bokrecensioner boktips

Bläckhjärta

Författare: Cornelia Funke
Genre: Fantasy
Ämnesord: humor, spänning, ungdom, äventyr
Utgivningsår: 2004
ISBN: 9172990716


Direktlänk till boken hos Bokus

Köp boken på amazon.se (betald länk)
* Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

En stormig natt dyker en objuden gäst upp hos Meggie och hennes pappa Mo. Han varnar Meggies pappa för en man som heter Capricorn. Nästa morgon reser Mo i all hast med Meggie till hennes faster Elinor. Elinor äger det mest dyrbara bibliotek som Meggie någonsin sett. Där gömmer Mo boken om vilket allt handlar. En bok som Mo för många år sedan läste för sista gången och som nu står i centrum för ett osannolikt magiskt och kvävande äventyr - ett äventyr vars hemlighet Meggie inte bara löser utan också med stor fara själv deltar i.

Utdrag ur boken:
Hon försökte komma på några hjältar ut någon av sina böcker som kunde få henne att känna sig modigare, större och mindre rädd. Varför kom hon bara ihåg böcker om rädsla när Capricorn mönstrade henne? Det brukade annars vara så lätt att försvinna till andra platser, att krypa in i djur och människor som bara fanns på papperet, varför inte nu? För att hon var rädd. "För att rädslan dödar allt", hade Mo sagt till henne någon gång, "förståndet, hjärtat och fantasin också."
Mo ... var fanns han? Meggie bet sig i läpparna för att de inte skulle darra, men hon viste att rädslan lyste ur ögonen och att Capricorn såg det. Ett hjärta av is, önskade hon sig, och ett kyligt leende istället för de darrande läpparna på ett barn, som blivit bestulen på sin far.


Nedskrivet av Salamis

Medelbetyg: 3,95 (20 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Bläckhjärta :
2006-05-11 19:43
Jag var fast i boken ända tills jag läst ut den.
På vissa ställen var den deprimerande, men för det mesta kittlade den läsarglädjen hos mig och jag insåg hur speciell handlingen var. Har aldrig läst något liknande.
Betyg 4
2006-08-03 17:17
Meggie är en flicka som älskar att läsa böcker. Hon bor tillsammans med sin pappa Mo, eller Mortimer, men de flyttar runt mycket, för att undkomma något som Meggie inte förstår. En natt dyker Sotfinger upp utanför deras hus och hela Meggies värld vänds upp och ner.

Mycket bra bok, spännande och ... Konstig. Blev himla förvånad när jag upptäckte att det var en fantasybok, hade lånat den från biblioteket i tron att det var en hederlig roman. Hade hört mycket gott om den här boken och hade höga förväntningar. Och det är verkligen en väldigt bra och läsvärd bok men personligen tycker jag att "Tjuvarnas Herre" av samma författare är bättre.
Betyg 4
2007-05-10 16:00
jag har inte läst hela boken men än så länge är den bra jag hr kommit ungefär till när hennes pappa blir bortrövad...
Betyg 3
2007-08-21 10:17

