bokrecensioner boktips     
Hem | Sök böcker | Lägg till ny bok | Topplistor | Länkar | Kontakta oss | Bli medlem |
  Logga in

Samma Författare:
Klostrets gåta
Stravaganza. Blommorna..
Stravaganza. Stjärnorn..
Stravaganza: Maskernas..
Liknande böcker:
Kråkorna fest
 G. R.R . Martin
Rebecca och Djävulens..
 R. Ripman
The Emperor of All Things
 P. Witcover
Svärdets makt
 G. Martin
Kungarnas Krig
 G. Martin
Nekromantikerns krig 2
 N. Perumov
Kungsbestarna
 N. Uehashi
Stenbrons hemlighet
 J. Wren
Minna och monsterungen
 M. Arvidson W
Slaktare små-Andra del..
 E. Granström

Välj Genre
Roman
Historisk Roman
Deckare
Thriller
Fantasy
Science-Fiction
Ungdomsbok
Biografi
Fakta
KlassikerStravaganza (hela serien 3böcker)

 
Författare: Mary Hoffman
Genre: Fantasy
Ämnesord: spänning
Utgivningsår: 2005
 
Spänning:  5
Romantik:  9
Humor:  6
Lärorik:  3
Sorglig:  1

KÖP PÅ CDON.COM
Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen


Utdrag ur boken:
''Staden där skönheten bär mask! (Från Stravaganza, Maskernas Stad)

Medelbetyg: 4,5 (6 röster)

  » Skriv egen recension «
Betygsätt:

Bli medlem få boktips baserat på dina betyg.
Bok recensioner av Stravaganza (hela serien 3böcker) :


Hurricane 2006-11-21 20:19
handlingen i alla tre böckerna är spännande (Maskernas Stad, stjärnonas Stad och blommornas Stad i den ordningen) och den flyter på såpass bra att man inte måste läsa böckerna i ordning. Det innehåller lite av varje. Jag tyckte alla tre böckerna var urbra, verklien läsvärda! (Läst om flera gånger !)
Betyg 4

Prinzessin 2007-02-06 19:21
Jag älskar stravaganza-böckerna. Började läsa Stjärnornas stad för att det var en häst på framsidan men blev förtrollad och läste 1:an också. Sen gick jag bara och väntade på 3:an. Böckerna är skickligt skrivna och rätt tjocka vilket är både bra och dåligt. Vissa saker blir därför väldigt utdragna och kan verka lite tjatiga. En del saker förstod jag inte heller förrän jag läst en av böckerna för 5:e gången. Jag tycker personligen att den första boken är bäst, det händer saker lite oftare och beskrivningarna är inte lika långdragna som i dem andra böckerna. 2:an är väl rätt spännande men lite långdragen med samma saker som händer gång på gång. 3:an är hyfsad också. Mycket mer maktspel som kan verka lite svårförstått. Totalt sätt får böckerna tillsammans något mellan 3 och 4.
Betyg 4

