bokrecensioner boktips

Klostrets gåta

Originaltitel: Falconer´s Knot
Författare: Mary Hoffman
Genre: Ungdom
Ämnesord: mord, religion, kärlek, spänning
Utgivningsår: 2008
ISBN: 9789150108972


Begagnade:
Köp begagnad på bokbörsen

Vid ett kloster i det medeltida Umbrien möts Chiara och Silvano. Hon-en fattig föräldralös flicka, förvisad till klosterlivet av sin bror och förmyndare. Han-en ung adelsman förklädd tillnovis, på flykt undan falska mordanklagelser i staden Perugia.

När ännu ett mord sker, denna gånge innanför klostrets murar, är Silvano den förste att misstänkas. I den tidigare så trygga klostermiljön svävar nu alla i livsfara. Men Silvano och Chiara påbörjar ett snårigt detektivarbete för att avslöja den riktiga mördaren...

MARY HOFFMAN-författaren till den populära fantasyserien -Stravaganza- är tillbaka. Den här gångn med en medeltida mordgåta, full av spänning och romantik!

Utdrag ur boken:
Isabella stod inte ut längre.
"Sluta", vädjade hon. "Plåga inte dig själv och mig med sånt prat nu. Varje natt jag tillbringade med Ulbado - och tro mig, de blev allt mer sällsynta under åren - var lika smärtsam för mig som den var för dig. Du kan väl inte tro att jag någonsin lärde mig att älska honom, eller njuta av att ligga i hans famn?"
"Det spelar ingen roll", sade Anselmo. "Män och kvinnor är olika. Det var inte åtro jag plågades av, åtminstone inte enbart. Det var svartsjuka. Om du hade älskat Ubldo och avvisat mig för hans skull kanske jag haft lättare att acceptera det och så småningom rent av kommit över dig, men som det var kunde jag bara lida".

Medelbetyg: 3,5 (2 röster)
Betygsätt:
Bok recensioner av Klostrets gåta :
2009-03-19 20:31
Helt okej. Kanske lite väl mycket omotiverade mord. Inget jag kommer minnas, då jag tycker att boken va ganska tråkig. lite romantik va de visst me.
Betyg 3
2009-09-05 20:28
jag gillar det, gick rätt snabbt att läsa ut, men jag håller med om att det var lite svårt att komma ihåg vrf morden skedde... men äh, den var bra!
Betyg 4
Liknande böcker:
Farlig lek, Tina!
 H. Samuel Fleischman
Tidssvävarna
 A. Holmström
Trollkarlarna
 M. Sanden
Det bubblar i fjorden
 J. Stenlund
En mystisk historia
 H. Iseborg
En stjärna för Megan
 A. Baillie
Min hemliga tvilling
 K. Lundberg Hahn