"Bläckhjärta" är Funkes hyllning av böcker; varje kapitel inleds med ett citat (varav flera är från svenska barnböcker) och många kända titlar nämns genom hela boken. Men aldrig hamnar bokens egen underbara berättelse i skymundan, utan tar sig upp till samma klass. Måste lägga till Cornelia Funke som favoritförfattare.
Betyg 5
2007-08-21 14:40
En ganska charmig bok, tyckte ganska bra om den i den ålder jag var, då jag läste den.
Betyg 3
2007-10-23 12:42
En mycket bra bok som jag bara slukade på några dagar. Cornelia Funkes böcker håller alltid hög klass och man kan inte mer än älska boken. Maggie och Mo ger sig ut på äventyr mot sin vilja men att kunna läsa ut människor och djur ur böcker kan nog vara en gåva men kanske även en förbanelse.....
Betyg 5
2007-10-26 09:37
Läste den här på engelska och tyckte att den var mysig. Jag väger lite mellan en trea och en fyra, men den får ändå en svag fyra.
Betyg 4
2008-01-15 17:25
Jag läste Bläckhjärta och jag älskade den! Jag har tänkt på att läsa den igen. Jag rekomenderar den till alla fantasyfreak. :)
Betyg 5
2008-04-22 17:37
Bläckhjärta e bra men bläckmagi är ännu bätttre....Jag var värkligen osäker på att läsa den här boken först men jag ångrar inte att jag gjorde det.......
Betyg 4
2008-08-18 10:34
Bläckhjärta är jätte bra och Bläckmagi också :)
Betyg 4
2008-10-20 19:23
Denna bok var riktigt bra enligt min åsikt. Jag läste den oavbrutet i nästan två dagar, den var jättespännande och den tog inte slut så snabbt! Där fanns många härliga och spännande personer och själva berättelsen var inte ett dugg förutsägbar. Det kändes som om boken hade massor av höjdpunkter och upplösningar, men hela tiden dök det upp något nytt!
Språket var enkelt men flöt på bra. Jag fick mycket bilder och stämningar under läsningen.
Jag älskade Bläckhjärta och rekkomenderar den verkligen till alla som vill ha äventyr och andra fascinerande världar!!
Betyg 5
2008-10-24 19:37
Den enda fantasyn (förutom Harry Potter och vampyr böcker) så är den här riktigt grym!
Älskade den för ett par år sedan. Nu känns den lite för mesigt för mig.
Men en fyra så blir mitt forna jag nöjd.
Betyg 4
2009-04-01 20:51
Förutom Harry Potter och vissa Stephen King böcker så brukar jag inte tycka om fantasy. Men den här var helt otroligt bra!
En stark trea!
Betyg 3
2009-07-20 18:21
En helt OK bok. Lite långsam, det hände inte alltid speciellt mycket, och det var ibland rätt ensidigt. Men det var ändå spännande. Roligt med en bok som var så inriktad på böcker, det gillar boknörden i mig. Jag kommer antagligen läsa fortsättningen också.
Betyg 3
2009-11-28 14:40
Jag älskar den!!!!!den e bra mycket bättre en 2an och 3an.
Betyg 5
2010-03-03 14:43
Fantastisk! Jag satt som fastklistrad vid den i tre dar och jag kunde inte sluta tänka på den. Jag rekomenderar den starkt, särskilt om man gillar fantasy och böcker med många skurkar i ;).

Jag vet inte hur jag ska tacka min kompis Sara fö att hon övertalade mig att se filmen som fick mig att läsa blöckerna.
Betyg 4
2010-07-27 16:37
Jag måste erkänna att jag inte läste hela, eftersom jag just då hade köpt den andra Percy Jackson-boken, och var tvungen att ta en paus för att läsa den, och sedan var jag tvungen att lämna tillbaka den på biblioteket, och efter det har jag bara inte känt för att låna den igen.

Tjatig och lite långgtråkig, men ändå bra skriven.
Betyg 2
2011-04-01 14:01
Boken handlar om ett par som gör en resa. Bokens huvudhandling är om böcker. Det är en tjej och en kille. Ibland så bilr det lite bråk. Det är oftast någon eller några personer inblandade i bråket.
Betyg 4
2011-06-17 11:23
detta är en underbar bok! jag vet inte riktigt hur jag ska förklara den, men när jag läst ut serien så var nästan omöjligt att lämna tillbaka den till biblioteket! :)
PS: jag älskar den! :D
2012-02-16 17:40
En stormig natt dyker en objuden gäst upp hos Meggie och hennes pappa Mo. Han varnar Meggies pappa för en man som heter Capricorn. Nästa morgon reser Mo i all hast med Meggie till hennes faster Elinor. Elinor äger det mest dyrbara bibliotek som Meggie någonsin sett. Där gömmer Mo boken om vilket allt handlar. En bok som Mo för många år sedan läste för sista gången och som nu står i centrum för ett osannolikt magiskt och kvävande äventyr - ett äventyr vars hemlighet Meggie inte bara löser utan också med stor fara själv deltar i.
Betyg 4Direktlänk till boken hos Bokus
"
Köp boken på amazon.se (betald länk) * Som Amazon-associates tjänar vi pengar på kvalificerade köp.

Skriv egen bokrecension till Bläckhjärta
Liknande böcker:
Nagriljärerna
 E. Blume
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Odinsbarn
 S. Pettersen
Ormens skugga
 R. Riordan
De fallna
 M. Peterberg
Serafers drömmar
 O. Wikander
Nordiska myter
 N. Gaiman