger och det gör lika ont varje gång.
Betyg 4

sarahallin 2012-04-09 17:38
En fascinerande historia som dock var näst intill oläslig på grind av det usla språk den är skriven med.
Betyg 2

gun 2018-01-15 11:29
Författaren som kallas Janey i boken berättar om sin uppväxt. Hennes barndom var fasansfull med övergrepp av styvpappan som misshandlade henne och utnyttjade henne sexuellt. Hennes halvbrödrar som hon i stor utsträckning fick ta hand om fick lära sig att ta efter pappan i sitt språk och att lösa allt med misshandel. Familjen höll en stark enad front utåt där allt skulle lösas med hot och våld. Janey trodde att styvpappans intresse för hennes kropp skulle avta när hon blev större men så blev inte fallet. Jag fann boken motsägelsefull och skulle tro att en del förstärkts för att sälja bättre. Men även om bara 25% är verkligt så är detta inte ett liv som någon ska behöva utstå.
Betyg 2KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Den lilla fången


  Köp boken som film på cdon: