bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Bläckdöd
Bläckhjärta
Drakryttaren
Ett spöke för mycket
Igraine den modiga
Mick och Mo i Vilda Vä..
Riddaren utan namn
Spökjägarna får det he..
Tjuvarnas herre
Liknande böcker:
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström
Sagan om Rand III: Dem..
 C. Wennerström
Sagan om Rand II: Lykt..
 C. Wennerström
Sagan om Rand I: Lande..
 C. Wennerström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerBläckmagi

 
Författare: Cornelia Funke
Genre: Fantasy
Utgivningsår: 2005
ISBN: 9172991623
 
Spänning:  6
Romantik:  4
Humor:  4
Lärorik:  3
Sorglig:  6

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Bokstävernas och böckernas magi fortsätter i den flerfaldigt prisbelönade Cornelia Funkes bok Bläckmagi, en fortsättning på ungdomsromanen Bläckhjärta.
Den unga flickan Meggie läser över sig själv och sin vän Farid till en förtrollad värld för att hon ska få se den fantasifulla värld där hennes mamma Resa varit under flera år.
Meggies föräldrar, Mo och Resa, blir förtvivlade över att hon gett sig av, och de beger sig efter henne för att få hem henne till sin värld igen. Men svårigheter dyker upp och de hittar inte varandra. Konflikter uppstår i Bläckvärlden, kommer de någonsin att hitta varandra levande?

Utdrag ur boken:

"Meggie?" Farid ställde sig bredvid henne. Men Meggie svarade honom inte. Hon slog armarna hårt om knäna och begravde ansiktet i klänningen. Hon ville inte se grottan mer. Hon ville inte se mer av Fenoglios värld, inte ens Farid eller Sotfinger eller flickan, som visste lika lite som hon var hennes föräldrar fanns. Hon ville sitta i Elinors bibliotek, i den stora fåtöljen där Elinor så gärna satt och läste, hon ville se Mo sticka in huvudet genom dörren och fråga hennes vad det var för en bok som låg i hennes knä. Men Mo var inte där, kanske var han borta för alltid och Fenoglios berättelse höll dem fast med svarta bläckarmar och viskade fruktansvärda saker till dem – om beväpnade män som släpade bort barn, gamla och sjuka ... mammor och pappor.


Nedskrivet av Salamis


Medelbetyg: 4,17 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Bläckmagi :


Dina.Tiger 2006-11-28 08:33
Bläckmagi är en fristående fortsättning på Bläckhjärta.
Trots att Meggie lyckades undfly Capricorn, hittade sin försvunna mamma och flyttade in med sin nya stora familj i Elinors bibliotek, är det ändå något som fattas henne: hon kan inte få nog av sin mammas berättelser om Bläckhjärta, boken där hon hållits fången i alla år, och trots sin pappas varningar önskar hon allt mer att kunna läsa in sig själv bland sidorna.
En dag återvänder Farid med dåliga nyheter: Sotfinger har äntligen lyckats återvända till sin egen värld, men där väntar en fälla för honom: Basta. Meggie ser äntligen sin chans att se Den Väglösa Skogen, staden Ombra, älvorna och Svarte Prinsen och låter sig själv och Farid falla in bland bladen i Sotfingers historia. Men hon inser snart förtvivlat att hennes handlingar får oanade konsekvenser för både henne och hennes familj som bara leds mer och mer vilse i labyrinten av bokstäver.

Man lär sig uppskatta bokstäver, ord, meningar - men först och främst fantasin!
Betyg 5

ElinJ 2007-10-23 19:53
Älskar verkligen fortsättningen på bläckhjärta!! Den går verkligen inte att sluta läsa och man tappar inte sugen. Längtar till den tredje och sista delen i serien som nog snart borde komma.
Betyg 5

Salamis 2007-10-24 16:25
Jag var helt knäppt lyrisk efter att ha läst Bläckhjärta, och såg verkligen fram emot att börja med uppföljaren. Tyvärr så lyckas inte Funke komma i närheten av första boken. När historien ändras från att handla om böcker till att utspela sig i en bok, så blir det inte samma sak. Allt hänger på att man blir intresserad av det utspridda äventyret (där vissa karaktärer nästan helt glöms bort) istället för det som jag fastnade för: samspelet mellan karaktärerna, det skickliga refererandet till andra böcker...borta. Jag tycker det är väldigt synd att en sån bra bok ska få en så pass medelmåttig fortsättning.
Betyg 3

_taina_ 2008-04-22 17:34
den här boken är mycket mer spännande än bläckhjärta...Jag håller på att läsa den nu.
Betyg 5

Freddi 2011-10-07 03:13
Kapricorn är död och Moe och hans dotter Meggie kan koppla av i Elinors hus - tillsammans med Resa som nu är tillbaks i vår värld - men stum.
Dock längtar Meggie efter att besöka Bläckvärden efter alla historier hon fått höra. Därför bestämmer hon sig för att läsa in sig själv i berättelsen, tillsammans med Farid - som lämnats kvar när Sotfinger lästes in av den egenkäre men farlige Orpheus. Orpheus har ingått en pakt med Kapricorns mor och hantlangaren Basta och är nu ute efter hämnd på Moe.
Till slut har även Moe, Resa, Kapricorns mor och Basta lästs in i Bläckvärden - där historien tar en vändning som bokens författare Fenoglio inte alls har tänkt sig. Trots sina försök att skriva historien rätt vill historien själv något annat och ondskans makter - i form av Ormhjärta - växer sig starkare.
Den ende som verkar kunna kämpa för det goda är hjälten, Nötskrikan, som Fenoglio hittat på genom några sånger han skrivit. Som förebild har hant haft Moe - utan en tanke på att denne faktiskt skulle dyka upp i Bläckvärden och tvingas fylla ut den roll som skapats åt honom.

Denna andra delen i triologin om Bläckvärden är en komplicerad, men mycket spännande historia. Idén om en saga som börjar leva sitt eget liv - oavsett författarens avsikter .- är väldigt kittlande och Cornelia Funke har förvaltat denna idé väl. Dock tycker jag att tempot är något för lågt. Även om språket är både vackert och poetiskt blir det för mycket av karaktärernas tankar som bara står i vägen för historiens framåtrörelse. Men både idé och berättande är så fascinerande att det inte förtar det faktum att Bläckmagi är en läsupplevelse utöver det vanliga.

Lo Iweborg är en mycket duktig inläsare som lyfter fram bokens känsla på bästa sätt. När hon till och med får så enkla ord som "ja" och "nej" att låta så magiska att det kittlar i magen - då är det precis rätt sorts inläsning för en magisk bok.
Betyg 4

gosans 2012-02-16 17:43
Bokstävernas och böckernas magi fortsätter i den flerfaldigt prisbelönade Cornelia Funkes bok Bläckmagi, en fortsättning på ungdomsromanen Bläckhjärta.
Den unga flickan Meggie läser över sig själv och sin vän Farid till en förtrollad värld för att hon ska få se den fantasifulla värld där hennes mamma Resa varit under flera år.
Meggies föräldrar, Mo och Resa, blir förtvivlade över att hon gett sig av, och de beger sig efter henne för att få hem henne till sin värld igen. Men svårigheter dyker upp och de hittar inte varandra. Konflikter uppstår i Bläckvärlden, kommer de någonsin att hitta varandra levande?

Betyg 3KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Bläckmagi


  Köp boken som film på cdon: