bokrecensioner boktips

Snö och aska (del 6)

Författare: Diana Gabaldon
Genre: Roman
Ämnesord: historia, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2006
ISBN: 9170022917


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Året är 1772, kvällen innan den amerikanska revolutionen, och upprorets låga är redan tänd. I Boston ligger män döda på gatorna, och i de djupa skogarna i North Carolina brinner ensamma stugor i skogens mörker. Och över huset vid Fraser's Ridge, där Jamie Fraser och hans familj bor, reser sig en skugga ...

Kolonin är i oro, och guvernör Josiah Martin skickar bud till Jamie och ber om hjälp. Guvernören behöver någon som kan samla utmarkerna, lugna den sjudande förbittringen mellan nybyggare och indianer, och hålla bergen säkra för kung och fosterland. Alla är överens om att Jamie Fraser är rätt man för jobbet.

Men det finns ett problem. Jamies fru Claire är tidsresenär och Jamie vet redan att om tre år så kommer kriget och slutet blir självständighet - och de som är lojala med kungen kommer antingen vara döda eller i landsflykt. Bakom allt annat hotar dessutom ett litet tidningsurklipp från 1776, som rapporterar om branden som förstör deras hus och dödar familjen. Jamie hoppas att förutsägelserna är falska - vilket bara framtiden kan utvisa.
Medelbetyg: 4 (3 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Snö och aska (del 6) :
2006-12-10 13:09
Den senaste av Gabaldons böcker om tidsresenären Claire och hennes skotske 1700-talsman Jamie är en riktig tegelsten med sina nästan 1300 sidor. Den är tung att läsa rent fysiskt, men annars är den tämligen lättläst. Nu är det ett tag sedan jag senast läste något i den här serien, och kanske är det därför som jag finner den intressant och underhållande, efter att ha varit ganska mätt på familjen Fraser efter senaste boken.

Annars är det egentligen inget direkt nytt under solen i den här berättelsen. Claire och Jamie är fortfarande odrägligt lyckliga, och Brianna och Roger likaså. I den här boken handlar det mest om tiden fram till och kring amerikanska revolutionen, och det är stundtals ganska intressant läsning. Som vanligt vävs huvudpersonerna in i skeendena på ett ganska trovärdigt sätt, och de tar sig igenom det ena halsbrytande äventyret efter det andra. Så här lite på avstånd har jag lite svårt att förstå varför boken är så svår att lägga ifrån sig, men uppenbarligen är Gabaldon duktig på att skriva fängslande, för det har hänt mer än en gång att jag nästan missat stationen där jag ska av på väg till jobbet.

Trevlig underhållning om man har gott om tid att plöja sig igenom 1300 sidor!
Betyg 3
2008-05-19 20:15
Jag plöjde igenom den här boken på en vecka, jag läste nästan dygnet runt. Jag blev så fängslad av boken och karaktärerna. Varje bok i serien har varit så bra.

Man tror verkligen att allt händer på riktigt och samtalen är väldigt underhållande. Den första boken var bäst men den här är också väldigt bra.
Betyg 4
2008-06-26 05:14
Kan omöjligt fatta att sjätte delen i en mycket omfattande serie (böckerna tenderar att bli tjockare och tjockare) fortfarande håller samma höga klass. Fortfarande komiska situationer, dramatik och dråpliga kommentarer invävda i en historia skapad av förvecklingarnas mästarinna. Och alltihop inom ramen för amerikansk 1700-talshistoria, kan det bli bättre?

Slutet på Snö och aska känns dock som slutet på hela serien på sätt och vis. Gabaldon arbetar dock på sjunde delen och det finns ett halvt löfte om en åttonde. Längtar som tusan, men det dröjer nog innan boken kommer ut på svenska
Betyg 5Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Snö och aska (del 6)
Liknande böcker:
Ristmärken
 J. Theorin
Två systrar
 J. Bengtsson
Eldsjäl
 A. Åhman
Stormberget
 L. Marklund
En vilsen själ
 G. Redin
Huset Versace
 D. Ball
Trolsk som pärlan
 V. Andrews
Skriften i vattnet
 J. Lindqvist
Ett år
 E. Flygare Carlén
Röd som rubinen
 V. Andrews