Magon 2007-07-07 12:13
Min mammas kompis är en sån som läser och rättar böcker. När hon läste den här skickde hon den till mig. Jag tyckte att den såg tråkig och långdragen ut men om jag hade fel! ! Ju mer jag läste ju mer ville jag läsa och tillsist fick jag nästan läsförbud. När Maskernas stad ( den första ) som handlade om Luciano som bodde i nutidens London hade cancer och fick en anteckningsbok av sin pappa som visade sig vara en talisman. Talismanen förde honom till Belezza i Talia. Som ska föreställa Venedig i Italien för 400 år sedan och dessutom i en annan värld där han träffar Arianna , och räddar dushessan undan mordförsök och mycket mera!
När boken tog slut började jag nästan gråta, för jag ville ha mer. Men en dag kom pappa hem med tvåan! Stjärnornas stad som dessutom hade en häst på framsidan, och visade sig handla om en flygande häst och en hästkapplöpning. Den här gången var det en tjej vid namn Georgia som gick i Lucianos gamla skola ( Han dog i cancern och lever nu i Talia ) som köper en etruskisk bevingad trähäst som visar sig komma från Remora ( Siena för oss ) där hon kommer att spela en stor roll i kapplöpningen och blir vän med brödraskapets fiendes son som brutit benet illa i en ridolycka. Hon och Luciano bestämmer sig för att hjälpa honom till Georgias värd där han kan bli frisk utan att tänka på vad hans far hertigen av Giglia kommer att säga om det.
Georgia blir även mobbad av sin styvbror Russel som inte bara snor hennes talisman utan gör sönder den också.
När jag kommit halvvägs längtade jag redan tills trean men självklart njöt jag lika mycket av tvåan som jag gjort av ettan. När trean var den nästan dubbelt så tjock och nu när jag skriver håller jag på att läsa den för andre-femte gången har tappat räkningen...
Trean är det Sky Meadows som har en mamma som har trötthetssymdrom och vissa dagar inte ens klarar av att gå på toaletten och en pappa som han aldrig har träffat. Och som vad han vet inte vet om att han finns.
En dag när Sky kommer hem från skolan ( han går i samma skola som Georgia men han har till skillnad inga vänner och är för blyg för att skaffa några ) ser han en glasflaska stå på trappan. Detta visar sig vara en talisman till Giglia ( Florens i Italen ) och efter detta förändras hans liv totalt. När han kommer till Giglia är det fyra par i Chimci släkten som ska gifta sig samtidigt som Familjen Nucci och dom ligger i fejd där de till och med mördar varandra. På själva bröllopen mitt i stridens hätta måste alla stravaganti som samlats för att försöka hindra bliodspillan sätta manken till. Trots att de har oddsen emot sig så kanske det kan ´gå ? Sky och Georgia och Luciano får verkligen jobba hårt tillsammans med resten i brödraskapet. Och vad ska hända med Nicholas som Georgia och Luciano hjälp över till Geordias värld när han fortfarande var furst Falco som knappt kunde gå? Han är nu stravagante trots att han vill tillbaka till sin familj nu.

Jag själv älskar böckerna och det är både romantik spänning och humor ! ! !
Betyg 5

SelainAiren 2007-12-14 11:49
Jag har snart läst klart alla böckerna, men dem jag har läst är helt underbara!!! JAg har inte riktigt förstått än om Lucien gillar Arianna eller Giorgia (ursäkta om jag stavar fel!) eller om han gillar båda två... men jag gillar alla huvudkaraktärerna skarpt, särkillt då Gorgia (??) och Lucien/Luciano. Arianna är som bäst i första boken, sen blir ho lite väl lik Silvia för min smak, och förlorar mycket av sin egen identitet! Jag förstår ju att det beror mycket på att hon måste växa i sin roll som Duchessa, men i alla fall! Men jag förstår inte riktigt om Falco blev en Stravagantare, eller om han bara kunde resa en gång...?? men böckerna är jättebra, och jag kan känna igen dem olika personerna i mig själv och min omgivning.

Gorgia = Mig själv
Lucien = min döda syssling som dog i canser
osv...


Så, nu har ja hunnit läsa klart alla tre böckerna, de tog jätte lång tid för mig, trots att ja bara brukar ta en vecka på mig å bli klar... men ja tycker att dom som röstar nedlåtande om dessa böcker borde KAMMA SIG!!! Dem e asbra!!! fast ja e lite missnöjd me slutet på trean, tyckte de vart för lite om Falco å Georgia ^.^ men så e ja en romantiker åxå... hehe de plus att de inte blev nån JÄTTEreaktion när Skys biologiska pappa träffade hans kompisar, asså, om min kompis helt plötsigt avslöjade att hon va dotter till tex Brad Pitt, så hade ju ja reagerat som *****!!! xD

om ja hade kunnat hade ja gett den ett betyg på 10, men de finns bara fem... fattigt :P
Betyg 5

imawesome 2008-08-03 19:46
jag har läst den tredje, blommornas stad. den är en lång, bra bok som inte tar slut för fort. mary hoffman skriver lent och har en talang utöver det vanliga. jag gillar att boken på ett smidigt sett skildrar två parallella världar. dock inget mästerverk.
Betyg 4

Yuffie 2008-11-01 15:28
Den var JÄTTEBRA, när jag läste tvåan först var jag bara tvungen att ha ettan, terrade nästan ihjäl vår biblotikarie med mitt tjat om den inte hade kommit än... jag blev helt fast i serien:D
Betyg 5KÖP PÅ CDON.COM

Skriv egen bokrecension till Stravaganza (hela serien 3böcker)


  Köp boken som film på cdon: