bokrecensioner boktips

korpens sång

Författare: per nilsson
Genre: Ungdom
ISBN: 9129653347


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Ritva har ett halsband med tre guldberlocker; ett kors, ett ankare och ett hjärta. Tro, hopp och kärlek. Hjärtat ger hon till David.
En ljus och solig kärlekssommar kunde det blivit på marknadsplatser runtom i södra Sverige, men en svart och hotfull skugga börjar skymma solen. Vem är han som kallar sig Korpen? Vad vill han? Är han en mördare? Och vad har den sexiga rockidolen Virgin Mary med saken att göra?
Medelbetyg: 4,25 (8 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av korpens sång :
2004-08-25 14:49
det går inte att beskriva hur mycket jag tycker om den här boken. den är så originell, så otroligt speciell, och jag kan helt enkelt inte sluta älska den. helt enkelt gudomlig. bättre än såhär kan det inte bli.
Betyg 5
2005-05-05 22:02
Den här boken är så cynisk så man vill inte leva efteråt. Leva måste man ju så man får läsa mer Per Nilsson. Hur kan man veta ungdomar så bra när man är gubbe? Gåta.

(Lite kul kuriosa: En kompis drömde att hon döpte sitt band till Virgin Mary, och när hon vaknade tyckte både hon och bandpolarna att det var ett tufft namn, så det fick det bli. När de hetat det ett bra tag läste hon om den här boken och insåg vad hon fått namnet från. Ganska coolt..)
Betyg 5
2006-04-29 10:26
detta är en så härlig bok! många av tankarna i boken stämmer överens med vad jag själv många gånger tänkt o vad jag tror att många andra tänker. boken får en först att nästan mista hoppet för att sedan få hoppet tillbaka. det är alldeles omöjligt att sluta läsa o per nilsson är en underbar författare!
Betyg 5
2006-06-17 20:29
Jättebra!! Så som hans andra böcker; perfekt lagom. Denna är dock mer spännande och det är härligt att inte få veta allt jämt tycker jag
Betyg 3
2007-04-02 22:21
Skön historia. Alldeles lagom med spänning och tonårsproblem när man inte orkar läsa något tungt. Jag gillar Per Nilssons sätt att skriva.
Betyg 3
2007-04-23 16:36
Mycket stark och tilltalande berättelse. Man faller rakt ner i fällan, man blir helt fångad i Per Nilssons underbara sätt att skriva på. Dock så är jag väldigt tveksam till om man verkligen behöver vara så negativ till framtiden. Hur kan man leva med öppna ögon, hur kan man tänka på framtiden utan att börja gråta? Utan att vilja dö? (citerat av Per själv). Va? Dö? Jag klarar att tänka på framtiden utan att gråta utmärkt! Jag gråter inte en skvätt! Det gäller bara i så fall att alla kämpar och gör vad de kan för att förbättra miljön. Jag ser ljust på framtiden. Jag är snart 16 år och inser att våran miljö håller på att förstöras, men inte hjälper väl de att vi tar självmord? Snarare att alla gör vad de kan och sen går det inte att göra så mycket mer. Hjälp till! Ha de så bra!
Kram Anna
Betyg 4
2008-09-26 13:34
Korpens sång är enligt mig, den lite mer "vuxna" romanen av Per Nilsson. Om tro, hopp och kärlek, men den är faktiskt mer negativ än positivt vinklad, tyvärr. Väldigt negativ framtidstro. Men jag gillar sättet den är skriven på och alla symboler i boken. Om man letar så hittar man en hel del stilistiska stilfigurer och tror säkert man hade hittat en hel del om man analyserar boken riktigt noga. Men en underbar ungdomsbok som jag nog inte kan lovorda tillräckligt.

Läs den!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till korpens sång
Liknande böcker:
Skuggan av Anna
 R. James
Vindens hemlighet
 E. Hildén
Spegelflickan
 E. Hildén
Flickan i verkligheten
 K. Thorvall
Kom hit
 J. Wickholm
Flicka i Paris
 K. Thorvall
Flicka i april
 K. Thorvall
Rävpojken
 E. Hildén