bokrecensioner boktips

Baklängeslivet

Författare: Per Nilsson
Genre: Ungdom
Utgivningsår: 1990
ISBN: 9172213884


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

''Hem till mamma. Och in i. Det är dit jag varit på väg hela mitt långa liv. Nu är jag snart framme.'' Så skrev pojken i sin anteckningsbok. Först förstod jag inte. Sedan förstod jag och tänkte: Nej, det är omöjligt! Tänk om livet började när man var gammal, och att man sen blev yngre och yngre...

Utdrag ur boken:
Jag behövde fler ord. I passet står ju mitt namn, tänkte jag och hämtade det. Emil Mörck skrev jag sen. Och så skrev jag Emil Mjölk och fnittrade igen.
Medelbetyg: 3 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Baklängeslivet :
2007-04-02 21:02
Av någon anledning identifierar jag mig med huvudpersonen på ett sällsynt sätt. Det är en intressant livshistoria som verkligen går mot strömmen. En annorlunda aspekt i historien är att huvudpersonen längtar till slutet utan rädsla och med full tillit. Per Nilsson skriver på ett enkelt och underhållande sätt.
Betyg 5
2011-12-06 18:29
En välutformad huvudkaraktär som jag fann det lätt att relatera till, fast vi är väldigt olika till sättet. jag tyckte om att eftersom huvudkaraktären blev yngre blev även hans sinne yngre. Jag gillade att han refererade till sina "kompisar" i Stockholm som indianer. De framställdes liksom som ett gäng människor som krigade för människan.

Jag gillade Nils/Emil/Vad-du-än-vill-kalla-honom rättframhet och att han var så orädd, men också att han var så tillfreds med att veta att han någon gång i sitt liv skulle få komma hem till mamma. Det var i och för sig lite skumt men också häftigt att han var nöjd med det.
Dock fanns det ingen riktig wow-faktor i boken så den får en trea.
Betyg 3Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Baklängeslivet
Liknande böcker:
Skuggan av Anna
 R. James
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Flickan i verkligheten
 K. Thorvall
Kom hit
 J. Wickholm
Flicka i Paris
 K. Thorvall
Flicka i april
 K. Thorvall
Rävpojken
 E. Hildén