bokrecensioner boktips

Sjöfararna (del 3) Outlander-serien

Författare: Diana Gabaldon
Genre: Historisk roman
Utgivningsår: 1994
ISBN: 9789170027512


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

När Claire återvänder till sin egen tid är hon gravid. Äktenskapet med Frank Randall återupptas och hon föder dottern Brianna, som är en avbild av sin far, den rödhårige skotske ädlingen Jamie.
Åren går men med dottern Brianna som en ständig påminnelse om Jamie bleknar kärleken aldrig. När Frank dött gör Claire efterforskningar vilka tyder på att Jamie har överlevt det blodiga slaget vid Culloden. Claire vågar språnget och ännu en gång vill ödet att hon förenas med Jamie. Tillsammans får de åter fly från det jakobitiska Skottland. De hamnar i det exotiska Västindien där politiska intriger och voodomagins mörka mysterier drabbar dem.

Övriga titlar i serien om Claire och Jamie: Främlingen, Slända i bärnsten, Sjöfararna, Trummornas dån och Snö och Aska.

Medelbetyg: 3,93 (14 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Sjöfararna (del 3) Outlander-serien :
2004-09-05 13:11
Den tredje boken av fem om Claire och hennes tidsresa tillbaka till 1700- talet. Jag gillade den här boken, även om det har tagit mig veckor att läsa ut den. Ibland så tycker jag att den kan bli lite seg och att ingenting händer. Men totalt sett en bra bok så det blir ett medelbetyg från mig.
Betyg 3
2004-09-06 03:02
Hade lite svårt att hänga med i handlingen. Om boken innan var lite seg, så händer allt i denna väldigt fort. Ena stunden är de i England och nästa i Amerika, samtidigt som det springer runt en liten kines...

Jag är ett stort Gabaldonfan. Antingen gillar man hennes böcker eller så gör man det inte. Jag gör det!
Betyg 4
2004-12-23 15:07
Jao... trevlig underhållning... men inte nån superbok direkt...
Betyg 3
2007-01-16 19:12
jag har bara börjat (kommit halvvägs) men intressant att man fick se det ur JAimes synvinkel och hur han har det så jäkla grym
Betyg 5
2007-06-03 14:07
Bra bok
Betyg 4
2007-11-30 20:03
Boken var helt okej, men det var inte den bästa av dom alla böcker hon har skrivit, men den gick o läsa (:
Betyg 3
2008-01-03 18:51
En låååång fortsättning på de tidigare böckerna om Claire och hennes Jamie. Inte bara lång rent sidmässigt tan nästan outhärdligt spännande! Man MÅSTE bara få veta hur det går för alla inblindade. Många personer ingår i handlingen och Diana G har ett underbart sätt att beskriva personligheter. Läs den! Du ångrar dig inte.
Betyg 4
2008-05-19 20:22
Den här boken är nästan lika bra som den första. Spännande läsning och trovärdiga händelser.

Läs alla böckerna!
Betyg 5
2008-06-26 03:41
Sjöfararna är något av en mellanakt i serien om Claire och Jamie. Slaget vid Culloden är passerat och Sjöfarana beskriver vad som sker under ungefär två historiskt sett händelsefattiga decennier och leder så småningom till ett betydelsefullt miljöombyte.

Vad jag minns bäst från Sjöfararna är att det är då som Gabaldons fullkomligt sanslösa humor först får utlopp. Jag läser huvudsakligen vid matbordet, och rätt vad det är kommer en kommentar som fullkomligt får mig att sätta i halsen. Så snart jag återhämtar mig skrattar jag så att tårarna rinner i en kvart. Och dessa dråpliga situationer/kommentare återkommer sen med jämna mellanrum genom hela serien, och är definitivt en anledning att älska den.
Betyg 5
2008-10-09 11:08
Lite för lång och detaljrik ibland. Men man vill fortsätta och se vad som händer.
Betyg 3
2011-03-27 18:26
Jag måste nog säga att jag inte tyckte denna del var inte lika bra som de förgående delarna. Visst var den underhållande och jag måste ju få veta fortsättningen på Jamie och Claires berättelse. Det var intressant att få läsa ur Jamies synvinkel. Diana Gabaldon skriver med humor och väldigt detaljrikt, kanske t.om. för detaljrikt, då jag emellanåt kände att boken var tok för lång.

Jag har ännu inte bestämt mig ifall jag ska ge mig i kast att även läsa del fyra eller om jag helt enkelt ska låta Jamie, Claire och Brianna leva lyckliga i alla sina dagar. Inte för att boken är dålig men den tar ganska mycket på krafterna.
Betyg 3
2024-01-08 07:55
Sjöfararna är del 3, det har gått 20 år sedan Claire lämnade Jamie och återvände till sin tid, hon var gravid och förkrossad över att Jamie skulke delta i ett historiskt slag där skottarna skulle besegras och alla so deltog i slaget dödade till siste man .
I denna bok får vi reda på hur Claires och Jamies liv utvecklades. Jamie dog inte i slaget men det fick inte Claire reda på förrän många år senare när hon kom över historiska dokument.
Hon årervände till sin man Frank, födde Jamies dotter och utbildades till läkare. Hon och Frank var aldrig lyckliga tillsammans, men hon levde med honom i 20 år tills han dog . När Frank var död och Claire fick reda på att Jamie inte dog i slaget bestämde hon sig för att leta upp honom.

Jag tycker om denba serien, och jag älskar att blckerna är tjocka tegelstenar. Trots att Sjöfararna är över 1000 sidor tjock blir den aldrig seg eller tråkig.

Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Sjöfararna (del 3) Outlander-serien
Liknande böcker:
En vilsen själ
 G. Redin
Ensam i världen
 M. Sandemo
Nickelpojkarna
 C. Whitehead
Aldrig ensam
 Å. Hellberg
De ofrälsta
 R. Harris
Inte utan min syster
 Å. Hellberg
Bara en mor
 R. Jacobsen