bokrecensioner boktips

Hjärtans fröjd

Författare: Per Nilsson
Genre: Ungdom
Ämnesord: kärlek
Utgivningsår: 1993
ISBN: 9129661722


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En pojke blir kär i en flicka som han har tittat efter i smyg på bussen en tid. De börjar träffas och snart är pojken djupt förälskad. Att hon inte alls är lika intresserad märker han inte.
Dagen efter deras första natt tillsammans börjar sommarlovet och hon åker iväg till USA. Han tänker ständigt på henne och lever bara för det ögonblick när de ska återses. Men när hon kommer blir ingenting som han har föreställt sig.
Medelbetyg: 4,14 (14 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Hjärtans fröjd :
2005-07-19 08:57
Läste den obligatoriskt i nian.
Betyg 4
2005-07-26 17:39
Trevlig läsning. Underhållande och skriven på ett annorlunda sätt.
Igenkänningsfaktorn hög.
Betyg 4
2006-08-09 02:04
Jag läste den obligatoriskt i nian, men jag läste den dock 2 ggr på en veck. Tycker det är en av de bättre böckerna jag har läst. kan tänka mig att jag vore mindre road nu dryga ett år senare av den...bäst å läsa när man är ung tror jag :)
Betyg 5
2007-02-16 10:25
Kärlekshistorien handlar om en ung man och en ung kvinna som plötsligt finner sig själva förälskade i varandra, men där kärleken befinner sig, befinner det sig aldrig perfektion.
Själva berättelsen utspelar i helhet utvecklingen av en ung naiv kille till en självständig man.
Under loppet av hans resa till manskapet träffar han en dag en ung kvinna i bussen vid namn Ann-Katrin och får därmed sin första träff av kärlekens pilar. Efter att den vilsna själen, utan namn, träffat den förgyllande rödhåriga kvinnan finner han sig själv vilsen i en värld av kärlek och smärta.

Han lär känna till denna mysteriösa kvinna bättre och bättre medan hans kärlek och längtan till henne bara växer medan han blott var en nära vän till henne. Innan skolans slut spenderar de fåtal intima stunder tillsammans innan han begav sig på språkresa till USA.
I det nya landet mötte han på både positiva och negativa upplevelser men det som jag förväntar mig att vara den mest psykisk påfrestande upplevelsen var den han träffade på när han än en gång återvände till sin ”hjärtans fröjd” för att då endast påträffa henne i armarna på en annan man.
Denna plötsliga men samtidigt korta konflikten var lätt löst med en lätt förklaring som han lyckades inbilla sig med. Men dock naiv som han var påverkades han inte ett dugg av den nya händelsen och pågick med sina vardagliga vanor som vanligt tills han till sist förstod vad som hade pågått och kände hur hans hjärta krossades. Vid den tiden hade allt förändrats framför ögonen på honom och inget han kunde göra kunde ta tillbaka tiden till då dom var som lyckligast, då han inte visste.


//Paulina
Betyg 4
2007-03-28 19:22
En mycket bra bok, men dock lite överskattad, Per Nilsson har skrivit bättre böcker!
Betyg 3
2008-09-26 13:24
Per Nilsson är en av de bästa ungdomsförfattarna, och Hjärtans fröjd är en helt fantastisk ungdomsbok. Lättläst, men inte helt enkel. Språket är relativt lätt och handlingen flyter på framåt igenom hela boken. Handlingen kan nog i stort sett alla känna igen sig i, eller se framför sig. Men trots att boken handlar om trasig kärlek blir den aldrig riktigt melankolisk.

Rekommenderas varmt!
Betyg 4
2009-02-27 23:56
Gillar sättet boken är skriven på. Och det var intressant att läsa den ur killens perspektiv. Per Nilsson är en bra författare.
Två:an (The return of Hjärtans Fröjd) är lika bra, men kanske en aning bättre, jag blev väldigt överraskad av den.

Läs den också ni som inte gjort det.
Superbra böcker som jag rekomenderar!
Betyg 4
2009-03-19 20:44
den e skriven på ett så speciellt sätt att jag tyckte att den va fruktansvärt knäpp. men sen gillade jag den bara mer å mer å sen va jag fast!!
Betyg 4
2009-09-23 21:47
Tyckte att denna bok var helt fantastisk! Språket och uppläggningen av kapitel är väldigt originell och fångar läsaren helt. Själva handlingen skulle egentligen kunna kännas simpel, men med Per Nilssons nästan lyriska sätt att skriva på blir den oerhört intressant. Jag läste ut boken på några timmar och älskade den hela tiden.
Betyg 4
2011-01-23 17:44
Den är underbar!
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Hjärtans fröjd
Liknande böcker:
Cirkus
 P. Jansson
Dödlig ömhet
 A. Berggren
Moxie
 J. Mathieu
Seraphinas cirkel
 J. Shipley
Måna möter kärleken
 I. Brattström
Lillvärdinnan Måna i f..
 I. Brattström
Härifrån till Kim
 B. Danielsson
Cassies dubbelgångare
 G. Tobien Sherman