bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Anarkai
Baklängeslivet
Du & du & du
Ett annat sätt att var..
Hjärtans fröjd
Ja må han le...VA?
Lilla livet lilla döden
Svenne : en (o)möjlig..
The return of Hjärtans..
Liknande böcker:
Rymlingarna
 U. Stark
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
Astrid, alltid Astrid!
 C. Lannebo
Kittys spökhistorier
 C. Keene
En stjärna för Megan
 A. Baillie
I mumiens gravkammare
 L. Beach
Min hemliga tvilling
 K. Lundberg Hahn
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman
Ett magiskt misstag
 K. von Bredow

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
Klassikerkorpens sång

 
Författare: per nilsson
Genre: Ungdom
ISBN: 9129653347
 

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Ritva har ett halsband med tre guldberlocker; ett kors, ett ankare och ett hjärta. Tro, hopp och kärlek. Hjärtat ger hon till David.
En ljus och solig kärlekssommar kunde det blivit på marknadsplatser runtom i södra Sverige, men en svart och hotfull skugga börjar skymma solen. Vem är han som kallar sig Korpen? Vad vill han? Är han en mördare? Och vad har den sexiga rockidolen Virgin Mary med saken att göra?

Medelbetyg: 4,25 (8 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av korpens sång :


mana 2004-08-25 14:49
det går inte att beskriva hur mycket jag tycker om den här boken. den är så originell, så otroligt speciell, och jag kan helt enkelt inte sluta älska den. helt enkelt gudomlig. bättre än såhär kan det inte bli.
Betyg 5

Natalya 2005-05-05 22:02
Den här boken är så cynisk så man vill inte leva efteråt. Leva måste man ju så man får läsa mer Per Nilsson. Hur kan man veta ungdomar så bra när man är gubbe? Gåta.

(Lite kul kuriosa: En kompis drömde att hon döpte sitt band till Virgin Mary, och när hon vaknade tyckte både hon och bandpolarna att det var ett tufft namn, så det fick det bli. När de hetat det ett bra tag läste hon om den här boken och insåg vad hon fått namnet från. Ganska coolt..)
Betyg 5

barfotabarn 2006-04-29 10:26
detta är en så härlig bok! många av tankarna i boken stämmer överens med vad jag själv många gånger tänkt o vad jag tror att många andra tänker. boken får en först att nästan mista hoppet för att sedan få hoppet tillbaka. det är alldeles omöjligt att sluta läsa o per nilsson är en underbar författare!
Betyg 5

hrivelaire 2006-06-17 20:29
Jättebra!! Så som hans andra böcker; perfekt lagom. Denna är dock mer spännande och det är härligt att inte få veta allt jämt tycker jag
Betyg 3

jossansten 2007-04-02 22:21
Skön historia. Alldeles lagom med spänning och tonårsproblem när man inte orkar läsa något tungt. Jag gillar Per Nilssons sätt att skriva.
Betyg 3

ÄnaBanäna 2007-04-23 16:36
Mycket stark och tilltalande berättelse. Man faller rakt ner i fällan, man blir helt fångad i Per Nilssons underbara sätt att skriva på. Dock så är jag väldigt tveksam till om man verkligen behöver vara så negativ till framtiden. Hur kan man leva med öppna ögon, hur kan man tänka på framtiden utan att börja gråta? Utan att vilja dö? (citerat av Per själv). Va? Dö? Jag klarar att tänka på framtiden utan att gråta utmärkt! Jag gråter inte en skvätt! Det gäller bara i så fall att alla kämpar och gör vad de kan för att förbättra miljön. Jag ser ljust på framtiden. Jag är snart 16 år och inser att våran miljö håller på att förstöras, men inte hjälper väl de att vi tar självmord? Snarare att alla gör vad de kan och sen går det inte att göra så mycket mer. Hjälp till! Ha de så bra!
Kram Anna
Betyg 4

Candy 2008-09-26 13:34
Korpens sång är enligt mig, den lite mer "vuxna" romanen av Per Nilsson. Om tro, hopp och kärlek, men den är faktiskt mer negativ än positivt vinklad, tyvärr. Väldigt negativ framtidstro. Men jag gillar sättet den är skriven på och alla symboler i boken. Om man letar så hittar man en hel del stilistiska stilfigurer och tror säkert man hade hittat en hel del om man analyserar boken riktigt noga. Men en underbar ungdomsbok som jag nog inte kan lovorda tillräckligt.

Läs den!
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till korpens sång


  Köp boken som film på cdon: